RPG Addicts | We Know You're Hooked

Full Version: Kilencedik fejezet - Én kertem, te kerted
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
(04-18-2018, 09:17 AM)DM Surranó Wrote: [ -> ]OOC - hány goblint nyírtatok ki (vagy vertetek mínuszba), akinek nem vittétek magatokkal a gerelyét? Smile

OOC - de csak nem tartják az összes készletet egyszerre maguknál Smile
(04-17-2018, 07:37 PM)DM Surranó Wrote: [ -> ]OOC - csendben, de gyorsan: akkor most stealth + accelerated climb? úgy veszem, hogy csak AC (1rd = 15 láb). Valamint: Eric tehát nem várja meg, hogy Arkus rá is mondjon guidance-t v resistance-t?
OOC - őőőő, izéééé... A csendbent arra írtam kontrasztnak (reflexből, nem átgondolva), hogy nem visít, mint Fuzz patkánya, tehát nem akarja felhívni magára a fentiek figyelmét túl korán. De megvárja Arkus cselekvését, csak azért reagáltam, mert Eric jött ("16 - Eric ...") . De a "gyorsan" az esetleges támogató spell utáni indulásra vonatkozik. Vagyis Eric marad az eredeti tervnél, nem egyénieskedik. Tehát Arcus támogatása után indul el, "csendben" nem kiabálva (de nem stealth) és a tőle telhető mászási sebességgel, látva a potyogó gerelyeket, nem akar a kelleténél több időt az indákon kiszolgáltatott pozícióban tölteni.
Akkor döntsétek el, hogy Eric lement-e 13-ra, és ő kapta-e előző körben a guidance-t vagy resistance-t (te választásod). Ha mindkettőt, akkor még most kapja a másikat és majd 13-nál jön.
(04-19-2018, 04:09 AM)DM Surranó Wrote: [ -> ]Akkor döntsétek el, hogy Eric lement-e 13-ra, és ő kapta-e előző körben a guidance-t vagy resistance-t (te választásod). Ha mindkettőt, akkor még most kapja a másikat és majd 13-nál jön.

"Tehát Arcus támogatása után indul el, ..."

Eldöntöttük, lement 13.99-re (Smile), ha előre nem volt guidance felrakva neki, akkor Fuzz helyett Eric kapta előző körben a guidancet, azt használhatja egy savere is ha úgy alakul.
Fuzz ráér, úgyis lassabban halad, mint Eric, s ha neki nem jut az sem baj.
Ennek persze lehet olyan hátránya, hogy ha a gobbók éppen 14-16 között jönnek akkor csak utánuk fog jönni.
10:01.1

30 - Fuzz megidéz egy patkányt Konyak feje fölé 20 lábbal (expires: 10:02.1), és utánavisít valamit patkányul.
29 - A patkány {+30} visít és kotor felfelé Konyak felett a hébe-hóba még kiabáló goblinok felé.
26...24 - Egy halom gerely potyog le a visítozó patkány felé, és néhány el is találja. (OOC - "stock" patkány, AC14, hp 1d8+1, ugye?). A visítozás elnémul.
Pár gerely a falba fúródik jóval Konyak és Eric feje fölött, három pedig bukdácsolva, ártalmatlanul hullik a lábukhoz.

16 - Eric vár.
14 - Arkus {+5} Guidance-ot olvas Fuzz Eric fejére (expires: 10:02.1)
13 - Eric elindul felfelé amennyire tud csendben, de gyorsan. {+10 -> +25} Emlékeit használva igyekszik a főnöki trónt becélozni az irányával.
5 - Konyak (aki Arkus varázslata hatására jelenleg Portorico becenévre hallgat) eldobja az eleddig feje fölé tartott zongorát, aztán felmászik, el Eric mellett {+10 -> +30}

10:01.2
30 - Fuzz {+5} az emelvény tetejére mászik és még onnan kicsit följebb {+15}, és újabb patkányt idéz, és cincog neki.
29 - Pati {+40} vinnyogás nélkül feljebb mászik {+60}
26...16 - Egy gerely ágyazódik a falba Konyak {+30} feje fölött. Két gerely beágyazódik a falba jó magasan, valahol a patkány feje fölött. További gerelyek állnak bele a falba Konyak és a patkány között.
20 - Egy gerely pattan le Konyak páncéljáról (AC17).
18 - A záporban az egyik gerely eltalálja a mászó barbárt a mágikus védelem ellenére (AC20, -3hp)
A kiabálás felélénkül odafenn, és a fémen elcsúszó és a húsba hatoló gerely hangja tovább szítja a kedélyeket.

14 - Újabb gerely csapódik be Konyak közelében, de nagyon találomra.
14 - Arkus feljön az emelvényre és Guidance-ot olvas Fuzz fejére (expires: 10:02.2)
13 - Újabb gerely csapódik be a patkány közelében.
13 - Eric mászik tovább, el Konyak mellett, és... {+25 -> +40}
... felnézve azt látja, hogy valamiféle deszka vagy ilyesmi van keresztbe fektetve a kút fölött, de nem közvetlenül, hanem valahol magasabban. Egy nyögést hall föntről, mintha valaki erőlködne, és látja, amint...
12 - Egy nagy kődarab hullik alá veszedelmesen ide-oda pattogva, csodálatos módon kikerülve a patkányt, lepattanva Konyak mágikus védelméről, elhalad Eric mellett, súrolja Fuzz páncélját, és Arkus mellett az emelvénybe csapódik.
11 - újabb gerely hibázza el Konyakot.
5 - Konyak {+30} ...
Ha Konyak tovább mászik, akkor:

30 - Nagyon gyorsan fel és goblint ölni. - vinnyogja a patkánynak, majd egész körben mászik AC modeban felfelé.
A pati engedelmeskedi, így hagyja a TD modet, s mászik AC modeban felfelé, s ha véletlen 20 mozgás után {+80} már gobbóhoz érne, akkor harapni próbál, ha nem akkor csak felmászik az egyik mellé és majd kövkörben "tervezne harapni".
Konyak maszik renduletlenul.
5 - Konyak visszaelőzi Eric-et {+30 -> +50}

10:01.3

30 - Fuzz vinnyog és mászik {+15 -> +25}, közben érzi, hogy az altatódal hatásának már lőttek (mintha számítana...)
29 - Pati felmászik, és gyorsan felméri, hol a legbiztonságosabb a terep, majd egy mennyeit* harap az egyik goblinba, de a fogai nem hatolnak át a bőrvérten (AC14)
26...24 - Hangos kiáltozás és csatazaj hallik föntről, Eric látni vél elsuhanni több gerelyt is, abból az egyiket egy fájdalmas vinnyogás követi, majd pillanatnyi csönd, aztán újult erővel goblin csataüvöltés.
24...20 - Újult erővel záporoznak Konyak felé a gerelyek, az egyik áthatol a mágikus pajzson és rést talál az indák közül épphogy kivillanó páncélon (AC19, -4hp, concealment 21/100)
19...14 - Tovább záporoznak a gerelyek, de többnyire ártalmatlanok. Az egyik akkor veszti erejét, amikor áthatol a mágikus pajzson. Az összes többi már közben elakad valahol út közben.
14 - Arkus magára is olvas egy iránymutatást, és mászni kezd Fuzz után {+10 -> +15}
13 - Még egy kósza gerely hatol át az indák közt rejtőző barbár vértjén, újabb könnyű sebet okozva (AC20, -1hp, concealment 79/100)
13 - Eric látja, hogy...
... a kút fölé egymás után behajoló goblinok különböző magasságban vannak, talán a kút peremén is van, amelyiket a patkány elérte, de följebb is vannak jó páran, és talán még följebb is valaki. Amennyire a törp meg tudja ítélni, ők is valamiféle emelvényt építhettek.

Eric jön!

* mivel nem mondtál mást, feltételezem, hogy most celestial patit idéztél, aki aktiválta a smite evilt (+0/+1), mert miért ne. de sajnos nem talált.
(04-19-2018, 07:52 PM)DM Surranó Wrote: [ -> ]Eric jön!
Mennyire vagyunk a kút tetejétől időben? Ha a következő körben elérhető Konyak vagy Eric számára a kút széle, akkor Eric Konyak után szól: Döntsük fel az építményüket! Természetesen közben mászik tovább, ha felér akkor megpróbálja felbillenteni a fenti építményt goblinostul, remélhetőleg Konyakkal együttműködve.
ooc - igen, celestial a default

A fájdalmas vinnyogás hatására Fuzz free actionként visít egyet - Élsz még?

Ha nincs válasz, akkor kövkörben Fuzz mászik {30} és idéz még egy patit {55-re} Konyak elé pajzs csalinak "Mássz felfelé gyorsan, de közben védekezz, ahogy csak tudsz". {75}-re mászik AC modeban és közben TD modeban védekezik.

Ha valami csoda folytán élne még a másik, akkor az harap, Fuzz meg mászik {35}-re.