RPG Addicts | We Know You're Hooked

Full Version: Kilencedik fejezet - Én kertem, te kerted
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
OOC - Ja, azt feltételeztem, hogy mivel "terv szerint" ébresztjük fel, előre kivesszük a szájából a cuccost, csak a keze maradt megkötözve. Ha nem így volt, akkor a "gyógyítás helyezkedés" előtt Fuzz ezt felveti. Jobb diplomáciai szempontból, ha nincs felpeckelve a szája.
(03-02-2018, 03:15 PM)Fuzz Wrote: [ -> ]OOC - Ja, azt feltételeztem, hogy mivel "terv szerint" ébresztjük fel, előre kivesszük a szájából a cuccost, csak a keze maradt megkötözve. Ha nem így volt, akkor a "gyógyítás helyezkedés" előtt Fuzz ezt felveti. Jobb diplomáciai szempontból, ha nincs felpeckelve a szája.

Es a keze le van kotve? Mert akkor oly  mindegy.
Keze le.

Tapatalkkal küldve az én ALE-L21 eszközömről
(03-02-2018, 04:56 PM)Konyak Wrote: [ -> ]
(03-02-2018, 03:15 PM)Fuzz Wrote: [ -> ]OOC - Ja, azt feltételeztem, hogy mivel "terv szerint" ébresztjük fel, előre kivesszük a szájából a cuccost, csak a keze maradt megkötözve. Ha nem így volt, akkor a "gyógyítás helyezkedés" előtt Fuzz ezt felveti. Jobb diplomáciai szempontból, ha nincs felpeckelve a szája.

Es a keze le van kotve? Mert akkor oly  mindegy.

Sztem azért nem egy kategória a kettő, a szájpecek sztem durvább, kellemetlenebb, mint egy kéz megkötözés. A kéz megkötözés (vagy bilincselés) alap, még a rendőrség is alkalmazza Smile
Később durvulhatunk még, ha akarsz, s nem válaszol normálisan. Jó zsaru, rossz zsaru, s te lehetsz a rossz rendőr. Smile
Bélák hangosan felkacag a naiv felvetésre. Felnyitja a szemét és körülnéz, hogy megtalálja szemével is a kérdezőt.

- A gnómok szép nagy fákat szoktak ültetni? - kérdi, majd időt hagyva arra, hogy a következtetéseket levonja az illető, folytatja:
- Semmi kivetnivalót nem látok abban, hogy akár goblinokkal, akár orkokkal... dolgozzon együtt egy jobb cél érdekében valaki. Gonoszság? Jóság? Bah! A természet rendje, az való mindenek felett. És ha már itt tartunk: neked hány kölyköd van? Egy átlagos goblinnak legalább hat! A természet gyermekei!
Eric is megbizonyosodhatott róla végre a válaszából, hogy önszántából fogott össze a gobbókkal, s nem Belák a jófiú, akit a gobbók zaklatnak.

- Természetesen a gnómok termetükből adódóan csak kis facsemetéket szoktak ültetni, - mondja magabiztosan, nem mintha értene hozzá - de azok nagyra nőnek idővel, főleg ha erdei gnómok ültetik, akik között nem ritka a druida sem. Mint te magad, barátom.

- És vajon mi lenne az a jobb cél, kedves barátom? Megölni és meggyalázni mások holttestét, ahogy a goblinok teszik? - kérdi ironikusan

- Nekem egy sincs még, különben nem itt lennék, de ha a goblinokon múlna, később sem lenne. Persze biztos ezt is a természet rendjével magyaráznád, hiszen az erősebb kutya ba...., ahogy az is a természet rendje, hogy most már éppen a TE fejedet követelték nem is olyan régen? Ha átadnánk nekik téged, biztos vagyok benne, hogy örömtáncot járnak majd a szétdarabolt, meggyalázott holttesteden, a természet(ük) rendje és módja szerint.
De ha már felhoztad, kedves természetvédő barátom, neked hány kölyköd van, szintén hat mint a goblinoknak? Vagy netán az összes goblint a gyermekednek tekinted?

- Viszont ha még mindig a természet rendjét követed, ahogy a druidák teszik, akkor áruld el, kérlek, miért hívnak kitaszítottnak, s vajon miért itt a föld alatt bújdosol, nem pedig egy erdőben éldegélsz, óvva a természetet, ahogy az egy druidához illene? Érdeklődéssel hallgatjuk a mondandódat.
Az is a természet rendje veti közbe Eric Fuzz egyik levegővételénél , hogy a goblinjaid évről évre egyre magasabb összeget követelve a közeli Tölgybuckán olyan gyógyító almákat adnak el, amelyek magját ha elvetik, másnapra kikelnek belőle olyan bokrok, amelyek minden élőt legyilkolászak?
A druida idegesen megrángatja magát, mintha próbára akarná tenni a kötelékeit, miközben a szóáradatot hallgatja.

Válaszként elmondja azt a monológot, amibe annak idején Konyak oly tapintatlanul beleszakította.
- Igen, Kitaszítottnak is hívnak. A druidák közössége kizárt. Azok a bolondok! És miért? Csak mert merészeltem kiterjeszteni a teret, ahová Természet ősanyánk keze elér, olyan módon, amit az ő siralmas elméjük fel nem foghat. De nem érdekel. Megtaláltam, amit oly régóta kerestem, és itt testesül meg, a Gulthias Fában. Nem bújdosom, dehogy tenném, de a te kopár elméd szemmel láthatóan nem fogja fel, hogy az a nagy okoskodás, hogy erdők, meg rétek, meg nap és hold-- az csak egy gyáva, kényelmes álláspont. Természet ősanyánk keze elér a tengerek aljára, a barlangok mélyére, és ide, a föld alá is, és ha a többi druida nem, hát majd én foglalkozom vele.

Kis szünet után hozzáteszi:
- Egyébként lehet, hogy vannak gyermekeim, nem tartom számon. Ne vedd magadra, úgy általában a fajtádra értem, hogy a goblinok sokkal természetesebb életet élnek, ezért őket megszólni nem kell. Az, hogy nehezen tűrik a rendes vezetést, nem jelenti, hogy rosszabba,, mint például a farkasok, csak mások. A hobgoblinok jobban követik az utasításokat, de a félreértések elkerülése végett: nem én vagyok a főnökük, hanem Grenl, a goblin sámán.

Amennyire csak tud mocorogni, Eric felé fordul, és neki is válaszol.
- Valóban, a Penészágak a Fa gyümölcsének magvaiból hajtanak ki, és magukban hordozzák anyjuk ősi, sötét hatalmát. A gyümölcsöt azért adtam a goblinoknak, hogy szórják szét magvait a felszínen. De amilyen csalfák, ehelyett eladták a gyümölcsöt. Végeredményben nekem mindegy, a magvak szétszóratnak, és a tervem, hogy benépesítsem a felszínt Gulthias Gyermekeivel, töretlen folytatódik.
OOC - mindenki figyeli sense motive-val, hogy igazat mond-e, főleg a bölcsek, ugye? Illetve azt, hogy mikor kezd sunyítani, s sikerül végre kiszabadulnia Smile

Szóval, röviden összefoglalva megbomlott az elméd. - gondolja magában Fuzz az első monológ hallatán, de nem szól semmit, nem vág közbe, csak helyeslően mosolyog bólogatva.

Szép nagy küldetés. Sir Brafordot és Sharwynt hogy vetted rá, hogy melléd álljanak? S mi lett Sharwyn fivérével? Gondolom nem önszántukból tették, elvégre azzal a céllal jöttek ide le, hogy a goblinokat kiűzzék innen. Mitől lett ilyen kemény a bőrük végérvényesen. Jól sejtem, hogy annak a két nagy barázdának a fán köze van hozzá? Meg tudnád csináltatni esetleg velünk is? Hasznos védekezési mód, nekünk is jól jönne.
OOC - blöfföt szabad dobni Smile na jó, majd én

Bélákot látható örömmel tölti el Fuzz őszinte érdeklődése, és izgatottan magyarázni kezd.
- Sharwyn és Braford kérelmezték, hogy a Gulthias Fa saját gyermekei lehessenek, és a Fa elfogadta őket. Most már én irányítom mindkettőt, akárcsak a Penészágakat, haláluk napjáig, és ezen nem lehet változtatni. Ha ti is kérvényezitek ezt a kegyet, annak semmi akadálya! Csak tegyétek le a fegyvereiteket, oldozzatok ki ebből a szánalmas kötélből, és engedelmesen kövessetek.

Private to Fuzz
Egy pillanatra hezitált a végén, mintha valamit elhallgatna...