RPG Addicts | We Know You're Hooked

Full Version: Kilencedik fejezet - Én kertem, te kerted
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Első kör (nincs meglepi kör, mindenki meglepődött)

21+ - Gábrielen kívül, aki mintegy 30 lábnyira van odalentről és 50 lábnyira odafentről, egy halom gerelyt kap a nyakába, mielőtt mozdulhatna. Egy lepattan a bundájáról, egy meg még fölötte valahol az indák közé ékelődik, de három megsebzi (AC 19,16,18, össz -5hp)
A többiek csak azt látják, hogy három gerely a kürtőből a földre potyog.
20 - Eric...

Eric jön!
http://forums.rpgaddicts.com/showthread....2#pid32232
Gábriel mit lát?
Concealmentet számoltál és távolsági mínuszt javelinre (50láb)? Vagy az csak lentről érvényes még mindig, hogy nem lehet rendesen fellátni sem low-light, sem darkvision, fordítva nem?
Mindkettőt számoltam, a fentről támadás +1et nem (úgy még egy talált volna...). A concealment egyébként nem a low light, hanem az indák miatt.

Hogy mit lát, a köre előtt megírom.
(04-07-2018, 11:24 AM)DM Surranó Wrote: [ -> ]Mindkettőt számoltam, a fentről támadás +1et nem (úgy még egy talált volna...). A concealment egyébként nem a low light, hanem az indák miatt.

Hogy mit lát, a köre előtt megírom.

Akkor jó, mert a fentről támadás csak melee esetén számít Smile

A concealmentet én is az indákra értettem természetesen. A "concealment egyébként nem a low light" ezt nem tudom miből gondoltad, a low-lightot csak azért említettem a darkvision mellé, mert elméletileg azzal is látni valamit (a darkvision 60ft, ha nem lenne semmi fény akkor gobbók sem látnak le és mi dv-seink sem fel, de van valami fény, így normal visionnel nem is, akkor low-light visionnel elméletileg fentig el lehet látni, ha jól gondolom - bár arra sem válszoltál még sztem, hogy most is van-e (fáklya)fény odafent mint korábban amikor lejöttünk, vagy dark van).
Sötét van odafönn, de Gábriel amennyit fellát, azt le fogom írni, csak előbb még mások vannak, akiket ne befolyásoljon.
(04-07-2018, 12:34 PM)DM Surranó Wrote: [ -> ]Sötét van odafönn, de Gábriel amennyit fellát, azt le fogom írni, csak előbb még mások vannak, akiket ne befolyásoljon.

Ok, csak megtévesztett, hogy mivel ő már látta a gerelyeket amelyek "rázúhantak", s sebződött is, valamiért azt hittem már lát is a meglepi körben, s free actionként tud beszélni.
De oké, akkor majd első kör 13 után tud csak látni és beszélni.

Erről jut eszembe mivel ő látta a meglepi körben szereplő gerelyeket ennek ellenére nem vesz részt meglepi körben, ha esetleg csapda volt?
 - tfh csapda aktíválta, akkor mivel tudott róla, s látta a gerelyeket, nem lehet hogy nem lepődött meg? Smile
 - tfh goblinok dobták, akkor nem látta őket, mert jó a stealthjük, tehát meglepődik, viszont ekkor a gerelyeket sem kellett volna látnia biztos ami biztos, nem? Bár volt korábban egy olyen feltételezés, hogy esetleg a gobbók ott vannak a gerelyek végén, de nyilván ettől a feltételezéstől még nem látja/hallja a gobbókat, s emiatt meglepődött.
Eric a kút széle mellé lép (azon kívülre) és mivel úgy sejti, hogy mindjárt goblinok fognak potyogni az égből, ready-zik arra, ha valami élőlény lepottyan mellette, akkor abba beleboxol.
... Gábrielbe is? :-)

19 - Gábriel mintha valami jajkiáltást hallana fentről, aztán egy törött gerely hullik alá ártalmatlanul.
18 - Arkus beáll Eric mellé, kicsit hátrább, dárdával a kezében várva az áldást.
- Maradjatok a közelemben - mondja.
16 - Konyak...

Tapatalkkal küldve az én ALE-L21 eszközömről
(04-07-2018, 03:36 PM)DM Surranó Wrote: [ -> ]... Gábrielbe is? :-)
Jaja.  Reflexből. Smile
Konyak oda all Arkus masik oldalara es readyzik egy lancos csapast.
Ooc - Roll20-on a tokent majd ha kell arrebb rakom amikor arra jarok PC-rol ez igaz Dre-re is.