RPG Addicts | We Know You're Hooked

Full Version: Kilencedik fejezet - Én kertem, te kerted
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Az indak ia megvannak meg, vagy csak a kotel? Konyak megnezi, hogy hatha valami csapdat csinaltak nekik, a szakertot is megkeri, ha nem talal semmit.
(04-03-2018, 05:54 PM)DM Surranó Wrote: [ -> ]Hosszas, kínkeserves felderítés után a csapat arra a következtetésre jut, hogy a már ismert területen nincs ismert ellenség. Egy apró részlet tűnik fel a csapatnak a már ismert különbségeken felül: mindenki határozottan úgy emlékszik, hogy az indák mászhatók, most mégis egy kötél vége lóg ki a kürtőből.

OOC - Na, ettől féltem, hogy trükköznek, amikor beleegyeztek, hogy felmennek Smile

1. A lényeg, hogy a torlaszt hagytuk a helyén, s a talicskás ajtón át mentünk "körbe". Fuzz belekapaszkodik Gábriel lábába és úgy reppennek át a gázon, nincs kedve bukdácsolni, s nyakig gázban lenni.

2. A feljáró területén és vadász fészkénél is körülnéztünk ugye? Nehogy az legyen, elkezdünk mászni, s hátba támadnak.

3. Ha minden ok, akkor Gábriel felosonrepül a kötél mellett, s megnézi fentebb mi a helyzet, fentebb van-e inda, 60láb darkvisiont fellát-e a tetejére, Fuzz is felnéz lentről low-light, mivel fent van(volt fáklya) és kürtőben félhomály.

4. Idelent látni levágott, lehullott inda darabokat? Ha nem elgondolkodik, hogy lehet valami druida illúzió volt a több inda, s valójában egy kötél volt azért nem tudunk többen mászni rajta?

5. G és F felmérik, hogy van-e lehetőség, milyen az esély a kürtőn felmászni kötél használata nélkül.

Amit kell azt dobd ki pls.

Bizony ám, könnyen lehet, hogy csapda, kinézem belőlük. - suttogja vissza Konyaknak (dobj valamit ha lehet, perception?) - Gábriel megnézi. Ha én lennék a helyükben, én is csináltam volna valami csapdát vagy legalább valami jelzőkészüléket. Pl. a kötelet egy csengőhöz kötném, hogy jelezzen vagy valamihez ami leesik, ha meghúzza valaki idelent a kötelet.

Tehát először felnézünk, hogy a járat tetejéig mit látni, Gábriel óvatosan közelít felfelé, de nem ér a kötélhez. Ha nem történik semmi, odafent hallgatózik de nem bújuk ki, addig vagy kapaszkodik a falban ha tud vagy lebeg. Próbálja megállapítani, hogy a kötél mihez van kötve pl. a kürtő tetején a képen látható "ívhez", vagy mindjárt megtörik a nyílásnál, s a talaj szintje felé kanyarodik, stb. 
Utána lejön jelentést tenni.
A vadasznal hova is vezet az eszaki jarat? Melysotetbe? Gabriel felderithetne.
Az indák is megvannak. A kötél innen alulról nem látszik, hogy meddig tart, de mintha úgy 20-30 lábnyira a (lenti) talajtól valami hosszúkás dologhoz lenne rögzítve. Konyak szerint, aki a félhomályban a szemét erőltetve lát valami tompa csillogást, egy gerely lehet az.
(OOC - neki ugyan nincs LLV, de van natural 20-a Smile )

Az északi járatot komolyabban senki sem derítette fel, talán Konyak tett erre érdeklődő lépéseket pihenés keretein belül, de nem jutott messzire.

Gábriel nemigen bírja el Fuzzt teljes felszereléssel, de óvatosan haladva, esetleg pár botlással, a csapat gond nélkül végigbotorkál a kénes hasadékon. A csapat végignézte a műhelyeket, a kénes hasadékot, onnan északra a kertig vezető utat, a kertet, a vadász barlangját. Ezen kívül még valamit?

Gábriel megpróbálhat felreppenni* vagy felmászni**, elég szűkös a hely.
* ascend over 45 degrees DC20(?), combat sebesség, half move up, half move stealth, vagyis 1 körben 15 láb. Ha ennél kevesebbet akar, akkor még egy DC10 check is kell, ami persze úgyis megvan neki.
** inda ~ knotted rope DC0 (kötél nincs csomózva, DC5) negyed normál sebesség, vagyis 1 körben 7.5 láb vagy +5 DC fél normál sebesség, vagyis 1 körben 15 láb. Lopakodva ennek fele.

A földön állva, ill a kürtő aljáig felreppenve (de még a kürtőn kívül maradva) senki nem lát arra utaló jelet, hogy az indák ne lennének ugyanolyan biztonságosak, mint előtte.
Északi járatba Eric és Fuzz ment jópár percet, amíg Konyak erőtlenül pihent, egy idő után lejtett lefelé, más nem volt. Talán Eric emlékszik mennyit mentünk.
Majd G is felderítheti még, de előtte a goblinokat ki kell csinálni, Fuzz szeretné visszaszerezni az elvett cuccai, nagyon szívéhez nőtt minden vacak, s nem utolsó sorban bosszút állni Dyrraért.

Korábban is csak addig ért az inda, s onnan leugrottunk? Kötél nélkül nem lehet elérni az indát (medium sem?)
Tehát 20 lábról indul a kürtő, s ott van felette beleszúrva a falba egy javelin és arra kötve a kötél? Ebben az esetben a goblinok azért rakták, hogy könnyebben tudjanak mászni, mivel smallok ők is.
Vagy a javelin hegye kifelé, hogy ha meghúzni a kötelet belefúródjon a húzóba? Akkor csapda. Gábriel repülve meg tudja nézni közelebbről, pontosabban, ugye? Megteszi és jelenti.

Ha van inda, akkor onnantól igénybe veszi annak a segítségét is, hogy fentebb jusson.
ÁÁÁÁÁááááÁÁÁÁgh.

Az indák kábé földig érnek. A kötél nem ér a földig, mondjuk 5 láb magasig ér.
A kürtő kábé 10 láb magasan indul (20-at írtam valahol? akkor annyi, de akkor értelemszerűen a "20-30 láb magasan valami" is "30-40 láb magasan" van.)
A felröppenést csak azért írtam, hogy akkor normál szemmagasság helyett 10 (20?) láb magasról, vagyis annyival közelebbről lát mindent, ami a kürtőben van.

Gábriel tehát a kürtő szájáig repül, onnét mászik. Jól értem?
Kisvártatva visszahuppan a földre és jelenti:
- A "valami" egy gerely, amit nem tudni, mi tart a falban, mert a hegye az kifelé áll. Kikerülni nehéz, bár nem lehetetlen. Feljebb mintha még több lenne keresztben, annyi, hogy eltakarják a kilátást, nem lehet látni a kút káváját odafönn.
"ÁÁÁÁÁááááÁÁÁÁgh."
Akkor csak annyit kelllett volna az elején írnod, hogy van egy plusz kötél az inda mellett . Smile Látod mindenki azt hitte, hogy inda nincs vagy változás van Smile
Nekem is 10 láb rémlik korábbról, de a 20-30 láb magas miatt kérdeztem, hátha rosszul rémlett, s ott kezdődik mindjárt a "csapda" ahol a kürtő.

Igen, az a terv, hogy a jelentés után, ha biztonságosan tud a gerelyek között, akkor a kürtő tetejéig mászik, kúszik, repül, ugrik, indázik, stb. ahogy tudja, ha kell vegyesen, de nem dugja ki a fejét, előtte 5-10 láb mélyről hallgatózik. De addig el kell jutni ezekszerint az akadálypályán. Addig meg repült, a kürtő szájáig.
Gondolom túl mélyre nem szúrták a gerelyeket, ha a hegyes vége kifelé áll, főleg, hogy így belekalapálni sem tudták, csak amit erőből bele tudtak nyomni a falába. Ennyire puha a fal egyébként, nem sziklás, köves, ez a kürtő természetes, nem volt része már az erődnek, pl. egy kővel kirakott kút valamikor régen?
Vagy kövek közé vannak beékelve?

Felfelé menet G megviszgálja közelről, s nem a hegyét kerülgeti, hanem a nyelénél kerüli meg őket mivel small feltehetően elfér. A legalsó gerelyt amelyen a kötél lefelé lóg megfogja a karmaival, h lássa mennyire stabil, s megpróbálja kihúzni azt, majd ráállni ha nem menne a kihúzás.

"Odalent mindenki álljon arrébb" - suttogja Fuzz a többieknek mielőtt erre utasítja Gábrielt - "Mi legyen? Kihúzogatjuk egyesével vagy kerülgessük? Én talán elférek mellettük sérülés nélkül, de ti nem biztos." - néz végig a nagydarab szélesvállú alakokon.
De, pontosan, egy régi épített kút vagy inkább ciszterna lehetett. Ha beszúrták, akkor a kövek repedéseibe, de lehet, hogy a keszekusza indákba vannak simán beleaggatva.
Fuzz aránylag jól méri fel a helyzetet Gábriel leírása alapján: TALÁN ő elfér köztük, de a nagyobbak BIZTOS NEM.
Fuzz félrevonja a többieket.

Gábriel osonkodik elöl, én meg utána. Aztán jöttök ti, gondolom a gerelyek kiszedése nem okoz gondot nektek.
Mi ketten megpróbáljuk tartani a frontot amíg ti is felértek.
Feltételezhetjük, hogy ha mi nem látunk fel, akkor ők sem látnak ide le az indáktől és gerelyektől.

B terv. Felküldök előre 7 patkányt, hogy ritkitsák meg a goblinokat, közben mi meg felmászunk. Ebben az esetben Gábrielt nélkülöznünk kell.

Esetleg a kettő kombója, féluton átváltunk B tervre.

Mindenesetre Gábriel közben megpróbálkozik a legalsó gerellyel ahogy írtam, majd részben fentebb mászik is, hogy lássa stabil-e még az inda.
Illetve, hogy a gerelyek végén, indák között nincs-e egy-egy rejtőzködő gobbó Smile
OOC - Jól gondolom, hogy a DM Konyak és Eric reakciójára vár az utolsó posttal kapcsolatban? A játékosok meg a DM-re? Big Grin