RPG Addicts | We Know You're Hooked

Full Version: Kilencedik fejezet - Én kertem, te kerted
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Ja, Gábriel init.
Gábriel [1d20+3] = 15+3 = 18 init

Fuzz majd 26-nál felpattan karddal a kezében, s 5 lábat lép readyzve, ha elhaladna mellette, rácsapjon bármilyen démoni szarvakkal rendelkező lénnyé is változott.
Gábirelnek jelez. "Készülj! Trükközik!"
Init: 7.02
Ha a druidát véletlen legyorsulná, akkor leüti.
Ha nem akkor utána megy / AOO és megöli ezt a valamit (know: 8; leathal attack: 27 damage:11).
... ha Fuzz, Eric és Gábriel nem üti le hamarabb...
OOC: Nekem úgy tűnik, időhurok alakult ki megint:
- http://forums.rpgaddicts.com/showthread....2#pid31612
  Tehát Eric és Arkus elindult a lánnyal az ajtó túloldalára (mindegy melyik a kint meg a bent)
- http://forums.rpgaddicts.com/showthread....3#pid31613
  Ezt Eric az ajtó túloldalán mondta, nem Konyak és főleg nem Bélák hüle* hallatára
- http://forums.rpgaddicts.com/showthread....9#pid31619
  Kérdés, hogy ez a fentiek előtt vagy után történt, mert ettől függ, Eric és Arkus jelen van-e, amikor a druida átváltozik.

Ha Eric és Arkus még jelen van, akkor Eric initje: 7.02. Ebben az esetben nem tett Eric javaslatot a lány újra kihallgatására mielőtt a druida sorsa eldől, de feltehetően éppen viszik Arkussal a lányt. Vagy még meg sem fogták? Szóval fel kellene oldani az időhurkot...
/OOC


* h=f
Lásd roll20. Ha Eric nem akart fültanúkat, akkor becsukhatta az ajtót, bár ezt nem mondta.
Az átváltozás ezután történt, ahogy a postok sorrendje tanúsítja

Eric initje volt a hiányzó láncszem, tehát első kör, Fuzz és Gábriel kezd, maradnak a leírtak? Gábriel cselekedetét is fejtsd ki lécci, jelenleg stealth-re van bejelölve, akkor mennyezeten lóg, vagy falnak lapul, vagy...?
OOC - Igaz DT a terep, pont azért táboroztunk itt, h nehezebben menekülhessenek, így nem tud Fuzz sem 5 lábat.

Fuzz felpattan az ülő helyzetből, s közben kardot húz, majd readyzik, ha elhaladna mellette, rácsapjon bármilyen démoni szarvakkal rendelkező lénnyé is változott.
Gábirelnek jelez. "Készülj! Trükközik!"
Ha valamiért nem tud felállás közben kardot húzni, akkor feláll és kardot húz 5 láb északra lépés közben. (OOC - úgy emlékszem az ork vezír ülő helyzet után tudott még mozogni, vagy valami volt, igaz széken volt. Az ülő helyzet nem minősül pronenak, legalábbis erre számítottam, amikor odaültettem)

18 - Gábriel readyzik az üzenet hatására, ha valaki kifelé menekül támadja. Jelenleg falnak és ajtó beugrónak lapult és észak felé figyelt. (ooc - tudna mennyezeten is lógni?)
OOC - a leírásodból úgy vettem, hogy kinn van a folyosón, de nem közvetlenül az ajtó előtt, hanem mellette, és mivel az ajtó a nyílás déli részén van, ezért délre... majd megmondod, oda gondoltad-e, ahová tettem. mivel denevérforma, szerintem már korábban is csüngött a mennyezetről, úgy rejtőzködött, talán rögtön a "születése" után nem sokkal, a délen lévő kukac táján. ez lehetett volna közvetlenül az ajtó előtt.
OOC - a fentebb írtak alapján tehát be van jelenleg csukva az iroda és a csata közvetlen helyszíne közötti ajtó?


Első kör

26 - Fuzz felpattan ülő helyzetéből, s körben kardot húz, felkészülve arra, hogy rácsapjon bármilyen mellette elhaladó démoni szarvakkal rendelkező lényre.
18 - Gábriel lapul.
16 - A gazella megugrik, és elnyargal előbb Fuzz, majd Gábriel mellett... (mindkettő readied attack belépéskor és AOO ellépéskor. Utána meglátjuk, meddig jut(ott)...)
(03-11-2018, 08:40 PM)DM Surranó Wrote: [ -> ]OOC - a leírásodból úgy vettem, hogy kinn van a folyosón, de nem közvetlenül az ajtó előtt, hanem mellette, és mivel az ajtó a nyílás déli részén van, ezért délre... majd megmondod, oda gondoltad-e, ahová tettem. mivel denevérforma, szerintem már korábban is csüngött a mennyezetről, úgy rejtőzködött, talán rögtön a "születése" után nem sokkal, a délen lévő kukac táján. ez lehetett volna közvetlenül az ajtó előtt.
OOC - a fentebb írtak alapján tehát be van jelenleg csukva az iroda és a csata közvetlen helyszíne közötti ajtó?


Első kör

26 - Fuzz felpattan ülő helyzetéből, s körben kardot húz, felkészülve arra, hogy rácsapjon bármilyen mellette elhaladó démoni szarvakkal rendelkező lényre.
18 - Gábriel lapul.
16 - A gazella megugrik, és elnyargal előbb Fuzz, majd Gábriel mellett... (mindkettő readied attack belépéskor és AOO ellépéskor. Utána meglátjuk, meddig jut(ott)...)

OOC - igen, kint van a folyosón, de jó helyen is állt roll20-n, nem értem miért került délre 5 ft-et. Beraktam most oda, hogy hol tudom elképzelni (sarokban, ajtó beugróban) ahol jobban el tud bújni, de mivel az pont két kocka felére esne, ezért volt a baloldaliban, de semmiképp nem lent, annak mi értelme.
Azt hittem csak akkor tud csüngeni, ha van konkrétan mibe kapaszkodni, lásd goblinoknál a domborművek. Egyébként attól, hogy a kinézete denevér nem vagyok benne biztos, hogy kap ilyet, de ha igen, azt természetesen elfogadom plusznak Smile

Akkor maradt az A verzió az itt leírtak szerint. Mindkettőnek van előnye-hátránya, A-val két támadás, B-vel viszont nehezebben jutna át, akkor A maradt.
C lett volna, hogy a move action részeként becsukja az ajtót, de akkor még képes lett volna megadni magát, s itt marad koloncnak...

Fuzz ready: AC15,dmg:4
Fuzz aoo: AC18,dmg:5
G. eseten a +2-t hozzaadta mivel rejtozve volt, bar ha errol jon az antilop abbol az iranybol lehet nincs rejtozvenek minosulve. De mivel elobb jott 18-nal atigazithatta a figyelmet keletre, sot akar mozoghatott is volna annyit.
Gabriel ready: AC12, dmg:3 
Gabriel aoo: AC19, dmg:2
(03-11-2018, 08:40 PM)DM Surranó Wrote: [ -> ]OOC - a fentebb írtak alapján tehát be van jelenleg csukva az iroda és a csata közvetlen helyszíne közötti ajtó?
Így van. Vagyis ha Eric és Arkus hallja, hogy odakint balhé van, akkor előbb a gyorsabbnak ki kell nyitnia az ajtót, csak utána tudnak bekapcsolódni a csatába érdemben.
OOC - Gábriel nem rejtőzhetett az ajtóban olyanoktól, akik benn vannak, ezért raktam arrébb, erre utaltam, hogy nézd meg, jó helyre tettem-e. A csüngésben igazad van, nem gondoltam bele, hogy ez konkrétan épített (sima) mennyezet. Nem "tapad" vagy ilyesmi, csak ha van mibe kapaszkodni, tud csüngeni. Szerintem ez semmi extra képesség, te is tudsz lógni egy nyújtóról, ha behajlított térdedet beakasztod, max fejedbe szalad a vér.
OOC2 - igen, Gábriel kap +2-t (és lose dex bonus) a ready-re, de utána már nem rejtőzik, ezért az aoo-ra már nem.
BIC...


A gazella Az antilop megugrik, és elnyargal Fuzz mellett, aki kétszer is belevág az egyébként is eléggé meggyötört kinézetű testbe. Mire Gábrielhez ér, már csak az adrenalin viszi, elbukik, és elterül, amikor Gábriel lecsap rá, és alaposan összekarmolja.
Mozdulatlanul fekve marad, sebeiből bőségesen folyik a vér... (OOC - Gábrielnek AOO-ra már nem volt "alkalma". Ha Fuzz mégis a B-nél döntött, akkor igen, és Gábrieltől 10 lábra északra fekszik, ugyanúgy vérzik)

Battle over.