PF-ben level 2 = 2000, level 3 = 5000, tehát kb félúton vagytok. A hiányzó xp kábé tíz, a legutóbbival felérő csatának felel meg, ami hét lenne, ha négyen lennétek hat helyett. (vö. még DND3-ban volt mondás, hogy egy átlagos szintlépéshez 14 átlagos csata kell, tehát jók vagyunk).
Namost ha lezúztok 10 csatát pihenés nélkül, akkor ügyesek vagytok. Ha utána még nekimentek a főgaládnak, akkor... hát...
Persze véletlenül is belebotolhattok.
Ha a DND-s xp-t úgy értetted, hogy számoljam át: szerintem ott talán több lenne.
Egyrészt A goblin DND-ben 1/4, itt 1/3 CR, tehát itt arányában több jár érte, és asszem, vannak más hasonló eltérések is a PF javára, de pl a PC és NPC class-ok eggyel kevesebbet nyomnak a latban (lvl2 fighter DND-ben CR2, PF-ben CR1), de ilyen eddig nemigen volt, a hobókon kívül.
Másrészt míg DND-ben egy hat fős csapatnak kb 20 csata kell 1-ről 2-re ill 2-ről 3-ra, addig PF-ben 30-30. Ti elég erősek vagytok, ezért a fenti kalkuláció (EL = 2 + 2/3) szerintem "átlagos" kihívás, és így jön ki nektek 20 csatából 30 helyett.
Ha úgy érted, hogy az eredeti, PF konverzió előtti kb 2000xp-s DND karakterek most hol tartanának: a sok apró csata miatt talán egyikőtök érte volna el a harmadik szintet, a másik kettő még biztos nem. Pl 2 hobó (EL1) és 6 goblin (EL2) az DND-ben 750xp, PF-ben (EL1 és EL2) 1200xp. De még nem néztem meg, pontosan hogyan van ez PF-ben, lehet, hogy át kell számolni. Ti. 6 goblin ha úgy számolom, akkor 6x135 = 810, de ha úgy, akkor EL2 = 600xp... márpedig 6 goblin egyben biztos nem könnyebb falat, mint külön-külön, hacsak nem területi varázslattal operálsz.
Ha jól értem a táblázatot, 6 creature = CR+5, lehetne úgy érteni, hogy
a) 5+1/3
b) CR1/3 + 1 = 1/2, 1/2 + 1 = 1, 1 + 3 = 4
c) CR1/3 x 3 = CR1, 6/3 = 2 x CR1 = CR+1 = 2
de én inkább simán összeadom, így hat goblin nálam össz 810 xp-t ér, együtt is meg külön is.