RPG Addicts | We Know You're Hooked

Full Version: Mindeközben a Vén Vaddisznóban...
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
EDIT: Csak 5.szinttől tud a bard take10-lni szóval koboldra is dobni kell Smile
Ott még elfejeltettem írni, hogy kobold és goblin esetén inkább az alapján is megítélheti őket, amit látott eddig belőlük mint sima dobás alapján, pl. goblin nagyon gonosz, kobold feltehetően gonosz, különben miért akart megenni....
A hétvége miatt 48 óra helyett 72 óra elteltével, ma du 4ig fogadok javaslatokat Eric körére.
Az alignment kemeny dio, eleg nagy baj hogy bele van kodolva a rendszerbe: ez alapjan mukodnek a spellek, ... de ez a DnD/PF

A DnD5 mar igen sokat lazit rajta, kvazi eltorolte:
https://www.quora.com/What-are-the-major...e-and-3-5e

------------------

Eric menjen ajtot csukni.
Húha délutan 4 elmúlt, most olvasom csak azt a postot Smile
Ericre javaslat, hogy megy a második (nyugati) északi ajtóhoz és becsukja maga után. Arról közelíti meg a kútat, mivel G. jelezte korábban, hogy a kút felé ment. Eric szeretné, hogy Konyak tárgyaljon a sárkánnyal, ezért hívja, hogy Gyere Konyak, beszélj vele! Smile
Konyak DracoBOT 0.1 => http://draconic.twilightrealm.com/
nahát remek. kipróbáltam pár szót, amit ismerek, jól fordította Smile
Knowledge elmélkedés.

Próba hogy műxik? Mindig alkalmanként kell dobni adott esetre, hogy épp eszébe jut-e valami, pl. "csata" vagy más zavaró tényező esetén újra?
Elméletileg nincs Retry, de mi számít annak? Szintlépés után sincs retry vagy ha olvasott valamiről könyvet azóta vagy hallott történeteket?

Pl korábban amikor dobott egy jót mondjuk általánosságban az sárkányokról, s még azt is tudta hogy Ashardalont hogyan kell megidézni (na jó, ez még 3.5-ben volt, ott a bárdi tudás többet ért, s sok mindent tudott amit azóta elfelejtett Smile). Tehát nem arcana check volt, hanem bárdi tudás anno, tehát nem monster lore  volt, hanem inkább általános tudás a sárkányokról mesék, így nem ütközik azzal, nehogy még féreértsd. De erről jutott eszembe az alábbi kérdés.

Ha nincs egyáltalán új próba, akkor meg kell jegyezni, hogy milyen próbák voltak korábban, mert különben előfordulhat, hogy két évvel ezelőtt dobott valaki egy jót, s mindent tudott a sárlányokról, aztán eltelt 2 év, játékidőben meg 1 hét, s már egy újabb dobás miatt nem tud semmit... Smile

Egyébként kobold ismeret mivel humanoid az local, nem arcana, azaz 25, nem 21, nem mintha számítana bármit is Smile
Behind the scenes --

A fascinate / diplomacy vonalról:
így gondolkoztam, mint DM... (kicsi spoiler)
úgy döntöttem, hogy ez a sárkány extrém kaotikus, ezért mindenre adok neki egy 50-50 esélyt. Mivel background oka van, hogy mondja, amit mondott (akármi is volt az), és tegye, amit tett (köpött), ez lett 70-30. Az instant diplomacy (ha megvan) és a fascinate mentő (ha nincs meg) hajlította volna visszafelé 50-50 ill 30-70 irányba, de a diplo nem volt meg, a mentő viszont igen, és 65-ös dobással az agresszió nyert. Második próbára dobtam neki sense motive-ot, és a sárkány úgy döntött, egyelőre nem kell megenni a ronda humanoidot.

A repülésről:
Simán körbe is repülhetett volna, de egyszer élünk alapon dobtam neki egy emelkedési manővert (fly DC 20), ami bőven meglett (szép bónusza van)

A köpésről:
A hatóterület (IC spoiler, de OOC tudható) 15ft cone, derékszögű tölcsér, ugye a végén 15 gyök2 azaz kb 21 láb átmérőjű körben végződik (pontosabban olyan tökfödő alakú gömbszeletben, aminek a karimája egy 21 láb átmérőjű kör).
Vettem a szabadságot, hogy ne vízszintesen köpje a tölcsért, hanem kb 45 fokban lefelé, úgy, hogy a kúp két merőleges alkotója közül egyik majdnem függőleges, így eléri Gábrielt, másik meg vízszintes, így eléri Fuzz feje búbját. Nem centiztem ki, de Gábrielnek cover nélkül is megvolt a mentője, total coverje nem volt. (egyébként a breath weapon spread, nem burst.... legalábbis azt hittem, hiszen pl a fireball is az, meg mintha olvastam is volna valahol, de mégsem... sok fórum és implicite a Dragon's Breath igéből visszakövetkeztetve a "gyári" sárkánylehelet is burst, ha esetleg a jövőben számít)
"Mivel background oka van, hogy mondja, amit mondott (akármi is volt az)," - mondott valamit? Ez mikor volt? Nem láttam.

EDIT: Ja, most sziszegett valamit.
... meg a köpés előtt is.