Pár ötlet Konyaknak, IC is kijátszhatunk egy taktikai megbeszélést, de itt is jó.
A megoldás szerintem a kiemelésben rejlik:
(08-08-2017, 03:02 PM)Konyak Wrote: [ -> ]Konyak kvazi hasznalhatatlan igy, ha kell elkiseri a csapatot, de tavolbol drukkolasnal sokkal tobbet nem tud tenni. Szoval reszerol 3 nap pihi.
Nem látom annyira elkeserítőnek a helyzetet, hogy megérje bevállalni a Fuzz (mármint játékos) által vázolt kockázatokat (hint: ne adj ötleteket a mesélőnek
bár ezek nekem is eszembe jutottak már az első pihenéskor).
Büntiből adódóan jelenleg a STR módosítód nettó -1, de azon már 8 óra intenzív care is segít.
1. Longbow erőfüggetlen, +3 attack, 1d8 / x3 sebzés, ez már több, mint Erki (asszem 1d4+1 ill 1d6+1)
2. Közelharcban enlarge + longsword: +1 attack (BAB 1 STR 1 size -1), 2d6+1 sebzés. (24 óra pihi után +2 attack 2d6+2, vagy két kézre 2d6+3) Ez már több, mint Arkus (1d8+2)
3. Erre rájön az arcane pool (2d6+4 = 11), és máris majdnem annyit sebzel, mint Dyrra (1d10+7 = 12,5)
4. Varázslatokkal jól állsz (jobban, mint Erki, és majdnem olyan jól, mint Arkus), hátulról a Vanish mehet akárkire, sebző cantrip-eket akár a közelharccal is tudod kombinálni. (bár nem tudom, ray-t lehet-e).
5. Minden ajtónyitás előtt (vagy legkésőbb csata első körében) mehet rád Guidance + Virtue az egyik paptól
6. Ha mégis háttérből osztod az észt, akkor ott a kezed ügyében a gyógyító pálca is, persze nem vész esetére, de mondjuk egy dying karaktert egyből stabilizál.
Igaz, nem sok, de megfordíthatja a csata sorsát egy plusz bevitt támadás, AOO, vagy spell... És akkor mégiscsak több, mint a hátulról drukkolás.
Másfelől nézve: az nagy előrelépés lenne, ha megkapnád a harmadik szintet? Egyetlen helyen írtam fel magamnak, hogy éles ("sorsfordító") helyzetben használtad az arcane pool-t, de szerintem tuti több volt. Ha összeszedsz pár post-ot (főleg a 7-8. fejezetből) az alábbiakról, akkor lehet, hogy meglesz a szint (ha kis híján is, akkor is megelőlegezem).
- Osztályból vagy fajból adódó képesség használata (skill, feat, spell, class feature, racial trait, más trait...), ami jelentősen megkönnyített egy helyzetet, főleg, ha a túlélés múlt rajta.
- OOC megjegyzés, ami jó irányba terelte a csapatot (taktikai tanácsadás, stb).
Ugyanez áll Ericre.
És ha mindhárman harmadik szintűek lesztek, akkor az NPC-k is, vagyis Arkus harmadik szintű pap, ami
tudjuk, mit jelent...