06-09-2016, 07:52 PM
Ooc most telefonról tolom, de majd megy külön thread-be. Kösz az idézetet, legközelebb elég a lényegi részt az egész fejezet helyett... most nem számított, legközelebbre átgondoljuk
(06-09-2016, 11:36 PM)DM Surranó Wrote: [ -> ]A nézőpontom ez volt:Engem személy szerint mindkettő zavarna a való világban, de ez egy más világ
- Zavar a BP-ben, ha közben varázsolok? Nem.
- Zavar a varázslásban, ha közben éneklek? (ami mellesleg egy Su ability) Szerintem igen.
(06-09-2016, 11:36 PM)DM Surranó Wrote: [ -> ]Az, hogy "maga az ének a verbális komponens", elég meredek állítás. Ennyi erővel bármit énekelhetek, az lehet bármelyik varázslatnak a verbális komponense? akár ugyanaz az ének is? vagy akár ugyanannak a varázslatnak minden egyes alkalommal más?A szabálykönyvből idéztem. "Every bard spell has a verbal component (singing, reciting, or music)."
(06-09-2016, 11:36 PM)DM Surranó Wrote: [ -> ]Találtam jó pár fórum topikot, ahol a témával foglalkoznak, és általában: bármilyen action-nel. Ha valamihez két kéz kell (pl kétkezes fegyverrel támadni), akkor tudom közben free action-ként fenntartani a hegedülést? (vagy legalábbis annak hatását?) Ha valamihez száj kell, akkor lehet közben furulyázni, énekelni, szavalni, stb?Nem ugyanarról beszélünk sztem. Nem a hegedülést vagy az éneket akarom fenntartani, hanem a hatást, ahogy zárójelben írtad. Pl. standard actionként elkezdett lanton vagy furulyán játszani vagy énekelni standard actionként, mondjuk a dallamnak van egy rezgő hatása, amelyet fenn kell tartani, de elég lehet, ha körönként csak penditt egyet a lanton vagy belefúj egyet a furulyába vagy megrezegteti a hangszálait. Mint ahogy beszélni is engedjük attól függetlenül, hogy valaki varázsolt egy körben éppen, sőt bármikor beszélhet free actionként nem csak saját szegmensében. Mert mondhatnánk, hogy aki varázsol az abban a körben ne beszéljen :-) Az 1 roundos spelleknél lehet nem is lehet?
(06-10-2016, 02:19 PM)DM Surranó Wrote: [ -> ]Re beszéd és ige egy körben: abbahagyod, varázsolsz, folytatod. free, std, free. Ugyanez, ha a beszéded SU: free, std, std. Ez így hihető?
(06-12-2016, 05:56 PM)DM Surranó Wrote: [ -> ]A hangsúly az "abbahagyod"szón van.
Sent from my HUAWEI SCL-L01 using Tapatalk