RPG Addicts | We Know You're Hooked

Full Version: Mindeközben a Vén Vaddisznóban...
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Ajtónyitás: Ahogy gondolkoztam a felvetésen, eszembe jutott egy szabály, de már nem tudom, melyik verzióból: a move equivalent action a move actionba beékelhető. Azaz lehet a mozgás előtt, után vagy közben is. Tehát a teljes kör ilyenkor áll egy move-ból és egy move actionból, de ez lehet úgy, hogy először a move egy része, aztán a move action, végül még lemozogható, ami a move-ból megmaradt. Ez alapján ha az ajtónyitást move equivnek tekintjük, akkor lehet ajtóhoz mozogni, ajtót nyitni/csukni és tovább mozogni.
akkor még jobb, ha nem házi szabály Smile
Nem hallottam még ilyenről a hivatalosban, de támogatom, mert életszerű mozgás közben ajtót nyitni és menni tovább.
(12-15-2015, 02:14 PM)Fuzz Wrote: [ -> ]Nem hallottam még ilyenről a hivatalosban, de támogatom, mert életszerű mozgás közben ajtót nyitni és menni tovább.

Mondom, nem emlékszem, melyik rendszerben volt DnD-ben vagy PF-ben, és az is lehet, hogy opcionális szabályként, de szerintem is életszerű így. DnD 3.5-re épülő játékprogramban emlékeim szerint úgy volt, hogy a karakter odament az ajtóhoz, az felcsapódott és úgy maradt. Kicsit furcsa volt. Főleg ha a másik karakter utána odament, és becsukta az ajtót. Big Grin
Felmerült, mit lehet földön fekve és mit nem.
Nahát. Támadni lehet, csak lőni nem (kivéve stb.)
Tehát ha támadni lehet, akkor threaten.
Ha threaten, akkor AOO-t is tud és flankel is.

Ami a mozgást illeti... " You may not take a 5-foot step using a form of movement for which you do not have a listed speed. ". Mivel kúszás-görgés nincs a "dwarf" oldalon a feltüntetett mozgásnemek között, ezért azt mondanám, hogy nem tud ilyet.
Általánosságban azt mondanám, hogy fekve haladni az "difficult terrain" vagy ha úgy tetszik, felezett (negyedelt?) sebesség.

Vélemény?
Konyak kérdi, idővel hogy állunk. Jól emlékszem, hogy elválástok óta annyi történt, hogy idejöttetek, találkoztatok a 2 npc-vel, ide berontottatok, Mípót felszedtétek, csontit aprítottatok, sulymot szedtetek, goblint irtottatok x2, és végül goblinok irtottak benneteket...
kihagytam valamit?
szóval ez max fél nap, mondjuk hajnalban indultatok Tölgybuckáról, s most kora délután van?
Igen, kb. ennyi még látogatást tettünk a kobold vezírnél látni akarta orkokat
aha... akkor fogoly megkötözése escape artist... ám legyen Smile
de ha valaki ésszerű helyettesítést tud adott helyzetben, azt is elfogadom. Pl a profession (sailor) szintén elég jó csomókat tud kötni.
Amelyik Ericnek magasabb.
ja télleg.

Akkor délután van.