Igen, kábé néma testőrök. A counterspellt meg a sundert is ritkán használjuk (mert kábé annyira hasznosak
), pedig szerintem tök jó színt ad a játéknak.
A nonlethal damage gyógyulásáról: valóban óraszor szint, szóval a csaj ájult, de akkor már elolvastam rendesen, és találtam egy új dolgot, ami talán már régebben előjött, de most nem:
- amit tudtunk mind (remélem), hogy ha a nonlethal eléri az AKT hp-t, akkor tántorog (erről mindig Wong Fei-Hung jut eszembe), ha túlüti, akkor elájul.
- ha viszont túlüti a MAX hp-t, akkor átmegy lethal-ba: "If a creature’s nonlethal damage is equal to his total maximum hit points (not his current hit points), all further nonlethal damage is treated as lethal damage" (nb. regenerálódó lényekre másképp érvényes)
Szóval a csajszi most jó sok lethalban van, de még mindig pozitívban lesz, ha a nonlethal elmúlik..
Ezzel szemben Sir Braford hp-je 2/14 volt, amikor kapott 27 sebzést. Csak belegondoltam, hogy ha az a 27 nonlethal,, akkor abból 13 lethal lesz, és úgy is megmurdél. Persze ha Dyrra nonlethalt üt, akkor azt -4-gyel teszi, és akkor nem lett volna krit, de ha a nagymamámnak kereke lett volna, ugye.
Ennek kapcsán két érdekes kérdés:
1. Ha nonlethal miatt eszméletlen, akkor ugye nem dying? szerintem igen.
2. Ha a nonlethal sebzés egy ütésből túl sok (mint Sharwyn esetében, ill. lett volna Brafordnál is), akkor már az a sebzés is kettéoszlik lethal és nonlethal részre, vagy csak a köv sebzés fog már lethalba menni? Szerintem kettéoszlik.
Konyak "ne árts" szemlélete alapján 1=igen, 2=nem