RPG Addicts | We Know You're Hooked

Full Version: Nyolcadik fejezet - Én kis kertet kerteltem
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Fuzz nem talál egyéb mágikusat, mint a szobor és a kör.

Gombák asszem survival vagy knowledge(nature).

Fuzz és Eric végigkotorássza a falakat, semmi újat nem fedeznek fel: ugyanolyan sárkányos relief-ek maradványai vannak a fénylő mohák és gombák alatt.

Az első nyolc óra végeztével a papok felébresztik a betegeket verejtékes álmukból, hogy lássák, hogy vannak. (Damage 2-vel csökkent). Erki javasolja, hogy vacsorázzon a csapat, aztán még egy kis könnyű séta, felderítés fér bele a napba.
(05-17-2017, 05:58 AM)DM Surranó Wrote: [ -> ]Fuzz nem talál egyéb mágikusat, mint a szobor és a kör.

Gombák asszem survival vagy knowledge(nature).

Fuzz és Eric végigkotorássza a falakat, semmi újat nem fedeznek fel: ugyanolyan sárkányos relief-ek maradványai vannak a fénylő mohák és gombák alatt.

Az első nyolc óra végeztével a papok felébresztik a betegeket verejtékes álmukból, hogy lássák, hogy vannak. (Damage 2-vel csökkent). Erki javasolja, hogy vacsorázzon a csapat, aztán még egy kis könnyű séta, felderítés fér bele a napba.

Fuzz szomorúan tapasztalja, hogy semmilyen járatot nem találtak a keleti falakon, ezek a gobbók mindig kamuznak, veszi tudomásul végérvényesen. De legalább biztonságosnak tűnik, hogy nem is jön onnan senki.

Fuzz érdeklődik a betegek hogyléte felől, majd beszámol, hogy máshol nem találtam semmi érdemlegeset, s javasolja, hogy cuccoljunk át vadász fészkéhez. (ooc-hacsak nem javasol valaki valami biztonságosabbat, ahol pl. randomra kevesebb az esély mint egy járat közelépen - ooc: bár az is xp, ha túléljük). Onnan Eric javaslatára még elmegyünk felderíteni a járatot, amíg a vacsi készül. (Fuzznak és Erkinek fél adag is elég)

Alvás előtt Eric-kel egy kis könnyű sétára indulnak a járatba, hacsak Eric nem szavazza meg, hogy inkább a Fuzz által említett déli ajtót nézzék meg helyette, s holnap frissen a járatot. (ooc - a járat könnyen lehet nagyon hosszú mégha a felszínre is vezet)

OOC - healnél van egy ilyen, hogy Identify Drugs/Pharmaceuticals, igaz nem CRB. Ha valami gyógynövény, méreg, stb. sztem akkor heallel is fel lehet ismerni.
Egyébként k/nature általában:
Identify a common plant or animal Nature DC 10
Ez a gomba feltehetően nem common, de ha nem is dobja meg a nature DC-t, akkor is lehet sztem heallel feltételezni, hogy szerinte ehető-e, aztán vagy az vagy nem.
OOC - Minden postot nem néztem át, de a szándék megvolt a felkészülésre és a kajaszerzésre, de az eredményét nem tudom.
http://forums.rpgaddicts.com/showthread....84#pid8784

OOC - Jé, meg egy olyan postot is találtam, hogy Dem már nem volt hajlandó minket meggyógyítani valamiért, de az okát nem tudtam meg. Akkor ezért nem volt Fuzz maxban induláskor csak a pihenés után.
http://forums.rpgaddicts.com/showthread....80#pid8880

OOC - Meg ezt is hasznos lesz nem elfelejteni, nemes ajánlat az orkok részéről Smile
http://forums.rpgaddicts.com/showthread....82#pid8982
No, akkor a köv nyolc órára átvonulás a vadász szállására és ott még szaglászás, majd vacsi, alvás?
A gombákról a csapat nem tud semmit megállapítani ránézésből. azon kívül, hogy derengenek a sötétben. Szagra épp olyan, mint bármelyik pincében tenyésző gomba.
(05-22-2017, 12:52 PM)DM Surranó Wrote: [ -> ]No, akkor a köv nyolc órára átvonulás a vadász szállására és ott még szaglászás, majd vacsi, alvás?
A gombákról a csapat nem tud semmit megállapítani ránézésből. azon kívül, hogy derengenek a sötétben. Szagra épp olyan, mint bármelyik pincében tenyésző gomba.

Igen, átvonulás, vacsi (ha van még mit), séta, beszámoló a sétáról, s attól függően mi a séta eredménye alvás, őrködés.
A gobbós termekben sem volt semmi nem gobbók számára fogyasztható kaja? Voltak valami ládák is, azokban csak fegyók voltak? Volt egy "gyanús" patkány is Smile

Mindenestre gobbó kaját biztos találunk. Fuzz magához vesz gobbó kaját azzal a célzattal, hogy az egyik gobbónak adjon vacsi kezdetekor, miután rányomatott egy charm persont. Majd megpróbálja rávenni, részben Erki segítségével, részben mutogatással, hogy mondja el és rajzolja le a földön, hogy merre van a főnök, s milyen termek vannak még, s abban kik és hányan. A másik gobbót kérdi nem azt aki a lávafíreghez vezetett mineket, mint főnökhöz.
(You must speak the person's language to communicate your commands, or else be good at pantomiming.) - gondolom perform
Fuzz [1d20+4] = 10+4 = 14 perform pantomiming

Fuzz [1d20+4] = 1+4 = 5 charisma check - ajjaj, ha ordersnek minősül a beszélgetés Smile


Erki érti a goblint, csak nem nagyon szeret beszélni, ugye?
OOC - Fuzz meghívhatná Korgot, hogy toljon egy Comprehend Languages-t, nem? Smile

A vadász barlangjába menet a goblinok (Erki tolmácsolásában) készségesen elmondják, hogy a komposzton tenyésző gombákat és mohákat jól meg lehet főzni, de nem tudják, Bélszag (vagy valami ilyesmi...) mi mindent rak még bele, gyanítják, hogy mindenféle tücsköt-bogarat, talán mélységi gnómokat is. Erki, amikor ehhez a részhez ér a tolmácsolásban, diszkréten félrevonul, és a falnak támaszkodva öklendezik egy sort.

Elmondják, hogy a patkányon a főnök kísérleteket végzett, hogy nagy és erős legyen, de nem bírja a gyűrődést szegény pára; a szőlőprés mellett a ládákban "benyakaa'ni jó jaz" minőségű likőr van; a hálóbarakkban meg biztos akad pár falat, amivel egy goblin termetű lény kihúzza egy-két napig.

Azt is elmondják, hogy a könyvtáron túl egy hosszú folyosó kanyarog, lépcsőkkel tarkítva, míg végül elérkezik ahhoz a helyhez, amit csak "Liget"-ként emlegetnek, enyhe, de érezhető borzongással a hangjukban. A liget szélénél még akadnak goblinok, de a ligetbe már nemigen merészkednek be. Csak Grenl és társai szoktak néha egy-egy foglyot lehozni ide, hogy a főnök hadd játsszon velük kedvére.
Wow, Fuzz kissé meglepődve, majdnem hitetlenkedve hallgatja, hogy végre értenek a szóból, s beszélnek... (OOC - ezekszerint nem dobta meg will mentot, node az 5-os cha chekcket sem? mondjuk ment volna egy ujabb CP a masikra, de igy nincs ra szukseg)
Bizony, együttműködő foglyok lettek, ki tudja, talán a shadow miatt.
Eric javasolja, hogy minden ehetőt gyűjtsünk be egy jól védhető/elzárható helyre.
A "minden ehető" több mázsára rúg. Mármint ha hinni lehet a goblinkáknak, és ez a rengeteg gomba jórészt ehető.