RPG Addicts | We Know You're Hooked

Full Version: Nyolcadik fejezet - Én kis kertet kerteltem
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
OOC azt hittem, valami hatás, ami 14 körig tart, és elfelejtettem csökkenteni. de nem, ezt te írtad be, mert én azt a karikát nem használom. vsz a hp volt kézzel beírva még előző napról.

(Hatodik kör folyt)

Konyak széttép egy goblint.
Dyrra kardja húsba hatol.
Eric is bepancsol egyet.

A maradék goblin sietve elrohan a veteményes felé, kihasználva, hogy Fuzznak nem volt fegyvere (withdraw - első kockából nincs AOO, másodikból Fuzztól kaphatna, de ő épp nem fenyeget)

Erki látja elfutni, és utánaered, de jóval kurtábbak a léptei, mint a gobliné, aki még a terepet is ismeri.

Hetedik kör

(mindenki jön, vagy csata vége)
(12-29-2016, 05:05 PM)DM Surranó Wrote: [ -> ]OOC - rosszul látod, mert Fuzz kezében nincs fegyver... de ha jól sejtem, flank nélkül +2 az a +3, és a 16 talált, de a 6 nem süllyedt.

OOC - Fuzz maga a fegyver Smile Egyébként van a kezében pajzs, amely használható fegyverként is, igaz akkor AC-ra nem ad, s gondolom csak akkor számolódna most flankbe, ha előzőleg pajzzsal támadott volna.
(12-29-2016, 05:32 PM)DM Surranó Wrote: [ -> ]Erki látja elfutni, és utánaered, de jóval kurtábbak a léptei, mint a gobliné, aki még a terepet is ismeri.

Hetedik kör

(mindenki jön, vagy csata vége)

Asszem Fuzz kezdte a party kört. A gobbó után ered ő is, mint Erki, ha a bejelölt helyről látja a gobbót, hogy merre fut akkor daze neki, ha nem akkor még 20lábat megtesz (most talán max. 20 lábnyira lehet a gobbó).

Ha az indák felé megy felfelé, akkor még átgondolom kövkörben mit csinál Fuzz, (bár ez a jobb eset, de nem biztos hogy jó az sem ha értesíti fentieket arról, hogy még élünk, le kellene íjászkodni.) - jól emlékszem, hogy senkinél nincs íj? Ha mégis akkor hátraszól, hogy szedje le valaki.

De ha nem az indák felé megy, akkor feltehetően tudhat egy másik utat észak vagy dél felé
Konyak, gyorsan, csak te tudod elkapni, mielőtt értesíti a főnököt! - kiált hátra Konyaknak.
Fuzz utánaered, és be is hatol a kertbe (húsz lábat tesz meg... merre is?), majd látja, hogy bizony a goblin felszívódott... Néz körül, meresztgeti a szemét, de a kis mocsok egyszerűen eltűnt.
A biztonság kedvéért azért magabiztosan hátrakiált a fogócska-expertnek.
(12-29-2016, 09:28 PM)DM Surranó Wrote: [ -> ]Fuzz utánaered, és be is hatol a kertbe (húsz lábat tesz meg... merre is?), majd látja, hogy bizony a goblin felszívódott... Néz körül, meresztgeti a szemét, de a kis mocsok egyszerűen eltűnt.
A biztonság kedvéért azért magabiztosan hátrakiált a fogócska-expertnek.

Nem jelöltem tovább, mivel feltételeztem, hogy ajtón kilépve látni fogja az előző körben withdrawt (full-round action) csinált gobbót, s az lett volna az irány. Ebben az esetben simán nyugatnak ment még a jelöléstől 20 lábra. Most vagy a gobbó tud stealthet is csinálni full-round action mellett, ráadásul normál sebességgel vagy Fuzz vakult meg Smile
Mindenestre magabiztosan hátrakiált amint az írtad. Majd megkérdi Erkitől gnóm nyelven. Te látod?
Ooc - stealth nem action, Hansen általában (felezett) move része. De lehet más oka is az eltűnésnek... egyébként igen, először én is majdnem automatikusan vittelek a "jó" irányba...

Erki kicsit lassabb, de amikor kiér, megrázza a fejét.
- [[Nem.]]
Konyak berobog a terembe és ha ő sem láttja a gobeszt, akkor elnyargal a déli ajtó felé. Ha látja akkor mellé lép.
Mihelyst meglátja szól a többieknek is.
Konyak berobog és elnyargal a déli ajtó felé, de nem látja a galádot.
Arkus is elmegy az ajtóig, és bevárja Dyrrát, aki délről jön ki. A vértje miatt nem jut Erkinél messzebbre, de arra jut ideje, hogy a kardját elpakolja és Konyak íját lekanyarítsa a válláról.
Eric van még hátra a körből. Miután Eric is cselekedett Fuzz az önjelölt bölcs vezető jelez az elrobogó Konyaknak.

Konyak! Nem arra, erre! Én biztos erre bújnék el. - mondja nagy szakértelemmel miközben elindul északnak (20láb move) és veszettül tekinget közben, pásztázza a megjelölt területet, gobbót keresve vagy esetleges friss gobbó nyomot (pl. lábnyomot észlelve a puha talajban).
Van még 20 láb mozgása mert mozgás közben tekintet vagy az erőltetett nézelődés "szándékos keresés", s az a másik move action? (Intentionally searching for stimulus is a move action.)

OOC1 - a search PF-ben már perception, de az hol van leírva, hogy mekkora területet mennyi idő, mint 3.5-ben?
OOC2 - "körözzünk" vagy hagyjuk a "köröket"?
OOC1 - amíg nem találjuk meg, addig feltételezzük, hogy ugyanannyi, mint dnd-ben, vagyis 1 full round kockánként. A "move action" egy alapos körbetekintés ill hallgatózás, kutakodás nélkül.
OOC2 - nem kell körözni, nagyjából figyelem, hogy mindenki (ellenfelek is) ugyanannyi időt kapjanak. Tehát ha Fuzz előreszalad 1-2 percnyit az időben, akkor Eric később behozhatja a lemaradást.