RPG Addicts | We Know You're Hooked

Full Version: Tizedik fejezet - New Kids on the Block
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
Ok. Fuzz szükségesnek értni a megkötözését, hogy tudjunk beszélgetni, mert addig nem vagyunk biztonságban tőle, meg lennének kérdései is hozzá Smile Ha nem akar visszamenni koboldokhoz, ahogy Fuzz is gondolja, akkor elengedjük, miután meghallgatott minket. Bár ha nem 5 lett volna a knowledge próbája jégsárkányokra, s tudná, hogy alapból gonosz, akkor nem biztos, hogy jó ötletnek tartaná, ki tudja hány ártatlan fog a jövőben megölni a gonosz sárkány évszázadok alatt... Persze az sem vigasztalná, hogy a koboldok használnák fel gonosz célokra. Ezért szeretne diplomáciával elbeszélgetni vele, s meggyőződni, hogy jó útra tér, ha eddig nem azon lett volna, vagy egyezséget kötni vele. Az, hogy már 4x ránktámadt viszont nem ad neki okot a bizakodásra, de az alacsony dobása miatt úgy van vele, hogy miért ne lehetne jó a sárkány, ha két ork is "jó", akik alapból nem.
Ha végre meg lenne kötözve, akkor elbeszélgethetnek a karik is IC egymással és a sárkánnyal is.
OOC1 - ne menjünk bele, hogy a giant az miért humanoid és hogy a hold personnal most miért nem mennél semmire, a color spray-vel meg hogyan kockáztatnád a csapat épségét, vagy épp hogyan érnéd el a 100 lábra levő ellent...
OOC2 - Konyak lánccal áll Eric mellett, de erre még nem is írtam: a szöges lánccal nem lehet kötözni (sima lánccal se egyszerű, egy tiny lényt meg pláne.)

Akkor Eric leszorongatta.

Kilencedik kör

Fuzz biztonság kedvéért táncol (sárkány nyugton van) és varázsol. Eric karmai között nehéz megmondani, hogy mennyire kába a dögcsi.
A nagy vergődés közepette (ezek szerint annyira nem...) Calcryx valami csikorgósat szól be Konyaknak.
- Hazudsz, kígyó!

Gábriel, Arkus, Eric, Konyak, Fuzz jön.
OOC1 - Persze, hogy felesleges belemenni, s hasonlítgatni, hiszen mind3 spell másra való, jelen helyzetben nem lenne használható, más helyzetben meg sokkal jobban. Egy csomó olyan helyzet volt és lesz amikor a HP vagy CS jobban kihasználható. Mint ahogy azt sincs értelme hasonlítgatni, hogy melyik a tápabb mage armor vagy shield, más spelek, függ attól, h kinek mikor éppen melyik a jobb. Sztem a DM megfelel egy első szintű spellnek, szted meg nem, ennyi.
OOC2 - Biztos kitalál majd valamit Konyak, pl. száját összeköti kötéllel, s belehúzza egy zsákba, hogy ne tudjon repülni,..., vagy csak simán Konyakosan lecsapja Smile

Gábriel folytatja amit eddig csinált.
Fuzz pedig előszedi selyemkötelét (ooc - most hogy végre visszakaptuk a cuccosokat, még nehéz megszokni, hogy újra van pl. kötele, majdnem el is felejtettem Smile), majd átnyújtja erőskezű Konyak barátunknak, hogy kötözze meg a sárkányt, ő maga pedig segít neki, ha tud. (ez már két move action, azaz csak kövkörben tudna aid another csinálni, ugye?)
Konyak megkötözi Fuzz kötelével a gyíkot, közben szól hozzá:

- Maradj nyugton aztán beszélünk.
Hm... Eric ha jól emlékszem, azt írta, ebben az esetben "lehet, hogy" elengedi a gyíkot... Erre kíváncsi leszek, Eric most hogy dönt Smile
(06-11-2018, 01:13 PM)DM Surranó Wrote: [ -> ]Hm... Eric ha jól emlékszem, azt írta, ebben az esetben "lehet, hogy" elengedi a gyíkot... Erre kíváncsi leszek, Eric most hogy dönt Smile

Mivel Konyak beszél a sárkányhoz, bár Eric nem tudja mit, ezért bár nagyon gyanakvó szemmel, de hagyja hogy megtegye.
Battle over.

Ha Konyak nem kötötte be a száját, akkor válaszol.
- Tiamat rágja le a húsod, de lassan! Csak ugatsz, de nem mondasz semmit. Erissz, ha tárgyalni akarsz.
OOC - Feltételezem, hogy bekötözte azt is, különben akár köphet is, vagy nem? De nem baj, ha nem, mert akkor tudunk vele beszélni, csak vigyázni kell a köpésére.

Fuzz megkéri Konyakot, hogy legyen kedves mindent fordítani amit beszélnek, s vigyük át a déli terembe a sárkányt, ahol nyugodtan beszélgethetünk, először mi, majd vele is.

Közben azt is kéri tőle, hogy mondja el röviden amit a sárkányokról tud, a lényeget, ő biztos sokat tud róluk, ha már sárkány ősei vannak, s ilyen jól beszéli a nyelvüket, illetve olvasott is egy sárkányos képes értekezést amíg beteg volt, bár azt nem mesélte miről szól, legalábbis nem rémlik, de sárkányos képek voltak és sárkányul volt az biztos, mert más nem tudta elolvasni.
Fuzz egyre inkább úgy érzi, hogy meg kéne tanulni sárkányul (OOC - most hogy végre nemsokára elmegyünk innen, s nem lesz rá szükség Big Grin )

Kikéri a többiek véleményét, hogy mi legyen a sárkánnyal, s elmondja a sajátját is.

A koboldok alapjában véve alattomos, sunyi népség, akik mint láttuk is szívesen készítenek csapdákat, nem bízhatunk meg bennük. Persze lehetnek kivételek, meg egy-két alkalomra meg lehet velük egyezni, de nem fordítanék hátat nekik. Nem is tudom miért kellene visszavinnünk nekik a sárkányt, miért jó az neki vagy nekünk? Egyrészt semmit nem ajánlottak cserébe, semmi okunk átadni nekik. Másrészt ha ajánlottak is volna, akkor is meggondolandó lenne, hogy az helyes cselekedet-e. Persze ha vissza akar menni, visszavisszük, de nem úgy néz ki, mint aki repdesne az örömtől. Egy állat sem, s egy sárkány aki nem állat, főleg nem ketrecbe való. Aztán ki tudja milyen aljasságra használnák fel, főleg ha egyre erősebb lesz. Még akár Tölgybucka ellen is felléphetnek. Legyen az ő döntése, hogy hol akar élni. Azt mondom próbáljunk meg vele megyezni, hátha még jó útra tudjuk tériteni, bár nem tűnt eddig túl barátságosnak, de inkább vele egyezkednék mint a koboldokkal. Vigyázhatna például a "közös" területünkre amikor nem vagyunk itt. Hadd beszéljek vele, s próbáljam meg jobb belátásra bírni. Mit a gondoltok?

Folyt. köv. ha mindenki leírta a véleményét a hogyan továbbról (Arkus is ha akarja), s nincs ellenvetés, hogy Fuzz próbáljon meg vele beszélni, azaz mindenki részéről mehet, akkor írom az ünnepi beszédét.

Fuzz biztonságosnak vélt távolságra megy a sárkány szájával szemben (30ft), majd elkezd beszélni, Konyak fordításával...
Nagyrészt egyetértek Fuzz-zal. Addig nem kéne neki megmondani, hogy a koboldok bíztak meg minket a megkeresésével, amíg nem derült ki, hogy visszavágyik-e hozzájuk vagy a fogjuk volt. Inkább kötnék én is szövettséget vele, mint a koboldokkal. Azok egyszer már ellenünk fordultak. Ha ez a sárkány egyszerűen csak szeretne szabad lenni, akkor segítsük ahhoz hozzá. De ez esetben valahogy el kellene érni, hogy bennünket és Tölgybuckát is békén hagyja. Sőt, ha lehet legyen a szövetségesünk. Azt próbáljátok kideríteni, hogy erre hajlandó-e. Aztán ha lehet, minél előbb engedjük szabadon és mutassuk meg neki a kijáratot. Itt Eric szünetet tart, mert eszébe jut valami:Mi van, ha annak a sárkánynak a leszármazotta, amely az ősi időkben az erődben élt? Akkor ez az egész az ő tulajdona!
(06-11-2018, 04:29 PM)Eric Thunderfist Wrote: [ -> ]Nagyrészt egyetértek Fuzz-zal. Addig nem kéne neki megmondani, hogy a koboldok bíztak meg minket a megkeresésével, amíg nem derült ki, hogy visszavágyik-e hozzájuk vagy a fogjuk volt. Inkább kötnék én is szövettséget vele, mint a koboldokkal. Azok egyszer már ellenünk fordultak. Ha ez a sárkány egyszerűen csak szeretne szabad lenni, akkor segítsük ahhoz hozzá. De ez esetben valahogy el kellene érni, hogy bennünket és Tölgybuckát is békén hagyja. Sőt, ha lehet legyen a szövetségesünk. Azt próbáljátok kideríteni, hogy erre hajlandó-e. Aztán ha lehet, minél előbb engedjük szabadon és mutassuk meg neki a kijáratot. Itt Eric szünetet tart, mert eszébe jut valami:Mi van, ha annak a sárkánynak a leszármazotta, amely az ősi időkben az erődben élt? Akkor ez az egész az ő tulajdona!

OOC - Sztem nem maga a sárkány élt itt, hanem sárkánykultuszra épült az erődlakók élete, sárkányimádók voltak, vagy valami ilyesmi Smile
Asszem ezt tudjuk még 3.5-ből ikerkataklizma, meg hasonlók, akkor még többet tudtunk Smile 

Egyébként Fuzz ki akar majd térni arra is, hogy hol, hogyan, mikor fogták el, van-e otthona stb.

Bólint Eric véleményére, nyugtázva azt. Majd rákérdezek.
Az egyetlen dolog ami Fuzzt aggasztja (feltéve, ha megtudja Konyaktól, hogy a nem fém sárkány alapból rossz sárkány), az, hogy biztos jó tett-e elengedni egy természeténél fogva gonosz teremtményt, ki tudja nem hajt-e végre gonosz tetteket önállóan is a koboldok nélkül. De azzal nyugtatja a lelkiismeretét, hogy miért ne lehetne kivétel, ha orkoknál is van kivétel, nem is egy, esetleg koboldoknál is előfordulhat, Arkus szerint őket sem kellene bántani, lehet csak kis szeretet kell a sárkánynak is, meg barátok...

Ja, Gábriel a kútból az északi ajtóba áll amit nem tudunk becsukni, miután átmentünk mi a déli terembe.
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28