RPG Addicts | We Know You're Hooked

Full Version: Hetedik fejezet - Rongy és arany
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Konyak neee! - kiáltja el magát látva a szitut. Ez a Konyak mit sem változott, még mindig felelőtlen gondolja magában (bagoly mondja verébnek). Hiszen elmesélte neki, hogy az legutóbb sem jött be, hogy berontunk a füstbe és felderítetlen ajtókat hagyunk magunk mögött.
Igen, nyugatra futottak.
Mire Fuzz feleszmél, Konyak már az első ajtóban áll és látja, ahogy a piros goblin belép a második ajtón és eltűnik szem elől a kormos füstben...

Ooc nincs roll20om. a fentiek tükrében Kogan lelépi az 50et? ha jól emlékszem, az kb az első oszlop a füstös teremben.

Sent from my HUAWEI SCL-L01 using Tapatalk
(03-31-2016, 08:41 PM)Fuzz Wrote: [ -> ]... szépen haladtunk is előre amíg a füstös teremhez nem értünk, ott is elintéztünk egy adagot hobgoblinostól, de aztán rengeteg goblin termett mindenhol, s győzött a túlerő. ...

(05-03-2016, 12:25 PM)Fuzz Wrote: [ -> ]ooc - sztem Konyaknak beszámoltunk a kocsmában, csak a játékosnak nem :-)

... berontunk a nagy füstös terembe. Persze nem volt ellenemre, ha már egyszer rohamoztunk, csak azt nem értettem miért álltunk meg előtte, hogy aztán mégis bemenjünk. Na mindegy.  - von vállat - Szóval a nagy füstös teremben volt sok-sok kis goblin és néhány nagy goblin. ... De a füst ellenére valahogy észrevettek s bekerítettek, ...

OOC - Nekem mint játékosnak nem eset le, hogy nem csak egy büdös teremről van szó, hanem itt bizony a látási viszonyok is igen redukáltak.
(Mondjuk Fuzz is csak a második beszámolásban szólt róla.)

Konyak az ajtóból visszafordul és megy tovább északra, nyitja az ajtót.
Ooc ehhez már látnom kell a térképet, folyt köv holnap reggel

Sent from my HUAWEI SCL-L01 using Tapatalk
Konyak visszasiet és kinyitja az északi ajtót, ahová a többiek korábban már benyitottak, de aztán annyiban hagyták. Egy folyosó halad nyugatnak, de Konyak nem látja be, amíg be nem lép (azaz köv körben).

Dyrra átpenderül a mellvéden, és nyugatra siet, a füstös szoba ajtaja mögött igyekszik megbújni, de a nagy rejtőzködésben hatalmasat rúg az ajtó mellett álló ládába, és a kupac tetejéről pár holmi lepotyog, éppcsak nem a fejére.
Arkus a törzstársát követi.

Fuzz, Eric jön!
Itt is egy ajtó! - mutat Fuzz a nyugati ajtóra, s ellenőrzi, hogy most is zárva van-e mint legutóbb. Ha igen, megy tovább a többiek után, remélve, hogy nem lepik meg most sem őket innen. Ha nincs zárva, bekukkant.

OOC - Fuzz pont egy nyugati zárt ajtót keres, ahova be voltak zárva, mint azt anno megállapította irányérzékeléssel. Eddig csak a kőajtók voltak zárva, kivéve a koboldoknál levő faajtók, amely mögött goblin karattyolást hallottunk. Ebből kiindulva akár ez is lehetne az ahova bezártak minket, bár túl közel van a bejárathoz, a foglyokat érdemesebb távolabbra zárni szerintem. De a koboldoknál is még a nagy oszlopos terem előtt volt a gobbós ajtó, tehát nem zárható ki.
Nem tudom Fuzzban felmerülhet-e ez, ha DM úgy látja, hogy igen, akkor ezt is hozzáteszi. "Ez pont olyan ajtó mint ahova be voltunk zárva." - feltéve, hogy tényleg olyan fa ajtó, nem pedig fém vagy kő, de akkor azt mondtad volna ha más mint a többi.
Ettől függetlenül megy tovább északra ha zárva van, s mászik át a mellvéden (roll20: 18), kénytelen, mert Konyaknál a fény. Gondolom a kilincs lenyomás belefér a movementbe, mert legutóbb úgy emlékszem a movement részévé tettük magát az ajtónyitást is full movement esetén. Aztán ameddig elér, elér, köv körben folytatja.
OOC - ajtónyitás move action, de lehet a double move része. Tehát 2x20 helyett x+ajtónyitás+y, ahol x+y <= 20
Fuzz odatipeg és lenyomja a kilincset, majd titokban abban reménykedve, hogy zárva van, taszít rajta egyet. Az első meglepetés az, hogy az ajtó enged, és kinyílik annyira, hogy a muzsikus belessen.
A második meglepetés, hogy egy vérszomjas szürke goblin sötét arcába bámul, aki közelebb lép, és a résen keresztül próbálja megütni egy bunkóval hősünket, de a szűk rés miatt a félfát találja el, kis híján az öklével.
A harmadik meglepetés, hogy egy újabb kéz felrántja az ajtót, és újabb, sárga goblin lép oda, jókorát sózva a félszerzet visszamaradt karjára (AC 21, -3hp subdual).
A negyedik meglepetés a sárga ruhás goblin mögül előröppenő gerely, ami az ajtófélfát találja, onnan a földre hullik.

Odabenn túl sötét van, hogy a félszerzet bármit is lásson, de több torokból jövő izgatott ugatás hallatszik.

Eric jön!
Bónusz: rájöttem, hogy Konyaknak nem volt ideje kinyitni az ajtót (move action), ha total defense-ben (std action) ment 70 lábat (move action). Ezért vegyük úgy, hogy a "nem lát semmit", az majd köv körben derül ki Smile
(05-19-2016, 11:29 AM)DM Surranó Wrote: [ -> ]Bónusz: rájöttem, hogy Konyaknak nem volt ideje kinyitni az ajtót (move action), ha total defense-ben (std action) ment 70 lábat (move action). Ezért vegyük úgy, hogy a "nem lát semmit", az majd köv körben derül ki Smile

Konyak cirka 30-35 lábat ment, de ha külön move action a kinyitás, akkor arra nem maradt ideje. Lehet hogy nem is fogja, hála a kíváncsi Fuzznak.
Riadó! Csapda! - kiálltja Fuzz free actionként

ooc - naugye, hogy ugye :-) Túl egyszerű volt előrenyomulni, furcsáltam is, hogy senki nem volt kíváncsi valamiért erre az ajtóra, pedig Szabi nem szokott ajtókat hátrahagyni Wink Biztos mert oda volt írva, hogy zárva :-)