RPG Addicts | We Know You're Hooked

Full Version: Hetedik fejezet - Rongy és arany
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Dem szívesen felgyógyít, akciós áron: 12.5gp CLW CL1 (ez a 30gp-s Virgonc-fedezetbe értendő, tehát akkor annyival kevesebb szerkóval indulsz)
Hm, hm, azt hittem, hogy egy jóságos papnő késztetést érez felgyógyítani a goblinok által elvert bandát. Smile
Ezekszerint gyorsan lejárt az az ajánlata is, hogy jöhetünk hozzá gyógyulni. Sad

Most jut eszembe, h végszükség estén tud Fuzz is holnap már.
(04-12-2016, 07:19 AM)DM Surranó Wrote: [ -> ]Valamiért azt hittem, azonnal akartok visszaindulni. Alkonyatra oda is értetek volna...

Az éjszaka során nem történik említésre méltó esemény. HP-ket kérem aktualizálni (ha jól emlékszem, Ericnek és Fuzznak annyi van, amennyit Erkitől kaptak, talán max közelében voltak, plusz most az éjszakai pihenés)

ooc - itt tart a labda, kérdés, hogy Laikus jött vagy helyette egy tápabb NPC? :-)

Elindultunk, odaértünk, lemásztunk, (valakinél remélhetőleg van fény is), ott állunk a csengőbongó ajtó előtt. Laikus megvizsgálja az ismerős ajtót, ha ő jött.
Laikus végül lemondott a mártírhalálról, és maradt a fenekén, Tölgybuckán.
A hasadék felé menet félúton egy ismerős párost pillant meg táborozni a csapat, kb ahol Eric és Fuzz eredetileg is találkoztak a két orkkal. Dyrra és Arkus messziről intenek a jövevényeknek. Az út mellett táboroztak, mint aki várt valamire.
Konyak először lát olyat, hogy orkok fedetlen fővel, nyílt terepen táborozzanak a verőfényes délelőttben. De nemcsak fedetlen fővel vannak, hanem elég szedett-vedett a felszerelésük is. Az izmos nő kezében longspear, a pap kezében valami pajzsféleség és buzogány.
Konyak amit meglátja a két orkot, megkérdi a többieket:
- Ő az a két ork akivel társultatok? Hogy hívják őket, mihez értenek?
Jaj de jó, hogy éltek! - kiállt fel Fuzz miközben odarohan hozzájuk - Már azt hittem megettek titeket.
Ő itt Konyak, aki kifizette értünk a váltságdíjat, neki köszönhetjük a szabadulásunkat, bár már éppen egy hajszálon múlt a szökésünk is.
Mi Erkivel és 3 kobolddal voltunk összezárva, ti kikkel?


Konyaknak válasz:
Igen, ők azok. Mint ahogy korábban mondtam Dyrra és Arkus. Leginkább a goblinok aprításhoz értenek, ugye? - mondja rájuk kacsintva - Úgy látom ti is készen álltok visszaszerezni a dolgaitokat. Siessünk és lepjük meg őket mielőbb, amíg nem számítanak rá.
A nő, akit Fuzz Dyrraként mutatott be, szúrós tekintettel néz Konyak szemébe, majd rövidet biccent.
A férfi, Arkus, komoran bólint, majd így szól:
- Nélkületek jó eséllyel kondérban végeztük volna. A legkevesebb, amit tehetünk, hogy a saját holminkon felül nem kérünk semmiféle zsákmányból.
Dyrra máris az élen haladó (Konyak?) mellé áll, és imígyen fejti ki szerény véleményét:
- Gyerünk.

Méretben egyébként Arkus eléggé Konyakhoz hasonlatos, a nő egy kicsit tagbaszakadtabb.
Konyak, nem túl nehéz az a sok fegyver amit cipelsz? Nem lenne célszerű szétosztani, hogy hatékonyabbak legyünk?

Fuzz felméri, hogy az orkok fegyvere honnan való lehet, a longspear vajon az-e amit ő is nézegetett csak nagynak talált, illetve próbál visszaemlékezni, hogy pajzs és buzogány volt-e valahol. Ha nem ugrik be neki ilyen, akkor rámutatva megkérdi Arkustól, hogy "Ezeket hol szereztétek?"
Fuzz szerint egyik pika olyan, mint a másik. A pajzs talán egy gobliné lehetett (mókásan mutat az ork hatalmas kezében, de mégiscsak véd valamit), a buzogány meg inkább egy improvizált bunkó...

- A tanyán találtam - mondja az atya, és arrafelé mutat, amerre pár napja, még az első látogatás alkalmával, megpihent a csapat, miután Konyak rendet vágott a derékig érő líceumban.

... ahogy Fuzz jobban nézi a fegyvert, hát lehet az épp egy balta, aminek a feje tört ketté, vagy egy szemöldök az ajtó fölül, vagy egy kút tekerőkarja...
(04-21-2016, 06:59 PM)Fuzz Wrote: [ -> ]Konyak, nem túl nehéz az a sok fegyver amit cipelsz? Nem lenne célszerű szétosztani, hogy hatékonyabbak legyünk?

Fuzz felméri, hogy az orkok fegyvere honnan való lehet, a longspear vajon az-e amit ő is nézegetett csak nagynak talált, illetve próbál visszaemlékezni, hogy pajzs és buzogány volt-e valahol. Ha nem ugrik be neki ilyen, akkor rámutatva megkérdi Arkustól, hogy "Ezeket hol szereztétek?"

- Nem. - az orkok felé fordul -Tudok kölcsön adni egy nehéz csákányt, egy harcikalapácsot és egy tőrt.