RPG Addicts | We Know You're Hooked

Full Version: Hetedik fejezet - Rongy és arany
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
ooc - sztem Konyaknak beszámoltunk a kocsmában, csak a játékosnak nem :-)

Nem mondtuk volna el? - csodálkozik Fuzz, de mivel szeret beszélni nem kéreti magát elmondja. - Hát tudod, tele van vassulyommal a túloldal, bár egy sort felszedtem egy zsákba, de félő, hogy visszaszórták. (majd kiderül, ha elérjük a csengős ajtót, mert oda lett kihúzva). Szóval a túloldalon egy barikád mögött sok-sok goblin volt, javelit dobáltak. Abból egy elmenekült, a többit megöltük. Az ment erősítésért. A barikád túloldalán volt egy ajtó visszafelé, a bal oldalon, majd egy kanyar jobbra, s ott újabb sok-sok goblin egy újabb barikád mögött. Ott is egy elmenekült míg a többit leöltük. Aztán innen nyilt több ajtó is, egyiken bementünk, amelyik nem volt zárva, arra menekült a gobbó, az a kis terem tele volt ládákkal. Meghagytam a többieknek, hogy csináljanak fedezéket amíg a másik két ajtónál hallgatóztam, de valószínűleg nem értették, mert mire visszatértem úgy döntöttek, hogy berontunk a nagy füstös terembe. Persze nem volt ellenemre, ha már egyszer rohamoztunk, csak azt nem értettem miért álltunk meg előtte, hogy aztán mégis bemenjünk. Na mindegy.  - von vállat - Szóval a nagy füstös teremben volt sok-sok kis goblin és néhány nagy goblin. Ezeket leöltük, de mi is jól megsebesültünk, s kénytelenek voltunk visszavonulni. Egy persze elmenekült most is. Utána eredtem, hogy elkapjam, s felderítsem a terepet, amíg a többiek visszavonulnak. De a füst ellenére valahogy észrevettek s bekerítettek, alig tudtam elmenekülni, csak a gyorsító varázsnak köszönhetem, hogy kijutottam a sok-sok goblin gyűrűjéből. Beértem a többieket, de az üldözők is extra sebességgel jöttek, mert hamar utolértek minket. Itt utolsó leheletünkig harcoltam a bajtársaim oldalán, akik az eszméletlen Dyrrat cipelve nem tudtak volna már jobban visszavonulni. Egyedül Mípó futamodott meg a csata elől, hm-hm, amiért előléptette a koboldvezér.
ooc - No, valaki? Sztem most nem a DM-re varunk, vagjunk bele az ajtonyitasba. (vagyis occ infot var Konyak jutott eszembe, mire megirtam a postot Smile)

Ha nem volt IC ellenvetés, akkor a csapat csendben odaosonkodik az ajtóhoz, Fuzz hallgatózik, a többiek readyznek az ajtónyitásra és berontásra, s Fuzz megpróbálja kinyitni (ha bírja), magafelé húzza, vagy ha befelé nyílt, akkor lenyomja a kilincset és belöki, úgy hogy fedezékben maradjon (bár jobb lenne ha Dyrra csinálná, erősebb és nagyobb, ha hajlandó, akkor Fuzz odakint megkérte az NPC-t).
A három "tank" beront, Fuzz meg Dyrra távolról supportálja őket.
Dyrra inkább tank, mint ranged support és különben se a pap menjen előre, mert az milyen már (Korg más kutya).
Arkusnak van longspear-je (reach), de az íjukat nyilván elvették.
Konyak OOC kérdése mi is, amire tőlem vár választ?
Eric komment?

EDIT: a sulymos terem ajtaja nyitottként van jelölve a térképen, javítom, de a nyitásirány: jobbra befele (tehát a sulyom és nem a karakterek felé)
(05-06-2016, 08:02 AM)DM Surranó Wrote: [ -> ]Konyak OOC kérdése mi is, amire tőlem vár választ?

(05-03-2016, 03:12 PM)Konyak Wrote: [ -> ]@DM: Anno elege kitargyatuk a caltrops-okat es nem is akarom a vitat ujranyitni. Kérlek írd ide le mert már nincs meg, hogy milyen gyorsan(normál move, double move) lehet sérülésmentesen áthaladni. Mibe kerül a palánkon átugrani, rálépni, ...

OOC - Konyak még a választól függően cselekszik.
(05-06-2016, 08:02 AM)DM Surranó Wrote: [ -> ]Dyrra inkább tank, mint ranged support és különben se a pap menjen előre, mert az milyen már (Korg más kutya).
Arkusnak van longspear-je (reach), de az íjukat nyilván elvették.
Konyak OOC kérdése mi is, amire tőlem vár választ?
Eric komment?

EDIT: a sulymos terem ajtaja nyitottként van jelölve a térképen, javítom, de a nyitásirány: jobbra befele (tehát a sulyom és nem a karakterek felé)

ooc - Úgy rémlett, hogy Dyrra ranger lehet és jól célzott íjjal. Valakinek csak akad egy távolsági fegyvere amit kölcsön adhat neki. Persze az sem gond, ha mind a négyen rohannak befelé, Fuzz elég supportnak, majd énekel :-)
Annak nincs nagyon értelme, hogy 1-2 beront többi meg az ajtónál várakozik, főleg mivel gyatrán állunk távolságival (Fuzznak is csak sling, meg persze a szokásos Daze). Papnak is közel kell menni, ha gyógyításra lesz szükség a frontvonalban, mivel AC-k sem túl magasak most.
Lényeg, hogy hajrá, rohaaam!!!!!
ooc - Konyak fél movement rémlik nekem, h annyi volt legutóbb


Fuzz, mint a "főnök", azt is közölte útközben, hogy nem szabad megállni az ismert terepig, egy rohamra el kell oda jutni, el kell foglalni a második palánkot is, mostmár tudjuk mi merre van, milyen terep vár ránk ne tétovázzunk.
OOC - Tudnám, miért van 0 alertem, amikor feliratkoztam a fórumra és írjátok a posztokat... Sad

Eric javasolja, hogy miután valaki kinyitja az ajtót, ő nekifutásból beugrik a terembe amennyire tud, hogy minél előbb a palánknál lehessen (talán nekifutással sikerül egy körben), aztán ha van ott goblin, akkor lepofozza a palánk mögé.
OOC asszem anno kiderült, hogy nekifutásra kevés a hely.
OOC Nekem is rémlett, hogy valami gond volt a nekifutással, de nem emlékszem, hogy pontosan hogyan volt. Mindenesetre a lényeg, hogy Eric majd megpróbál minél gyorsabban a palánkhoz jutni, hogy a goblinokat megakadályozza a gerelyhajítás gyakorlásában. Ha kell, el tud valamennyire majd bújni a palánk mögé is előlük.
OOC - valamennyire = cover Smile

Nohát akkor felállnak előre a tankok, kinyílik az ajtó. Fuzz félelmetes csataüvöltését még a csengettyű sem tudja elnyomni, mint ahogy Arkus káromkodása sem.
A goblinok baromira meglepődtek, mert nyomuk sincs.
A rossz hír, hogy a Fuzz általi takarított sávnak sincs nyoma (a vassulyom visszakerült a helyére, roll20-on majd javítom)

Roll for initiative!
Kérek action plan-t mindenkitől egy meglepetéskörre plusz egy körre.
Init: 16.02

(OOC: nem emléxem, de úgy rémlik, felezve kell menni) Eric átóvatoskodik a palánkhoz, átles, hogy van-e odaát vala(k/m)i, illetve milyen állapotban van a továbbvezető ajtó.
HA tiszta a terep, átmászik.
HA tovább-ajtó helyreállítva, becsukva, odaáll elé, megakadályozni a kinyitását és int a többieknek, hogy jöhetnek. Amikor a többség átér, halkan megkérdezi: Eltakarítsuk a sulymokat, vagy hagyjuk?