04-12-2018, 11:48 AM
(This post was last modified: 04-12-2018, 11:50 AM by DM Surranó.)
Szerintem ez nem accelerated climb, hanem run lenne.
EDIT: meggondoltam magam, explicit benne van, hogy "creature with climb speed" is választhatja az AC-t, tehát igen, pati egy körben mehet 80-at.
De ha jól sejtem, sumo-t megidézheted 25 lábbal a saját fejed fölé, ami 30 láb magasat jelent, vagy ha felmászol a lyukba (10'), akkor 40' magasat, vagyis 1 kör alatt el tud érni a pati a felszínIG és ha valaki ott guggol a lyuk fölött, még támadhatja is. (+5 láb onnan kilépni a felszínRE.)
Konyak climb 10ft/rd, AC 20ft/rd
Movement Wrote:Such a creature retains its Dexterity bonus to Armor Class (if any) while climbing, and opponents get no special bonus to their attacks against it. It cannot, however, use the run action while climbingMondjuk lehet, hogy ez arra utal, hogy mínusz nélkül nem tud. Én azt mondom, nem tud (asszem fly közben se lehet run-olni, de lehet charge-olni, ami egyébként vicces ellentét), de ha találunk valami hihető forrást, akkor ez még változhat.
EDIT: meggondoltam magam, explicit benne van, hogy "creature with climb speed" is választhatja az AC-t, tehát igen, pati egy körben mehet 80-at.
De ha jól sejtem, sumo-t megidézheted 25 lábbal a saját fejed fölé, ami 30 láb magasat jelent, vagy ha felmászol a lyukba (10'), akkor 40' magasat, vagyis 1 kör alatt el tud érni a pati a felszínIG és ha valaki ott guggol a lyuk fölött, még támadhatja is. (+5 láb onnan kilépni a felszínRE.)
Konyak climb 10ft/rd, AC 20ft/rd