(01-20-2018, 04:05 PM)DM Surranó Wrote: Te bonyolítod túl és keversz dolgokat.
Akkor ezer bocsánat. Én meg azt hittem csak az indító postra reagálok
(01-20-2018, 04:05 PM)DM Surranó Wrote: Homályban concealment van asz ellen, aki nem lát át rajta, sötétben meg total concealment ugyanúgy. Egy függöny mögött is concealment van, nem cover.
Oszlop mögött cover van azzal szemben, aki nem lát az oszlop mögé. Tehát a "mögött" viszonylagos.
Ezzel most is egyetértek és eddig is egyetértettem. Egy dologról nem tudtam, hogy a darkvision esetén a dim-lightból vagy sötétből adódó stealth lehetőség teljesen megszűnik csak cover marad. De ez az észrevételem valamiért nem ment át.
Valamiért azt feltételeztem, hogy a darkvision nem olyan erős mint egy infravision, azaz pl. ha a fal mentén lapulni egy sötét ruhában akkor lehet vagy ha éppen a mennyezet közelében repülni folyamatosan mások feje felett, mert éppen 95%-ban nem felfelé néznek akkor mehet a stealth, bár ez nyílván nem "concealment", hanem a nem odanézésből ered.
Közben rákerestem, megnéztem, s teljesen megszűnik a concealment, ahogy írtad.
An area of dim lighting or darkness doesn’t provide any concealment against an opponent with
Ezért modosítottam, amint korábbi postomban írtam, hogy ennek tudatában oszlopról oszlopra halad, vagy ha vannak odafent más üreg a falban (pl. valamikori) ablakok az alsó szinten, akkor azt is kihasználja.
(01-20-2018, 04:05 PM)DM Surranó Wrote: Azt, hogy dv ellen egyáltalán nincs stealth, felejtsd el, ilyet senki se mondott. Pl ha lesben vársz vagy fedezéktől fedezékig repülsz, akkor van.
Sztem se mondott ilyet senki. Ha ezt írtam, hogy ilyet mondott valaki, akkor rosszul írtam. Nem stealth nincs egyáltalán, hanem concealmentből adó stealth nincs, csak coverből adó, pontosabban dim lightos concealmentből adódó stealth nincs, függönyből adódó persze van. Dehát mivel dim lightról beszéltem azt hittem a szövegkörnyezetből egyértelmű. Azaz ha nincs covered, akkor stealthben sem tudsz lenni. Én így értelmeztem a korábbi szavaid: "2. Dim light-ban van concealment, kivéve darkvision ellen (hoppá, elszóltam volna magam?"
Ezért írtam a konkrét esetet, hogy mi volt az elképzelés, - felnőttek vagyunk, szokták mondani - , azon is meg lehet beszélni mi a helyzet, mi van, mi nincs.