12-29-2016, 08:08 PM
(12-29-2016, 04:45 PM)DM Surranó Wrote: Szerinted ha eleve nem volt stealth-ben, akkor mennyivel könnyebb elrejtőzni?
Nem könnyebb, de azért értelmetlen a kérdés, mert nem is mondtam, hogy könnyebb. Amiről írtam az az estek különbözősége, azt továbbra is fenntartom, hogy semmi köze snipinghoz ennek az esetnek. (If you've already successfully used Stealth...)
(12-29-2016, 04:45 PM)DM Surranó Wrote: Egyébként nézz máshová a szövegben.
Stealth as Action Wrote:using Stealth immediately after a ranged attack (see Sniping, above) is a move action.
Tehát a sniping leírása MEGENGEDI, hogy ranged attack után rögtön rejtőzz.
Másképp, vagyis ha nem rejtőztél a támadás előtt, akkor NEM rejtőzhetsz rögtön lövés/dobás/ray/stb után (akárhány mínusszal sem).
Sniping leírása megengedi, hogy ranged attack után rejtőzz VISSZA, ha előtte sikeresen rejtőzködve voltál, s ebben az esetben nem derül ki hol vagy - én így értelmezem
Azt viszont nem látom leírva, hogy ranged attack után nem rejtőzhetsz el, csak azt, hogy az move action. Hol láttad azt írni, hogy nem rejtőzhetsz lövés/dobás/ray/stb után?
Persze aki figyelt téged az elől nem tudsz (csak blöffel tudnál, de az már nem fér bele a körbe, ha támadtál, ebben igazad van, mert az is külön std action lenne sztem is - hasteval már működhetne

(12-29-2016, 04:45 PM)DM Surranó Wrote: A bluff változat részletesen nincs leírva. Ha egyetért a DM-ek tanácsa, akkor ekvivalens a "feint in combat" használattal, ami viszont a Bluff szerint std action, és akkor a Stealth szerint -10-ed van. Jelen esetben ez azonban nem jön számításba, mivel a std action-öd a támadás volt.
A bluff szinte minden más használata legalább egy körig tart.
Teljesen egyetértek, hogy "Create a Diversion to Hide" esetén a Bluff standard action kell legyen, nem része a stealthnek, move actionnek, stb, s igen, Fuzznak támadása volt, így nem tud már blöffölni.
Viszont -10-et nem látom honnan szeded, "Create a Diversion to Hide" esetén nem ír ilyet, azért van bluff check, hogy ha sikerül félrevezetni, akkor el tudsz rejtőzködni a mozgás részeként előle.