[OOC] Mindeközben a Vén Vaddisznóban... - Printable Version +- RPG Addicts | We Know You're Hooked (https://forums.rpgaddicts.com) +-- Forum: Admin Discussions (https://forums.rpgaddicts.com/forumdisplay.php?fid=32) +--- Forum: Archive (https://forums.rpgaddicts.com/forumdisplay.php?fid=123) +---- Forum: Tölgybuckai kalandok (DM Surranó) (https://forums.rpgaddicts.com/forumdisplay.php?fid=78) +---- Thread: [OOC] Mindeközben a Vén Vaddisznóban... (/showthread.php?tid=161) |
RE: Mindeközben a Vén Vaddisznóban... - Konyak - 05-13-2016 Jogos, megtöltés move action. Ezért gondoltam, hogy free: Draw or Sheathe a Weapon Wrote:Drawing ammunition for use with a ranged weapon (such as arrows, bolts, sling bullets, or shuriken) is a free action.Előveszed és rögtön töltheted is, gondoltam én de a szabályok szerint nem így van. RE: Mindeközben a Vén Vaddisznóban... - DM Surranó - 05-14-2016 tudom, engem is megzavart. Én is bedőltem volna neki, ha nincs a halfling ranger-em... Sent from my HUAWEI SCL-L01 using Tapatalk RE: Mindeközben a Vén Vaddisznóban... - Eric Thunderfist - 05-14-2016 Eric hétfő estig NPC... RE: Hetedik fejezet - Rongy és arany - Fuzz - 06-09-2016 Ok, tehát előbb jött Arkus, lecsapta, aztán Fuzz abbahagyta éneklést, daze és második felszólítás (innentől ne számoljatok plusz) RE: Hetedik fejezet - Rongy és arany - DM Surranó - 06-09-2016 Jut eszembe, ének közben nincs is varázslás... Sent from my HUAWEI SCL-L01 using Tapatalk RE: Hetedik fejezet - Rongy és arany - Fuzz - 06-09-2016 (06-09-2016, 06:53 AM)DM Surranó Wrote: Jut eszembe, ének közben nincs is varázslás... ooc - Ez házi szabály vagy le van írva valahol? Free action fenntartani a hatását. A spellek komponense is, ének, zene. "Every bard spell has a verbal component (singing, reciting, or music)." Beleszövi egyiket a másikba Vagy ének helyett steppel, csettintet? "inspire courage can use audible or visual components. " - bár ha visual akkor érdekes, hogy ki miként nézi harc közben. RE: Hetedik fejezet - Rongy és arany - DM Surranó - 06-09-2016 OOC - common sense. Nem tudsz verbális komponenst használni, ha közben beszélgetsz, énekelsz vagy fúvós hangszeren játszol. Hasonlóan hangszeres játék + szomatikus komponens nehéz együtt. Tkp ugyanúgy korlátoz a varázslásban, mint a legtöbb vért a sima varázslót. Egyébként tényleg azt hittem, le van írva, de nincs. RE: Hetedik fejezet - Rongy és arany - Fuzz - 06-09-2016 (06-09-2016, 01:09 PM)DM Surranó Wrote: OOC - common sense. Nem tudsz verbális komponenst használni, ha közben beszélgetsz, énekelsz vagy fúvós hangszeren játszol. Hasonlóan hangszeres játék + szomatikus komponens nehéz együtt. Tkp ugyanúgy korlátoz a varázslásban, mint a legtöbb vért a sima varázslót. Egyébként tényleg azt hittem, le van írva, de nincs. ooc Kiéve ha maga az ének vagy hangszer a verbális komponens, mint a bárdnál :-) Igaz nehéz, de mágiával semmi sem lehetetlen. Sok mindent nehéz lenne a valóságban megcsinálni, amit RPG-ben megteszünk Az nem tudom, hogy le van-e írva valahol, hogy folyamatosan énekelni, stb kell-e neki vagy tarthat közben szünetet egy standard action erejéig vagy éppen egy free action erejéig (beszéd). Lehet akár úgyis értelmezni, hogy elkezdett énekelni standard actionként, aztán free actionként csak fenntartja a "hatását" (pl. move action mellett, mert standarddal nyomott spellt). Mi van akkor ha valaki a visual komponenst választotta, ebben az esetben az esetben szintén nem tud varázsolni szomatikus kompnenseset, de ugyanakkor védekezni/támadni sem tud, vagy éppen mozogni, bár az talán még belefér tánc közben is Így tulajdonképpen lehetetlen is free actionként fenntartani. ooc - ha ez a szabály akkor dazelt, s nem énekelt, lehet, h így valamelyik gobbó felkel :-) RE: Hetedik fejezet - Rongy és arany - Konyak - 06-09-2016 DND3.5 Wrote:Bardic Music RE: Hetedik fejezet - Rongy és arany - Fuzz - 06-09-2016 OOC "which means the bard must take a standard action each round to maintain the ability. " Már PF-ben vagyunk, ahol free action, s ilyet sem ír amit kiemeltél 3.5-ből. Viszont cserébe(?) csak pár körig használhatja, nem korlátlanul. |