RPG Addicts | We Know You're Hooked
[IC] Tizedik fejezet - New Kids on the Block - Printable Version

+- RPG Addicts | We Know You're Hooked (https://forums.rpgaddicts.com)
+-- Forum: Admin Discussions (https://forums.rpgaddicts.com/forumdisplay.php?fid=32)
+--- Forum: Archive (https://forums.rpgaddicts.com/forumdisplay.php?fid=123)
+---- Forum: Tölgybuckai kalandok (DM Surranó) (https://forums.rpgaddicts.com/forumdisplay.php?fid=78)
+---- Thread: [IC] Tizedik fejezet - New Kids on the Block (/showthread.php?tid=585)

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28

Tizedik fejezet - New Kids on the Block - DM Surranó - 06-29-2018

A goblintanya egy templomféle volt, elég nagy ahhoz, hogy muszáj legyen boltozatos tetejének lennie.

Fuzz nem értette a szöveget, de egy jó magas sense motive (DC15) segíthet felismerni a neveket, és hogy azokat milyen hangsúllyal mondta. (Konyaknak ez DC5, mert pontosan érti a szöveget.)

Tapatalkkal küldve az én ALE-L21 eszközömről

RE: Tizedik fejezet - New Kids on the Block - Fuzz - 06-29-2018

(06-29-2018, 02:30 PM)DM Surranó Wrote: A goblintanya egy templomféle volt, elég nagy ahhoz, hogy muszáj legyen boltozatos tetejének lennie.

Fuzz nem értette a szöveget, de egy jó magas sense motive (DC15) segíthet felismerni a neveket, és hogy azokat milyen hangsúllyal mondta. (Konyaknak ez DC5, mert pontosan érti a szöveget.)

Nem volt ilyen szándéka, csak oocbe írtam, dupla oocben, de ám legyen egy próba, hátha a Mípót nem míkónak érti.

Fuzz [1d20+4] = 8+4 = 12 sense motive

Nem nyert, megy guberálni.

RE: Tizedik fejezet - New Kids on the Block - Eric Thunderfist - 06-29-2018

Eric látva, hogy Konyak nem tudja elérni a sárkányt, Fuzz után megy és látványosan megfogja azt a szütyűjét, amelyből az elővette a kötelet és nagyon színpadias mozdulatokkal beleteszi a kötelet (magyarul visszaadja Fuzznak úgy, hogy a sárkány is jól lássa azt). Ezután elkezd lemászni a kútba Megyek megnézem Erkiéket, amíg Konyak társalog... felkiáltással.
OOC - Erki tudott a koboldokkal beszélni? A játékos nem, de a PC emlékszik rá, beszélt-e velük a börtönben...

Tizedik fejezet - New Kids on the Block - DM Surranó - 06-29-2018

Eric erre emlékezhetne, de nem emlékszik párbeszédre, arra főleg nem, hogy milyen nyelven folyt, ha folyt. Arra viszont tisztán, hogy Mípó törve, de beszélte a közös nyelvet, Juszdrál pedig tökéletesen és választékosan.

RE: Tizedik fejezet - New Kids on the Block - Fuzz - 06-29-2018

(06-29-2018, 07:24 PM)DM Surranó Wrote: Eric erre emlékezhetne, de nem emlékszik párbeszédre, arra főleg nem, hogy milyen nyelven folyt, ha folyt. Arra viszont tisztán, hogy Mípó törve, de beszélte a közös nyelvet, Juszdrál pedig tökéletesen és választékosan.

Szerintem erre Ericnek és Fuzznak is tisztán kellene emlékeznie, nem volt olyan régen, s elég komoly élmény volt az életükben. Csak ketten voltak bezárva a koboldokkal a börtönbe, meg Erki. Namost a két PC nem beszél koboldul, akkor csak Erki lehetett aki fordított, vagy valamelyik kobold beszélt commonul, mert közösen terveztünk egy szökési kisérletet, még a koboldok kötelét is eloldottuk, amikor hirtelen elengedtek minket.

Gábriel csak pislog a mellette elmászó Ericre.

RE: Tizedik fejezet - New Kids on the Block - Eric Thunderfist - 06-30-2018

(06-29-2018, 08:31 PM)Fuzz Wrote:
(06-29-2018, 07:24 PM)DM Surranó Wrote: Eric erre emlékezhetne, de nem emlékszik párbeszédre, arra főleg nem, hogy milyen nyelven folyt, ha folyt. Arra viszont tisztán, hogy Mípó törve, de beszélte a közös nyelvet, Juszdrál pedig tökéletesen és választékosan.

Szerintem erre Ericnek és Fuzznak is tisztán kellene emlékeznie, nem volt olyan régen, s elég komoly élmény volt az életükben. Csak ketten voltak bezárva a koboldokkal a börtönbe, meg Erki. Namost a két PC nem beszél koboldul, akkor csak Erki lehetett aki fordított, vagy valamelyik kobold beszélt commonul, mert közösen terveztünk egy szökési kisérletet, még a koboldok kötelét is eloldottuk, amikor hirtelen elengedtek minket.

Gábriel csak pislog a mellette elmászó Ericre.

Nekem is így rémlik. Azért kérdeztem rá, mert Eric nyilván emlékszik, volt-e és milyen nyelven beszélgetés, így nyilván nem fogja Erkitől megkérdezni, tud-e sárkányul, ha már úgyis tudja a választ. Mindenesetre lemászik és elmegy Erkihez és a lányhoz beszámolni neki az eseményekről (a beszámolót, ha már ott tartunk, leírom majd pontosan).

RE: Tizedik fejezet - New Kids on the Block - Konyak - 06-30-2018

(06-28-2018, 07:42 PM)DM Surranó Wrote: Ahogy Konyak elengedi a gyíkot, az elröppen a terem legtávolabbi sarkáig, majd látva a csukott ajtókat visszajön, és úgy húsz lábnyira Konyaktól, a plafon közelében könnyed lebegésbe kezd, majd megint repül kicsit, megint lebeg... közben kissé békülékenyebben válaszol Konyak jó régi kérdésére.

- Mindenki azt hiszi, egy ekkora *sárkánnyal* lehet packázni. Hát nem. "Calcryx* megfogadta, hogy aki még egyszer foglyul ejti, azt megöli és a fagyott máját meg a szívét kitépi és elviszi Bélszagnak meg Mípónak. Most kegyes leszek, és kaptok még egy esélyt, ha tudtok jó ajánlatot tenni. Valamiféle elégtételt.

Ooc - akkor most mindenki pajkos föl magát, aszerint, hogy mit gondol, hol van épp.  Ha jól értettem, ajtókat végül nem nyitottatok/csuktatok, így a sárkány szabadon közlekedhet a goblin terem, a kút, és az északi folyosó között, de ennyi. Ő lehetőség szerint igyekszik tartani a húsz láb távolságot, és a tizenöt-húsz láb magasságot, ezért a folyosót kerüli.

OoC - Konyak kifelé ment a teremből a füstös terem felé, majd poziciónálod, hogy szerinted hova jutott el.

Megy kifelé közben visszaszól a gyíknak:
- Kis beképzelt taknyos hülye vagy, kétszer is megölhetelek volna, de nem tettem. Menj játssz a törpével most megy Belák fájához.

Tizedik fejezet - New Kids on the Block - DM Surranó - 07-01-2018

- Bélák? Nem sárkány név, nem izgat. Te meg ne okoskodj, ha a törp beszélne sárkányul, már megöltelek volna. Ennél előnyösebb ajánlatot várok.

RE: Tizedik fejezet - New Kids on the Block - Konyak - 07-02-2018

Konyak odamegy a déli teremben lévő nyugati ajtóhoz és kinyitja/betöri. Közben ezt mondja a gyíknak:
- Megnézem mi van ezen ajtó mögött azt utána beszélünk.

RE: Tizedik fejezet - New Kids on the Block - Fuzz - 07-02-2018

Már csak Arkusról nem tudjuk mit csinál. Adjunk neki mi hinteket? Smile

Fuzz hallva, hogy Konyak betörte az ajtót, vagy próbálkozott vele, de nem sikerült neki elsőre (ooc - gondolom take20-val menni fog neki, ha elsőre nem) odanéz Konyakra, de csak miután a detect magicet befejezte.
"Azt mondod, ne keressem a kulcsot tovább?"

Persze, ha a goblinhorda kiront előbb, akkor megszakítja a detect magicet inkább Smile