RPG Addicts | We Know You're Hooked

Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account   Login to account
$81.68 donated / $385 needed
for site upkeep Jun 2017-2018!

  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


[IC] Kilencedik fejezet - Én kertem, te kerted
#1
Helyszín: Elsüllyedt erőd, Alkonyliget
Jelen vannak: Eric, Fuzz, Gábriel, Konyak, Arkus.


Erki egy tétova lépést tesz az "iroda" felé, de aztán visszafordul, és úgy dönt, a foglyokra vigyáz.
Akik Gábriel rikácsolására, esetleg Arkust követve a hosszú folyosóra kilépnek, láthatják, ahogy a derengő fénnyel épphogy bevilágított folyosó távoli végében feltűnik egy zömök alak.
- Arkus! - kiáltja, s hangjában a többiek végre felismerik Eric-et.
A pap egy pillanatra megtorpan a folyosó közepén, majd rohan Eric-hez.
Quote this message in a reply
#2
"Gábriel pedig lélekszakadva repül a nyugati ajtóhoz, és onnan rikácsolja:
- Valaki jön és üvölt!"

Repülj előre és nézd meg! Ha ellenség tartóztasd fel! Jövünk! - utasítja Fuzz a szobából mentálisan Gábirelt, s szól Konyaknak is, hogy "Gyere! Megtámadtak!", majd otthagyva csapot, papot (Erkit), meg a szobát rohan kifelé, hogy felkészüljön a harcra. Amikor kilép az ajtón odaszól Erkinek - "Vigyázz rájuk! Ha felébrednek, megmoccannak, azonnal üsd le őket!" - mire odaér a nyugati ajtóhoz valamikor mozgás közben goblin javelint húz elő.

"Ja, csak Eric az" - nyugszik meg egy pillanatra Fuzz amikor végre felismeri Erik hangját, de addig harci lázban ég.

Fuzz kíváncsian várja a fejleményeket, amikor megpillantja Ericet, de feltételezi, hogy mögötte ott jön Dyrra és egy goblin esetleg kobold sereg a hiányzó Hucrele vezetésével.
Quote this message in a reply
#3
Konyak fogja a lancat meg ovatosan meguti Belakot, hogy biztosan aludjon a csata alatt (attack: 11 => 7 damage: 8 non-leathal).
- Megyek!
Ezutan lep 5 labat.
Quote this message in a reply
#4
Eric mikor találkozik Arcussal, a következőket mondja neki lihegve: Csapdába csaltak minket... Úgy tűnt, csak ketten vannak, de körbevettek minket rengetegen. Akárhogy ütöttük őket, a rohadékok túlerőben voltak. Valamiért inkább Dyrrát támadták, hiába próbáltam védeni, hogy engem érjen a támadás egy része. A végén választanom kellett: minketten odaveszünk, vagy teljesítem az utolsó kívánságát. az utolsó szavaknál kinyitja a kezét, amelyben Dyrra amuletje van, és megmutatja Arkusnak.
Quote this message in a reply
#5
Feltéve, hogy Fuzz is hallja Eric beszámolóját a nyugati ajtónál, de gondolom igen. A szöveg végére feltehetően oda is ér (80láb futás).

Csapda? Hol? Hogyan? - teszi fel Fuzz a kédéseket zavarodottan, hadarva, de a válaszokat meg sem várva folytatja is - Gyerünk, mentsük meg! Gyorsan! - nem igazán fogta még fel Eric szavainak a lényegét, s azzal indul is Gábriel után, aki repül előre felderíteni
Quote this message in a reply
#6
(01-13-2018, 03:18 PM)Fuzz Wrote: Feltéve, hogy Fuzz is hallja Eric beszámolóját a nyugati ajtónál, de gondolom igen. A szöveg végére feltehetően oda is ér (80láb futás).

Csapda? Hol? Hogyan? - teszi fel Fuzz a kédéseket zavarodottan, hadarva, de a válaszokat meg sem várva folytatja is - Gyerünk, mentsük meg! Gyorsan! - nem igazán fogta még fel Eric szavainak a lényegét, s azzal indul is Gábriel után, aki repül előre felderíteni

A talicska mögött volt az egyik, a másik néhány lábnyira a fal mellett. Azt hittük, csak ketten vannak, így amikor lövöldözni kezdtek, lerohantuk őket. Én a fal mellettit rúgtam fel, közben Dyrra elkapta a talicska mögöttit. De ekkor a teremben rejtőző többi goblin meg hobgoblin, meg az éppen fentről leugrálók hátbatámadtak bennünket. Megpróbáltunk visszavonulni a folyosóra, közben jelentősen aprítva a rohadékokat, ám egyre csak jöttek és Dyrra sok sebet kapott nagyon gyorsan. Próbáltam fedezni, de túl gyorsan túl sok vért vesztett. Éppen csak sikerült az ajtóig visszaérnünk. Ám az a nagy darab hobgoblin, amivel Konyak már odafent sem bírt el, odaért. Megpróbáltam egy időre lebénítani, hogy Dyrra ihasson a gyógyitalból, de nem sikerült. Így aztán csak annyi ereje maradt, hogy hősiességével fedezze a menekülésemet. Ha maradok, nem lett volna, aki hírt hoz a történtekről, és még kevesebb esélyetek lenne ellenük. A druida hol van? Azonnal beszélni akarok vele! Ti addig készüljetek a vendégek fogadására! Túlerőben lesznek.
Quote this message in a reply
#7
Fuzz megtorpan és visszafordul egy pillanatra, amikor Eric elkezd beszélni, s beszélni, de kb. felét hallgatja csak meg a szövegnek ("...Dyrra sok sebet kapott nagyon gyorsan..."), amikor közbevág  "Akkor menjünk! Gyorsan!"  s már rohan is tovább felfelé a lépcsőn (vagy lefelé?). Futás közben még lehet hallja a maradék szöveg egy részét, de közben egy pillanatra elgondolkodik azon, hogy vajon hallotta-e már a törpöt korábban ilyen sokat beszélni.  Legalábbis most nagyon hosszúnak tűnik neki minden pillanat. Aztán össze-vissza kavarognak a fejében a bűntudattal teli gondolatok miközben megy Gábriel után. "Jaj, mit tettem, én küldtem őket a foglyokért. De megyünk, s máris megmentjük. Lehet mégis nekem kellett volna előbb felderíteni a terepet? Dehát a meggondolatlan cselekedetek azaz én asztalom. Volt. Lehet átragadt Dyrrara vagy miért bocsátkoztak harcba? Vissza kellett volna jönniük amint ellenséget látnak, hiszen tudták, hogy a goblinok a rejtőzködés mesterei. Bár igaz, volt, hogy Dyrra máskor is észnélkül ment előre a csatában, de akkor is az én felelősségem. Nem lett volna szabad elküldenem. " - szomorodik el, majd az érzelmei átcsapna haragba. "A szemét goblinok, megszegték a békét (nem mintha mi nem terveztük volna, de akkoris)! Ezt mostmár nem ússzák meg! Túl sok bajunk volt már velük, végleg kiűzzük innen őket és átadjuk a vezérük fejét a koboldoknak !"
Quote this message in a reply
#8
OOC - nem vagyunk kör-üzemmódban, nyugodtan lehet mocorogni, majd szólok, ha valami történik Smile Eric kétrészes monológja önmagában 4+13 kör
OOC2 @Fuzz - a két lépcső közötti rész "alábukik" a normál szintnek, és ott valamiféle erecske (talán csak talajvíz) csordogál is keresztül, kellemetlenné téve a haladást.
OOC3 @Konyak - jól értem, hogy Konyak azt mondta: "megyek", de ott áll 5 lábra Béláktól, Erki mellett, az Alkonyligetben?


Amíg Gábriel és Fuzz előrenyomul (meddig?), Konyak pedig nyolc órás érzéstelenítésben részesíti a druidát, addig Eric befejezi a mondandóját, de aki még a közelben van (OOC - fentiek tükrében csak Eric?), az könnyen észreveszi, hogy a szemével az amulettre meredve vajmi keveset hall a monológból. Végül lassan az amulettért nyúl, és nagyon halkan annyit mond:
- A Törzsért.
Szakadozottan sóhajt egyet, majd, még mindig halkan, azt motyogja:
- Mutasd a sebeidet.
Quote this message in a reply
#9
OOC - Ilyen sok? Hűha. Csak azért lenne érdemes körben is számolni, hogy ne csússzunk szét.

Első részt mindenképp meghallgatta Fuzz, mert addig nem tudja mi a helyzet, "csak" támadásra számít, Gábriel ment tovább a sárkányszobros teremig, akkor addig küldte, hogy ott figyeljen mikor érnek ide, s ha látja őket jöjjön vissza értesítve minket. Ha jól számoltam 4 kör alatt odaért stealth modeban repülve ahova raktam.
Tehát Fuzz akkor +6 kör elteltével indul Gábriel után, Eric második szövegének felénél, ha addig nem történt semmi más ami megváltoztatná. Terv szerint a talicskás teremig nyomul, hiszen azt tudta meg, hogy ott történt a rajtaütés, s feltételezi, hogy mindenki követi kiszabadítani Dyrrat.
Szóval, ha +6 körnél amikor elindul, s nem jött vissza Gábriel, akkor üzen neki, hogy ha nincs semmi gond mehet tovább még egy termet felderíteni, szintén csendben.
kb. 4 kör alatt ér oda Gábriel jelenlegi helyére az árnyas terembe DT talajvízet figyelembe véve. 5 kör után ő is stealth modeba kapcsol és a monológ végén kb. a kőasztal mögött rejtőzködik. Keleti ajtót megnézi csukva van-e, mert azt úgy hagytuk, nehogy megint egy oldalsóból jöjjenek doblinok.
Gábriellel közben folyamatosan tartja az egyirányú mentális kapcsolatot. "Ha látod őket, osonkodva gyere vissza jelenteni, de ha gyorsan jönnek akkor rohanva, hogy előbb ideérj mint ők. Ha megelőznének rikácsolj hangosan. Ebben az esetben esetleg támadj meg egyet ha úgy ítéled meg, hogy célszerű. A két déli ajtóra pillants rá, hogy csukva vannak-e még. Ha nem történt semmi a ládás teremnél figyel, hallgatózz és várj további utasításra vagy várj meg.". Gábriel következő 7 körét jelöltem más szinnel, addig érhetett el kb. a monológ végére, s ott figyel.

Légyszi jelöld, hogy mely termekben vannak lyukak meg DT terep, hogy ne akkor legyen meglepetés amikor rajtaütnek Fuzzon is.

OOC3 - Sztem Konyak még le van maradva pár körrel azért van ott
OOC4 - Repülve is lehet 4x sebességgel menni egyenes vonalban, mint a run?
Quote this message in a reply
#10
OOC - szerintem 12 szó per round-ban egyeztünk valamikor régen, de ez reális is, kicsit hadarva.
OOC2 - Konyakot megvárjuk, mit tesz 17 körön át.... ha holnapig nem ír, akkor feltesszük, hogy amit leírt, vagyis azt mondja, hogy megy, de aztán marad.
Egyelőre annyi, hogy az árnyas teremig nyugi van.
Quote this message in a reply

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  
Users browsing this thread:
1 Guest(s)

Forum software by © MyBB - Custom theme © iAndrew 2014 - All Material and Content © artCain, HJCain, and RPGAddicts 2009 - 2015
     
ABOUT US
A gaming group started in late 2005 when several members (from all over the world) came together on a long-running forum website called Plothook.net (formally known as Highmoon.net). Several games transformed from a by-the-book format to highly modified versions that became new hybrid systems with completely custom rules and abilities. Ten years later, these faithful players wanted to secure their work and their stories, becoming the basis of these forums.