RPG Addicts | We Know You're Hooked

Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account   Login to account
$81.68 donated / $385 needed
for site upkeep Jun 2017-2018!

  • 2 Vote(s) - 2 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


[IC] Nyolcadik fejezet - Én kis kertet kerteltem
#1
A csapat csöndben, libasorban leereszkedik az indákkal sűrűn befont aknán, ami legalább nyolcvan láb mélynek bizonyul. Az indák egy méretes terem sarkába vezetnek.
Fluoreszkáló gombák tenyésznek a falakon és a mennyezeten, ibolyaszín derengésbe vonva az egész helyet. A levegő nedves, fagyos, telített a zsíros termőföld és az enyészet szagával. Rothatdó növényzettel és állati maradványokkal kevert föld borítja a tágas barlang padlóját. Számos különféle gomba és néhány facsemete nő a biomasszán. Két hórihorgas, köpenybe burkolózva is nyilvánvalóan vézna alak buzgón lapátolja a porhanyós földet egy rozsdás talicskába.

A csapat első tagja alig ért földet, két facsemete megrezdül, és mintha ki akarna ugrani a földből. A talicskát toló két alak is arrafelé néz, de a csuklyás köpeny alatt nemigen lehet látni a mibenlétüket.

Roll for initiative!
(roll20-on később fogok alkotni, egyelőre annyi, hogy egy 60x60 láb méretű csarnok délnyugati sarkában vagytok, egy 3x3-as négyzeten osztozhattok hatan, de a csapat pontos felállását rátok bízom.
a két csemete kb 30 láb távolságra a legközelebb eső csapattagoktól, az egyik inkább északra, másik inkább keletre,
a talicskázó alakok pedig durván északkeletre, túl a terem közepén (mondjuk 45 lábra a legközelebbi csapattagtól).
#2
roll20 updated. nézzétek meg, tudjátok-e bizgetni a tokenjeiteket, és a kék négyzeten belül pakolhatjátok is. NPC-k helyére javaslatot elfogadok (sakkosan, pl Dyrra B3). Az init-et is oda kérem. (ha csak unseenservant tudsz dobni, majd én felviszem roll20ra)
#3
"Pfújj, ez lenne az a finom gomba" - elmélkedik Fuzz lefelé menet.
A rothadó növényzettel és állati maradványokkal kevert földet látva elhatározza, hogy amint alkalma lesz megtanul egy repülő vagy legalább lebegő varázslatot.

[1d20+6] = 13+6 = 19 init

OOC - Kérdés, hogy mielőtt leérünk mire van lehetőség van-e.
Pl.
Eric lát a sötétben (bár vannak gombák), előbb észreveszi-e mi van lenn
Eric elég rossz állapotban van, ha a clericek nem veszik észre, akkor Fuzz feláldoz egy spellt és megtoucholja ha utoléri és észreveszi, hogy baja van.
Azt sztem feltételezhetjük, hogy semmi jóra nem számítottunk idelent, s a lehetőségekhez képest (80 lábnyi indázás közepette) nem ártana felkészülni)
Ha alakot lát nem biztos, hogy mászik tovább, vagy ha facsemetét, akkor is az eddigiek alapján lehet, hogy gyanakszik az aki elöl megy.
#4
Igen, Eric észreveszi, mivel ő mászik legalul, de mire ő leér, már a többieknek csak lehuppanni van szinte ideje, mert amazok már nagyon jönnek.... (technikailag a surprise round-ot a gyökérrángatásra ill a csapat felé bámulásra fordítja a helyi "lakosság", a csapat pedig arra, hogy földet érjen. Csak mert olyan marha rendes vagyok Smile )
De ha megbeszéltétek (volna) előre, hogy ellenség esetén gyorsan visszamásztok, akkor hajrá (a sort záró Arkus szabja meg a sebességet, ami Konyak breastplate-jében nem sok...)
#5
Visszamászni a gobbókhoz, azt nem kéne. Arra gondoltam csak, hogy ha nem egy "kötél", inda van hanem több, akkor lefelé menet be lehet érni, meg lehet várni egymást, főleg ha nem 20 láb hanem 80 láb a mélység. De ha jól értem egy van csak, s libasorban jöttünk.
#6
Körös-körül vannak indák, csak az akna szűk, de szorongva leérhettek kettesével is. Lényeg, hogy annál jobbat nem ajánlhatok, minthogy mindenki lenn van az első kör elején :-)

Tapatalkkal küldve az én ALE-L21 eszközömről
#7
OK, az sem rossz ajánlat Smile
A két alakból mi látszik low-light visionnel, húsosak, csontosak? Vagy csak véletlen egybeesés az enyészet és rothadás szaga? Smile
#8
Komposzt. Lehet, hogy a két alaknak is van szaga, de az innen nem érződik, és egyébként is van a szaglásnál fontosabb dolgotok ;-)

Tapatalkkal küldve az én ALE-L21 eszközömről
#9
Init: 15.02

Nézd már, mozgó tövisbokrok! Már megint! morogja Eric.
#10
Konyak Init: 16.02

OOC - A roll20-on eltűnt Konyak HP-ja. Az a kérdés, hogy hány HP-ban van (x+7, ahol x volt a csata vége).

Lefelé mászva 15 láb után, ha nem gyógyítják akkor magába tol egy töltetett a pálcájából.

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  
Users browsing this thread:
1 Guest(s)

Forum software by © MyBB - Custom theme © iAndrew 2014 - All Material and Content © artCain, HJCain, and RPGAddicts 2009 - 2015
     
ABOUT US
A gaming group started in late 2005 when several members (from all over the world) came together on a long-running forum website called Plothook.net (formally known as Highmoon.net). Several games transformed from a by-the-book format to highly modified versions that became new hybrid systems with completely custom rules and abilities. Ten years later, these faithful players wanted to secure their work and their stories, becoming the basis of these forums.