RPG Addicts | We Know You're Hooked

Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account   Login to account
$81.68 donated / $385 needed
for site upkeep Jun 2017-2018!

  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


SOLO: Keyador kalandjai
#1
Keyador amikor reggel felkel és lemegy reggelizni, csak Bethanát találja lent. A nő megkínálja Keyadort reggelivel, majd távozik a konyhába. Ekkor kinyílik az ajtó és az utcáról belép egy fiatal lány, akivel már találkozott a csapat. Ő a vegyesboltos lánya, Shayliss. Félénken körbenéz, majd lassan odaballag Keyador asztalához és leül vele szemben. - Kegyed ugye egyike a hősöknek, akik megmentették a várost a goblinoktól...?

Keyador... Kicsit esetlenül néz a nőre. - Erős túlzás hősnek nevezni. Csak segítettem a többieknek.

- Nos - kezdi kicsit zavarban a lány - nem tudom, mennyire vagy ismerős a városi pletykák ügyében. Főképp a nővéremmel kapcsolatban...

- Őszintén bevallom, egyet s mást lehet hallani, de ezeknek a pletykáknak csak annyira hiszek, mint a legtöbb vallás igeosztóinak. - válaszolja Keyador kissé irónikus, de barátságos hangnemben.

- Sajnos az apánk túlzottan hisz nekik. Annyira, hogy mást már szinte észre sem vesz. Azt sem, hogy a boltunk pincéje tele van patkányokkal. Tegnap is láttam ott egy óóóóriási méretű patkányt az egyik hordó mögött. Akkora volt, mint egy goblin! Apám nem hitt nekem, pedig tényleg ott volt. Őt már szinte csak Katrin titkainak fürkészés érdekli. - Szóval... arra gondoltam, megnézhetnéd, mit lehet kezdeni azok ellen a patkányok ellen...

- Meglátjuk, hogy mit tehetünk. - mosolyog a nőre, majd felkel az asztaltól, ahova korábban leült - Mikor induljunk?

- Mondjuk... Most? - feleli a lány.

Keyador elindul az ajtó felé, majd hátranéz. - Akkor indljunk!

A lány követi, és elvezeti a bolthoz. A pultnál nincs senki. Mutatja az utat a pince ajtaja felé.

Keyador egyik kezét ráhelyezi kardjára, majd másik kezével megfogja az ajtót és szép óvatosan kinyitja.

Odabent sötét van. Kevés hely van szabadon: mindenfelé ládák és hordók vannak a lépcső végétől a falig felhalmozva.

- Van esetleg egy fáklyád, vagy lámpád? Tudnál világítani, míg lemegyek körbenézni?

- Pillanat... - szól a lány és bemegy a pult mögé keresgélni egy kicsit. Kisvártatva egy olajlámpással tér vissza. Várakozva tartja, láthatóan arra vár, hogy Keyador elinduljon lefelé a lépcsőn.

- Akkor lássuk azt a patkányt. - óvatos léptekkel elindul lefelé. Megpróbál nesztelenül lépkedni, s közben vizsgálja a rejtekhelyeket, hogy hova bújhatott az állat.

Shayliss követi Keyadort, kezében a lámpával. Így kicsit kísérteties látványt nyújt a pince, ahogy az elf árnyéka rávetül a ládákra és hordókra. Odalent egyelőre nem észlelni mozgást. - Ott láttam - mutat a lány az egyik hordó mögötti résre.

Mivel nincs jobb ötlete, így folytatja az óvatos lépést a kijelölt hordó irányába. - Te most maradj itt kérlek. - szól a nőnek - Reméljük még itt van és sikerül becserkészni.

A lány engedelmeskedik. A hordó környékén csönd van.

- Úgy néz ki, hogy már elillant. - odalép a lányhoz - Ha nem haragszol, akkor elkérném a lámpást, hogy bevilágítsak a hordó mögé.

A lány odaadja a lámpát. Ahogy Keyador benéz a hordó mögé, a lány halkan suttogva megszólal: - Hallod? De Keyador nem hall semmit a lány suttogásán kívül.

- Mit hallottál? - néz kérdő tekintettel a lányra - Honnan hallottad?

Ahogy Keyador a lány felé fordul, a lány hirtelen nagyot sikít ijedtében és az elf nyakába ugrik. Mostantól még annyi patkányt sem lát, mint eddig, csak a lány kerek melleit...

Ahogy a lány az elf nyakába kapaszkodik, a fülébe súgja: - Te butus, nincsenek itt patkányok, csak mi ketten...

Keyador légzése egy pillanatra kimarad, nagyot nyel, majd megpróbálja letenni a lányt. - Ne haragudj, pont az esetem van, de ez a próbálkozás nagyon furcsa volt.

- Ne mondd, hogy nem tetszem, mosolyog rá a lány. (Kérek egy Perception checket közben roll20-on...)

Keyador hallja, hogy valaki közeledik a lépcsőn lefelé. Valaki, akinek nehéz léptei vannak.

Keyador rápisszent a lányra, majd odasúgja neki - Úgy hallom valaki jön. Nem feltétlenül lenne jó, ha bárki itt találna minket.

- De nincs más kijárat, csak ez az egy - mondja a lány ijedt arccal.

Közben elengedi az elfet és rendbeszedi az egyébként is elég kihívó ruháját.

Rövid idő elteltével megjelenik a lépcsőn Ven Vinder, Shayliss apja.
- Hát itt meg mi történt? - kérdezi meghökkenve.

- Jó reggelt! - barátságosan köszön Keyador Vidernek - A lánya megkért, hogy nézzem át a pincét, mivel rengeteg patkány van idelent. - körbenéz - Habár szerencsére eggyel se találkoztunk.

- Itt sosem voltak patkányok. - feleli gyanakodva Ven. - Elég átlátszó magyarázatnak hangzik!

Keyador ránéz a lányra, majd visszafordul Ven-hez. - Tudom, hogy most nem hisz nekem, de úgy gondolom, hogy lenne miről elbeszélgetnie a lányával.

- Ne keverd össze a nővérével! - feleli egyre fenyegetőbb hangon Ven. - Shayliss nem olyan, mint Katrin. Hacsak valaki nem akarja megrontani... (Diplomacy vagy Bluff check... Nyilván amelyiken több pont van.)

(mind a kettő 4)

Legyen akkor Bluff és megpróbálok kicsi dobni Sense Motive-ra Vennek...

14-et dobtam

Nem sikerült meggyőzni, túlzottan gyanakszik.

Ven Fenyegetően emeli fel az öklét. - Még egyszer meg ne lássalak téged, vagy a barátaidat a boltom környékén! Semmi szükség ilyen csábító alakokra errefelé!
Quote this message in a reply
#2
From facebook:
Keyador ránéz a robosztus (remélem jól írtam XD) férfira. - Engedelmével, nem is zavarnám Önöket a továbbiakban. - próbál a férfi mellett eljutni a lépcsőig.

De a férfi elállja az utat...
Esetleg újabb meggyőzési próbqlkozás.

Szóval azt mondod, patkányok? - kérdezi a férfi bizalmatlan hangon, de nem fenyegetőn.

- Ha esetleg Ön is segít, akkor hamarabb kiírjuk őket.

- És találtatok belőle?

- Még csak épp hogy mi is megérkeztünk. - néz a mellette álló lányra - Elvileg itt a hordó mögött látta a lánya. - mutat a korábban megvizsgált hordó mögé

- Nos - feleli az egyik kisebb dobozra mutatva közben -, abban van patkányméreg. Lehet már régen használtam, és tényleg bepofátlankodott néhány. Gyere, fiam, szórjuk ki, ha tényleg patkányt irtani jöttél. Te meg Shayliss eredj a szobádba azonnal!

Keyador beleegyezően bólint

Tehát Ven Vinder és Keyador nekiáll a hordókat meg ládákat átmozgatva patkánymérget szórni a padlóra. Ez úgy egy órányi intenzív testmozgást jelent. Utána Ven így szól: Legközelebb, ha a lányom patkányírtasra kér, inkább szólj nekem, mert nem szeretem a hívatlan látogatókat a pincémben!

- Reméljük ez a mennyiségű méreg kiírtja őket, és nem lesz legközelebb.

- Egy jó időre elég lesz nekik - bólint Ven. - Na ég áldjon, fiam!

Ezzel búcsúzóul int Keyador a férfinak és távozik a pincéből
Quote this message in a reply

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  
Users browsing this thread:
1 Guest(s)

Forum software by © MyBB - Custom theme © iAndrew 2014 - All Material and Content © artCain, HJCain, and RPGAddicts 2009 - 2015
     
ABOUT US
A gaming group started in late 2005 when several members (from all over the world) came together on a long-running forum website called Plothook.net (formally known as Highmoon.net). Several games transformed from a by-the-book format to highly modified versions that became new hybrid systems with completely custom rules and abilities. Ten years later, these faithful players wanted to secure their work and their stories, becoming the basis of these forums.