RPG Addicts | We Know You're Hooked

Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account   Login to account
$81.68 donated / $385 needed
for site upkeep Jun 2017-2018!

 • 0 Vote(s) - 0 Average
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5


[IC] Helyi hősök: őrjáratban
#1
Ahogy a négy fős társaság visszaérkezik a fogadóba nagyjából egy órával napnyugta előtt, már elég sok meghívott vendéget ott találnak. Az asztalok átrendezve, hogy egy hosszú és széles asztalt alkossanak, amely mellé mindenki elfér. A vendégek éppen Ameikoval beszélgetnek. Láthatóan kissé heves, de baráti hangulatú a beszélgetés.

Közelebb érve Ameiko megszólítja a "vendéglátókat": A vendégekkel éppen az italokról beszélgettünk. Ragaszkodnak hozzá, hogy ők fizetik együtt mindenki italát. (A háttérben a vendégek bólogatnak és helyeslő szavakat hallani tőlük.)

A jelenlevők:
 • Kendra Deverin
 • Gaven Deverin
 • Veznutt Parohh
 • Das Korvut (Red Dog Smithy)
 • Chask Haladan (Kíváncsi Goblin)
 • Ilsoari Gandethus (Turandarok Academy)
 • Daviren Hosk
 • Egy magas férfi, díszes ruhában

Összeszámolva az asztal körüli székeket, kikövetkeztethető, hogy még nagyjából 3-6 vendégre számítanak a jelenlévőkön kívül (ebbe bele kell számítani Ameikot és Shalelut is.

OOC: Lehet, hogy elfelejtkeztem valakiről. Ha igen, az OOC threadben lehet jelezni és akkor javítom a listá(kat) (Magamnak felírtam, ki várható még és ki nem jön.)
Quote this message in a reply
#2
Magas férfi díszes ruhában? Ismerős lenne, hogy meghívtuk vagy láttuk valahol? Csak nem a színházigazgató? Ha nem akkor feltételezem valamelyik nemes akit személyesen még nem láttunk. Ha az asztalnál ülnek, akkor a korábbi ülésrend alapján megpróbálja kikövetkeztetni, hogy melyik lehet.

Tanaga szívélyesen köszönti a jelenlevőket és bemutatja a csapatot és magát, elmondja, hogy nagyon köszöni a jelenlevőknek, hogy elfogadták a meghívást, s ha ragaszkodnak hozzá akkor természetesen elfogadjuk az italokat, nem illik visszautasítani egy ilyen nemes felajánlást (nehogy aztán sértődés legyen belőle) .

Mindenkivel vált pár mondatot míg a többieket várjuk, majd azokkal is a korábban leírtak szerint. (http://forums.rpgaddicts.com/showthread....65#pid9065)

Ha nem sikerült kikövetkeztetnie ki a díszes figura, akkor Willt vagy Ameikot halkan megkérdi.
Quote this message in a reply
#3
Még nem ültek le a vendégek, mert várták a vendéglátókat, illetve az esetleg még érkezőket...

A magas idegen Ameiko kíséretében Tanagáék mellé lép. Ameiko mutatja be: sir Jasper Koverski, a Sandponti Kereskedelmi Szövettség elnöke A férfi lovagiasan meghajol, majd mély hangon megszólal: Ethram Valdemar, mikor megkapta a meghívást, megkért, hogy jöjjek el helyette és adjam át köszönetét a meghívásra. Ő nem érzi elég erősnek magát, hogy személyesen tiszteletét tegye a fogadáson.

OOC: A többiekkel folytatott beszélgetések később. Lementettem magamnak, hogy ne kelljen újra keresni.

Közben megérkezik még két vendég egyszerre: Zantus atya és Adalaide nővér...
Quote this message in a reply
#4
ooc - teljesen korrekt, tényleg Adelaide kimaradt a listából, pedig őt is illendő meghívni, mivel Tanaga ismerőse, s elég sok időt töltöttek együtt, csak a játékos már elfelejtette...

Köszönjük, hogy megtisztelt minket a jelenlétével, kérem, Valdemar úrnak adja át üdvözletünket, s jó egészséget kívánunk. (feltételezem, hogy idős lehet, s nem beteg a megfogalmazás alapján, de majd ezt Willtől tudakolja meg, ha Tanaga nem tudná kb.hány éves). Valdemar helyett Koverskivel fog a leírt témáról beszélni, ha már itt van, akkor vele is kezdi. Elmondja, hogy Foxglove barátjuk vadászati meghívásának köszönhető a mai vacsora, akit a goblinoktól mentettünk meg. Biztos ismeri, mivel üzleti ügyben járt itt, gondolom nem először, stb, finoman igyekszik ezt-azt megtudni Foxglove, meg általánosságban a város üzleti, kereskedelmi életével kapcsolatban (persze nem üzleti titkokat, csak ami köztudott). Illetve a kereskedelmi útvonalakon nem okoztak-e eddig gondot a goblinok, s nem tart-e most ettől, stb.
Quote this message in a reply
#5
Biilë az őrjárathoz csatlakozva csak dünnyög valamit, hogy volt egy kis elintéznivalója, utána csatlakozik az álmatlanságban szenvedőkhöz. Az iszogatást visszavonultan figyeli, max vizezett bort (hosszúlépést) fogyaszt.
Quote this message in a reply
#6
Foxglove? kérdez vissza a lovag. Egy Foxglove családot ismerek Magnimaban. Régi kereskedőcsalád. Hercegi címe is volt az öreg Vorelnek. Ő építette az Elveszett Parton az első házat 80 éve. Ma is Foxglove Kastélyként ismert. Úgy tudom, hogy a Hetek Testvérisége finanszírozta az építkezést és egy évszázad után, tehát nagyjából húsz év múlva a tulajdonjog vissza száll a Testvériségre. De sokra nem mennek vele, mert húsz évvel a kastély felépítése után a lakóit holtan találták. Valami ismeretlen kórság vitte el őket. Aztán újabb újabb közel negyven év múlva a rokonság egyik tagja költözött be a feleségével. De alig hat évre rá leégett a kastély. Még innen a városból is látszott a füstje. Állítólag két árvagyereket találtak csak életben a romok között. Talán az egyik ez az Aldern Foxglove, de lehet, hogy csak távoli rokon...
Quote this message in a reply
#7
A Hetek Testvérisége? - kérdez vissza Tanaga, természetesen csak akkor ha még nem hallott róla, ha ez alap akkor nem, akkor kérnék infót róla kik azok.

Szomorú történet. Feltételeztem, hogy mivel Aldern üzleti ügyben járt Sandpointban felkereste most vagy talán korábban a Kereskedelmi Szövetséget is, de ezek szerint nem. Sajnos nem sokat konyítok a kereskedelemhez, gondolom csak a nagykereskedőknek kell bejelentkezni. A további bájcsevej alatt igyekszik megtudni, hogy mi a KSZ feladata pontosan, milyen feltételekkel üzletelhet egy másik városbeli idegen Sandpointban, mi a legjobban menő húzóágazat most éppen a városban, stb.

ooc - Magnimar nem az Elveszett Parton van? Vagy az is ilyen fiatal város még? Ha az első ház csak 80 éve épült ott is?
Quote this message in a reply
#8
Nyilván nem új üzleti vállalkozásba akart kezdeni. von vállat sir Jasper. A Kereskedelmi Szövettség inkább a Városháza hatáskörébe nem tartozó nagyobb hivatalos ügyekkel foglalkozik: Ha valaki hajót szeretne bérelni, hivatalos üzenetet küldeni Varisia más városába, vagy a környező vidék tulajdjogi ügyeit akarja intézni, akkor ebben tudunk segíteni. (OOC - Egyfajta ügyvédi segítség üzleti ügyekben, nyilván nem olcsón.)

OOC: Magnimarból indul a Lost Coast Road, a tengerpartnak a Magnimaról északra levő részét hívják Elveszett Partnak. Így tehát Magnimar nincs az Elveszett Parton.

Hetek Testvérisége: Annyit lehet tudni róluk, hogy egyike Magnimar kereskedelmi szövettségeinek, kartelljeinek. Mint a Sandpointi Kereskedelmi Liga. Magnimar elég nagy város ahhoz, hogy ilyenekből akár több tucat is legyen.

Közben megérkezik egy újabb vendég: egy szakállas férfi nagy szemüveggel az orrán. Amikor benyit az ajtón, körülnéz. Először enyhén meghajol köszönésképpen Biilë felé, majd integet Willnek. Mivel nem derült ki, hogy ki hívta meg végül, így majd eldöntitek, ki ismeri Willen kívül az illetőt:

[Image: attachment.php?aid=46]

(Macska és könyv nélkül érkezett...)
Quote this message in a reply
#9
(05-24-2016, 06:25 PM)DM Rodrick Wrote: Nyilván nem új üzleti vállalkozásba akart kezdeni. von vállat sir Jasper. A Kereskedelmi Szövettség inkább a Városháza hatáskörébe nem tartozó nagyobb hivatalos ügyekkel foglalkozik: Ha valaki hajót szeretne bérelni, hivatalos üzenetet küldeni Varisia más városába, vagy a környező vidék tulajdjogi ügyeit akarja intézni, akkor ebben tudunk segíteni. (OOC - Egyfajta ügyvédi segítség üzleti ügyekben, nyilván nem olcsón.)

Mondtam, hogy nem értek az üzleti ügyekhez - mentegetőzik Tanaga elmosolyodva - De ha Iomedae úgy akarja, hogy a környéken telepedjek le, akkor remélem, hogy előbb-utóbb igénybe veszem a KSZ segítségét. (OOC - egy nemes lovagnak, mégha fél-ork nő is, előbb-utóbb szüksége lesz birtokra (főhadiszállásra) és rajta a követőkre :-) )

Majd kimenti magát, hogy köszöntse az újonnan érkezőket. Elnézését kérem, köszöntenem illene az újonnan érkezőket. - hajol meg és távozik - Remélem lesz még alkalmunk beszélgetni az este folyamán.

(05-24-2016, 06:25 PM)DM Rodrick Wrote: OOC: Magnimarból indul a Lost Coast Road, a tengerpartnak a Magnimaról északra levő részét hívják Elveszett Partnak. Így tehát Magnimar nincs az Elveszett Parton.

OOC - azt is lehet tudni, hogy miért hívják így a partot, s Magnimar mikori alapítású vagy ezt majd valakitől IC kell megtudni?

(05-24-2016, 06:25 PM)DM Rodrick Wrote: Közben megérkezik egy újabb vendég: egy szakállas férfi nagy szemüveggel az orrán. Amikor benyit az ajtón, körülnéz. Először enyhén meghajol köszönésképpen Biilë felé, majd integet Willnek. Mivel nem derült ki, hogy ki hívta meg végül, így majd eldöntitek, ki ismeri Willen kívül az illetőt:

Mivel Will nem akart egyedül menni sehova így abban maradtunk, hogy nincsenek nagy távok, még a paloták is pár perc, így együtt mentünk meghívni mindenkit. De különösebben nem időztünk sehol, csak amennyit minimálisan az udvariasság megkívánt. Hosszabb ismerkedésre inkább az estét szánta, ezzel a céllal hívta meg a vendégeket.

Tanaga mindig igyekszik köszönteni a újonnan érkezőket, azaz Zantus atyához és Adelaide nővérhez is odamegy és szívélyesen üdvözli őket. Velük különösebben nem társalog most, mert már ismeri őket a többiekhez képest, hacsak ők nem vetnek fel valami témát, esetleg új infót. Majd később tervez a leírtakról beszélgetni. Utána máris megy az öreget is köszönti és hellyel kínálja (mégis csak idős). Vele is ismerkedik, beszélget a következő vendégig. Rövid bemutatkozás, bájcsevej után: Will mondta, hogy a városban Ön az aki a legtöbbet tud a múltról és a környékről. Illetve az is a fülembe jutott, hogy Ön szerint a világítótorony nem is az volt valójában. Állítólag nincs is ismert bejárata. Mit gondol köze lehet a toronynak és a mellette fekvő szigetnek a városban történt korábbi szörnyűségekhez? (direkt nem mondja ki az ott lakó sorozatgyilkost, a gyilkosságokat és egyebet). Valamikor szívesen meghallgatnék egy rövid történelmi ismertetőt, előadást, ha tart esetleg ilyeneket. (tudja, hogy az este folyamán rövid az idő mindenre, de talán valamelyik nap egy részletesebb történelmi ismertető is belefér)
Quote this message in a reply
#10
Biilë kissé meglepettnek látszik az öreg jelenlétén, de egy tiszteletteljes meghajlással fogadja az öreg udvarias köszönését.
Érdekes, hogy nem szólt erről; biztosan tudta, hogy én is itt lakom az egész bandával - gondolja magában.
Quote this message in a reply

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  
Users browsing this thread:
1 Guest(s)

Forum software by © MyBB - Custom theme © iAndrew 2014 - All Material and Content © artCain, HJCain, and RPGAddicts 2009 - 2015
     
ABOUT US
A gaming group started in late 2005 when several members (from all over the world) came together on a long-running forum website called Plothook.net (formally known as Highmoon.net). Several games transformed from a by-the-book format to highly modified versions that became new hybrid systems with completely custom rules and abilities. Ten years later, these faithful players wanted to secure their work and their stories, becoming the basis of these forums.