RPG Addicts | We Know You're Hooked

Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account   Login to account
$81.68 donated / $385 needed
for site upkeep Jun 2017-2018!

 • 0 Vote(s) - 0 Average
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5


[OOC] Tanaga naplója
#1
0. nap (Időpont: 4707 őszi napéjegyenlőség előtti este, azaz Rova 21.) - Érkezés

Estefelé Adelaide papnővel a déli hídnál lépünk be Sandpointba, ahol találkozunk pár emberrel, akiktől megérdeklődjük, hogy hol találni jó fogadót.

- Rozsdás Sárkány - kifejezetten finoman fűszerezett ételek, barátságos kiszolgálás. Ott van a déli hídhoz vezető utcán. Ezt meg is mutatják, hiszen itt állnak meg mellette. Exotikus ízek, kellemes kiszolgálás, kényelmes szállás.
- Nyálkahal - ott sok halat lehet enni, nagyon finoman készíti el az öreg Quinn.
- Kövér Abrakolója (42. Fatman's Feedbag) - Ha szeretik a testmozgást evés közben, akkor itt van a parton kicsit fentebb, a Lazac utca végén. (Visszafojtott nevetés)
- Fogadó a Fehér Szarvashoz (3) - az északi kapu közelében, most valószínűtlen, hogy van szabad szobájuk, mert sokat a holnapi katedrális-szentelésre érkezett egyházi vendégnek adtak már ki. De még lehet szabad hely.
- Risa - oda ugyan idegenek nem igen járnak, de mi nagyon szeretjük a fűszeres paradicsomja meg az almabora miatt. Ott van a templom oldalában, a Magas úton túl, a temető fala mellett. Először a Piactérre (Vásártér) kell elmenni, ott balra végig a Fesztivál utcán egészen a temetőig, majd ott megint balra fordulni a kis utcában. Riva finomságait megemlítik, de nem szállásként, csak mint feltétlenül megkóstolandó almabort és fűszeres paradicsomlét árusító étkezdét (Riva a tulajdonos neve).

A Fehér Szarvas fogadót célozzuk meg, mivel az van legközelebb a templomhoz. A déli hídtól szép kis séta, de legalább az egész várost megismerjük kicsit. A Market, Festival, Hight street főútvonalat követjük, elsődleges a papnő biztonsága, nem rövidítünk kis utcákon. Útközben megnézem milyen épületek esnek útba és felmérem milyennek tűnik a közbiztonság, mennyi katonát, őrt látni, mekkora lehet a város népessége.

Útközben egyszer találkozunk a városőrséggel is, egy járőrrel (2fő).

Az útközben érintett házakból ennyit látni:
36: Ez egy húsboltnak néz ki, ahol most is vásárolnak a polgárok.
29: Egy halfling zárja éppen a boltot, így csak a cégérből sejthető ez is élelmiszerbolt lehet...
27: Az előtte álló házaktól nem sok látszik belőle, csak valami magas fal.
23: Díszes bejárata van, amin plakátok vannak, rajta a legnagyobb név ismerős hasonló plakátokról Magnimarból. Talán valami színésznő lehet az illető...
"A Hárpia Átka
A hárpiakirálynő szerepében a híres magnimari díva
ALLISHANDA
Bemutató: Rova 23, kezdés este fél kilenckor"
24. Zárva van, a címeren véső, szög és kalapács.
15: Címere és a kívülről látható dolgok alapján kovácsműhely, néhány vörös szőrű kutya lebzsel a bejáratánál
12: Szintén fémáru látszik, a címeren egy kard meg egy pajzs látható.
5: Komoly rács van az ablakokon, az ajtó erősen vasalt és nagy lakatok vannak rajta. Egyébként masszív kőépület. Az ablakon át benézve ékszereket lehet látni a helyiség polcain.

A Fehér Szarvashoz érve kiderül, hogy jól döntöttünk, mert bár nincs szabad szoba, de szerencsére várták Adelaide papnőt és kísérőjét, Zantus atya nekünk is foglalt ma éjszakára szobát (a város pénzén a meghívott egyházi személyeknek és kíséretüknek Zantus atya foglalta le).
Garridan Viskalai, a shoanti származású tulajdonos, akivel anyanyelvén társalgok. Nem túl beszédes, kicsit mogorva stílusban válaszolgat, bizonyára már fáradt, annyit tudok meg, hogy csak ma éjszakára van a szállás, s az ünnepséget 10 körül nyitja meg a polgármester, este pedig a katedrális felszentelésével és az azt követő tűzijátékkal fog zárulni. A templom leégéséről nem beszél, elkomorul, elhallgat.

Sétálok egyet a környéken Apolloval, körbenézünk errefelé mik vannak, Cliff streeten végig a Tower streetig, ott visszafordulva balra, majd megint balra a Shell streeten, majd jobbra a Church streetre a Tomb Streetig, ellenőrizzük az északi kaput is, a temető bejáratát is.

A 4-es épület valaha istálló lehetett, de láthatóan új gazdája átépítette valami mássá. A régi épületrészen néhol régi tűz nyomai látszanak, ahogy a környező épületek egyikén-másikán is látni arra utaló nyomot, hogy valamikor komoly tűz pusztíthatott errefelé.

Az északi kapu zárva van, két őr vigyázza. A 6-os felé hatalmas szeméthalom.

Egyedül a High Streetről szűrődik lámpások fénye, ahogy az utcát díszítik a fesztiválhoz. Hasonló módon a Katedrális előtti téren is készülődnek: a hatalmas templom előtt keresztben egy nagy emelvényt állítanak éppen össze.


UC
Quote this message in a reply
#2
1. nap (Időpont: 4707 Rova 22.) - Fecskefarkú Fesztivál

UC

Ha már itt vagyok megnézem én is a híres fesztivált, körbenézek a vásárban, s nem utolsó sorban lerovom hálámat az istenek előtt az új katedrális felszentelésekor.

Reggeli séta, találkozó a polgármesternél

UC

Vásár, ismerkedés a helyiekkel, információ gyűjtés.

Délelőtt tíz óra felé a Templom teret helyiek, átutazók és néhány vásári sátor népesíti be. A ruhától, az ételen, helyi kézműves termékeken át a szuvenírekig mindent fognak láthatóan árusítani.
 
A Katedrális előtti emelvényen négy ember jelenik meg: polgármester (Kendra Deverin), sheriff (Hemlock), színházigazgató (Cyrdak Drokkuson), főpap (Zantus atya). Mind a négyen felszólalnak, ebben a sorrendben.

Polgármester: Nem hallhatjuk Lonjiku Kaijitsu köszöntőjét, mert egy hirtelen jött betegség megakadályozta, hogy tiszteletét tegye (erről feltehetően az imént tájékoztatta őket egy szerényebb ruházatú fickó aki odalépett melléjük).

Sheriff: Az öt évvel ezelőtti tűzvészben leégett az előző templom, Ezakien Tobyn atya és nevelt lánya a templomban lelték halálukat.

Drokkuson: Új katedrális, ma este a tűzijáték előtt Zantus atya irányításával végre felszentelnek. Deverin polgármester asszony kezdeményezésére alig a tűzvész után összegyűlt a pénz erre a szédületesen nagy építményre! Holnap minden szórakozni vágyót várok este fél kilenctől a színházba, az új produkciónk bemutatására, melynek címe: A hárpia átka. A főszerepben, a hárpiakirálynő szerepében nem mást láthatjátok majd, mint Magnimar ünnepelt díváját, Allishandát!

Zantus: Katedrális felszentelése alkonyatkor. Ünnepséget megnyitja.

Mindenki az eseménynek megfelelően ünneplőben. Sheriff az egyenruhájában, hiszen szolgálatban van. A polgármester díszes ruhában, a színész is díszes, feltűnő ruhában. Zantus atya pedig a Desna papokra jellemző ruhák közül az ünnepre szánt változatban. A polgárok többsége szintén ünneplőbe öltözött, de normál polgári viseletű.


-----------------

 1. 5 évvel ezelőtt mikor égett le pontosan, melyik nap?
 2. Voltak-e gyanús körülmények szándékossága?
 3. Mire utaltak a jelek, lehetett-e véletlen baleset?
 4. Volt-e több áldozat is?
 5. A két bent égett áldozatnak ellenségei?
 6. Milyen pozícióban voltak?
 7. Ki lépett a helyükre?
 8. Hol volt a többi pap, volt-e egyáltalán?
 9. Ki volt korábban a sheriff, pont 5 éve van az új, mi van a régivel?
 10. Volt-e más kisebb incidens korábban? A kapuőrök incidensekről beszéltek, viszont 5 éve gyanúsan nyugi van.
 11. Lehet-e tudni, hogy biztosan a templom égett először, s onnan terjedt tovább, vagy lehetett a kiinduló pl. a fogadó?
 12. Ki volt a fogadó korábbi tulajdonosa? Ugyanaz? Vagy mi lett vele? Ezekszerint lehet, hogy 5 éve jöhetett az új fogadós is szintúgy, mint az új sheriff, akik ráadásul shoantik és testvérek. Kicsit gyanús, ezért az is érdekli, hogy mióta élhetnek a városban.
 13. Minden érdekes pletyi érdekli ami 5 évvel ezelőtt történt a tűzesetkor vagy nem sokkal előtte, utána.
-----------------

A sheriffel és két helybéli egyházi személlyel (Inge és Will Helm Tell) az előző templom leégésének okáról beszélgetek. Senki nem tudja, mi okozta a tüzet. A tűz éjjel keletkezett, így mire sikerült riadóztatni a város lakóit, a templom már menthetetlen volt. A Fehér Szarvas és az Északi Parti Istálló meg még három lakóház porig égett, mire sikerült a lángokat megfékezni.

Elindulok körbenézni a sátrakat, hol mit árulnak, s megtudni pár dolgot a régi szörnyű eseményekről. Megkérem Tell atyát, hogy tartson velem.

1. sátor - A legközelebbi sátornál még éppen kipakolja az árut két nő: süteményeket. Hosszas beszélgetés, de legfőképpen segítség, meg egy kis vásárlás eredményeként sikerül megtudni néhány dolgot a leégett templomról, a régi és új sheriffről, valamint egy bizonyos sorozatgyilkosról, Chopperről is tudomást szereztem.
Megállapítom, hogy a helyiek nagyon nem szeretnek beszélni a régi eseményekről. pl. "Ne is beszéljünk a múltról! Elmúlt, ez a lényeg! Ez egy békés város, maradjon is az! Rég volt már, jobb nem gondolni rá!"

Tell atyától megtudom a mai programot: "Először a délelőtt folyamán, mindenféle szórakoztató játékok lesznek: szkanderbajnokság, célbadobás, zsákfutás, meg ilyesmi, aztán déltájban Desna dicsérete, de ezt inkább nem mondom el, mi, majd meglátod, milyen látványos lesz. Utána folytatódnak a játékok, meg lehet a sátraknál vásárolni, enni stb. Aztán a vallásosabb rész majd este lesz a templomszenteléssel. Zantus atya ad majd jelet napnyugtakor a kezdésére. Utána a tervek szerint, úgy tudom, tűzijáték is lesz..."

Megkérem Tell atyát, hogy amíg velem tart a sátrak körbenézésével meséljen a helyiekről, helyi szokásokról. Megtudom tőle, hogy a helyi egyházat szűk egy éve segíti, de hogy melyik isten követője azt nem tudtam megállapítani a szimbóluma alapján (egy nap szimbólumot láttam a nyakában - " szent szimbóluma lenne. De tud róla ismerete alapján, hogy vannak olyan papok, akik ilyen kerek szimbólumokat használnak. Ők általában nem akarják másokkal tudatni, melyik istent szolgálják. De az is lehet, hogy ők maguk sem tudnák megnevezni egyik istent sem, ha azt kérdezi valaki tőlük, melyiket szolgálják. Ki tudja? Erről már nincsenek pontosabb információi, mindössze azt tudni, hogy ennek a szimbólumnak a viselőiről nem tudni, milyen istent szolgálnak...").

Meghívtam egy pohár almaborra, de kiderült, hogy az első ingyenes. Eléggé különös, hogy pont egy atya kezdte firtatni a fél-ork származásomat, mikor a városban eddig mindenki kedves. Hiába, törp...  Ezzel a modorral nem csoda, hogy egy év után is csak lóti-futi feladatokat bíznak rá.
Megbeszéljük, hogy elkísér goblinvadászatra az északi út környékére, mert félő, hogy az utazókat megtámadják. Megpróbálok másokat is beszervezni (Sheriff, Inge, Adelaide, Gorvi stb.). Állítólag 5 törzs van északra.

Közben a tér közepén (nincs feltüntetve) egy asztalt állítanak fel a két oldalán két székkel, az egyik oldalon egy nagy táblával, rajta Varisiai és Shoanti nyelven a felirat: "Győzd le Gorvit és ihatsz egy pohár sört  vagy rumot!" Az egyik székre leül egy nagy darab félork, míg a másik szék mögött egy kisebb sor kezd kialakulni. Egy falábú férfi áll az asztal tábla felőli oldalán és magyarázni kezd. Mellette két hordó áll, rajtuk néhány fapohárral.

Tanaga útja második és harmadik tervezett állomása valójában ugyanaz: egy terített asztal italokkal meg némi ennivalóval és a sátorral, amelyben további finomságokat tárolnak későbbre. Az italok nem a hétköznapi innivalónak tűnnek, és nagyon népszerűnek látszanak, mert kisebb tömeg gyűlt össze, aminek eredményeként a három barna bőrű hölgyemény alig győzi kiszolgálni az összegyűlteket. Fél óra alatt a teljes kipakolt készlet elfogy, így a sátorból és az asztal mögötti hordókból is nekiállnak újra feltölteni a készletet.

Tanaga nehezen tud a nagy forgalom miatt szóba elegyedni a három varisiai nővel, de szerencséjére a nagy forgalom további riportalanyokat is jelent, így sikerül némi információhoz jutnia:
1. Éjjel történt. Nagyon megijedtünk, mert közvetlenül a templom mellett lakunk.
5. Tobyn atyát mindenki szerette. Nualia pedig egy angyal volt, a fiatal férfiak mind rajongtak érte. Aligha lehetett ellensége.
12. Garridan volt mindig is a Fehér Szarvas tulajdonosa. Ő építette újjá a tűz után. A sheriff meg kezdettől a városőrség tagja volt, egészen a sheriffé választásáig kötelességtudóan végezte a feladatát, ahogy azóta is.
10. Szörnyű év volt az. Aligha akad a városban bárki is, aki szívesen beszél róla. Talán a sheriff vagy a polgármester, esetleg Zantus atya hajlandó beszélni róla, de ők sem akárkinek, az biztos!
4. A mostani paplak helyén volt három lakóház, azok egyikében lakó családot nem sikerült időben kimenekíteni, belehaltak a sérüléseikbe.
3. Annyira leégett minden, hogy hiába kutatták a tűz okát, nem találtak semmi használhatót. Biztos valami gyertya égve maradt és az gyújtott meg valamit... Ki tudja? Öt év után már aligha derül ki bármi is.

A sátrakról messziről a következőket látni:
Tanaga útvonalán a harmadik hely egy kocsi, ahol gyümölcsöket árul egy Varisiai csoport (egy férfi, egy nő és két gyerek). Utána a sátornál nem látszik semmi, bár néhányan bemennek majd kijönnek, tehát nyilván van ott valami bent. Következő sátornál sem látni fentről semmit. Az "eszelős" nő sátránál jelenleg a nő nem látszik, mert a sátorban van, mindenesetre nem eszelős a tekintete a képen, inkább kicsit gunyorosan mosolyog. A szkanderbajnokság közelében levő sátornál halat árul ugyanaz a féllábú fickó, aki a bajnokságot felügyeli Gorvival.

A második sátornál megérdeklődi, vagy megszemléli, hogy milyen italt, italokat árulnak pontosan. Ha van neki szimpatikus, akkor tervez vásárolni, iszogatás közben jobban lehet vegyülni és érdeklődni. Ha az atya vele tartott esetleg még őt is meghívja, de ne szaladjunk előre
Almabort lehet kapni és ebédre ígérnek a másik különlegességükből is, amit a helybéliek szeretnek, a fűszeres burgonyából (ooc: miért van az, hogy a potatoes-t mindig paradicsomnak olvasom? Big Grin), hozzá sült húst adva. Willnek a kínálat ismerős: a nők Risa három lánya a 13-assal jelölt fogadóból...

Tanaga megköszöni a finom bort majd miután felhörpintette megy a következő, gyümölcsös sátorhoz is barátkozni. Felméri, hogy milyen gyümölcsöket és mennyiért árulnak.---------------------
Lonjiku Kaijitsu - hiányzik ünnepségről (beteg?)

Kendra Deverin - female human, polgármester, díszes ruhában
Hemlock Sheriff - male shoani human - Shoanti egyenruhába öltözve
Zantus atya - a város új főpapja, magas rangú Desna pap
Cyrdak Drokkuson - male human, színházigazgató, díszesebb öltözetű fickó
Larz Rovanky - Rovanky az emelvény közelében állt délen, de nem fent.
Allishandát - Magnimari díva (A hárpia átka)
Ezakien Tobyn atya - ő volt a város főpapja, mindenki tisztelte, kizárt, hogy voltak ellenségei
Naulia, female, Asimaar - Tobyn atya szépséges nevelt lánya, mindenki szerette
Adelaide - female human - Erastil fiatal papnője
Inge - female elf - Desna papnő?
Régi Sheriff meghalt. Chopper utolsó áldozata lett.

Chopper - Hemlock sheriff elkapta, ezért lett sheriff
Sheriff testvére - fogadós - 12. "Amióta az eszemet tudom, a Fehér Szarvas nem cserélt gazdát. Itt születtek a sheriff is meg a testvére is. Csak a sheriff városőr volt, nem fogadós."
Sandpoint
Az utazó az Elveszett Part Útján (Lost Coast Road) haladva hamar észreveszi, mikor közeledni kezd Sandpointhoz: a civilizáció nyomai egyre erősödnek a település felé. Farmok formálódnak a pusztában, és a vízerek, folyók száma megnő, a Varisiai-öböl kékeszöld vizén úszó halászhajók száma gyarapodni kezd. A patakok és folyók fölötti átkelést egyre inkább fahidak segítik gázló helyett. Maga az Elveszett Part Útja is kezd szélesebb és gondozottabb lenni.
Akár déli, akár keleti irányból érkezik valaki az úton, a várost szinte az utolsó pillanatban látja csak meg egy kiemelkedő, lapos mészkőtömb alkotta terület, illetve a sziklás kiemelkedések és ritkás erdőkkel borított dombtetők miatt. De az út végül egy nagy kanyarral felfedi Sandpoint füstös kéményeit és forgalmas utcáit, amelyek várják az utazót, meleg üdvözlet és puha ágy ígéretével.
Délről Sandpoint bejáratát egy fahíd jelenti, míg északon egy alacsony kőfal nyújt a városnak biztonságot. Itt az Elveszett Part Útja egy kőkapun halad keresztül, amit általában egy vagy két őr felügyel. A déli híd ellenben normálisan őrizetlen. Az időnkénti goblin látogatásokat leszámítva a város lakóinak tradicionálisan kevés gondjuk volt/van támadásokkal vagy banditizmussal: egyszerűen a környék nem elég népes az ilyesmire.
Mind a kőkapunál, mind pedig a fahídnál egy-egy tábla van kifüggesztve a következő szöveggel: "Üdv Sandpointban! Állj meg és lásd magad, ahogy mi látunk!" ("Welcome to Sandpoint! Please stop to see yourself as we see you!")
Régi templom
5 éve égett le a templom de senki nem tudja, mi okozta a tüzet. A tűz éjjel keletkezett, így mire sikerült riadóztatni a város lakóit, a templom már menthetetlen volt. A templom gyulladt ki először. A Fehér Szarvas és az Északi Parti Istálló meg még három lakóház porig égett, mire sikerült a lángokat megfékezni. Ezakien Tobyn atya és nevelt lánya, Naulia a templomban lelték halálukat. A többi pap vette észre a tüzet, ők még ki tudtak menekülni és riadóztatták az őrséget, majd a várost. Talán az egyik házban egy család, meg talán a tüzet oltók közül is valaki meghalt még.
Deverin polgármester asszony kezdeményezésére alig a tűzvész után összegyűlt a pénz az új katedrálisra.
Quote this message in a reply
#3
2. nap

Vacsora

Ahogy a négy fős társaság visszaérkezik a fogadóba nagyjából egy órával napnyugta előtt, már elég sok meghívott vendéget ott találnak. Az asztalok átrendezve, hogy egy hosszú és széles asztalt alkossanak, amely mellé mindenki elfér. A vendégek éppen Ameikoval beszélgetnek. Láthatóan kissé heves, de baráti hangulatú a beszélgetés.
Az italokról beszélgettek, s nagylelkűen felajánlották, hogy mivel a vacsorát mi álljuk az italt ők.
Tanaga szívélyesen köszönti a jelenlevőket és bemutatja a csapatot és magát, elmondja, hogy nagyon köszöni a jelenlevőknek, hogy elfogadták a meghívást, s ha ragaszkodnak hozzá akkor természetesen elfogadjuk az italokat, nem illik visszautasítani egy ilyen nemes felajánlást

A jelenlevők:
Kendra Deverin
Gaven Deverin
Veznutt Parohh
Das Korvut (Red Dog Smithy)
Chask Haladan (Kíváncsi Goblin)
Ilsoari Gandethus (Turandarok Academy)
Daviren Hosk
Egy magas férfi, díszes ruhában - sir Jasper Koverski, a Sandponti Kereskedelmi Szövettség elnöke A férfi lovagiasan meghajol, majd mély hangon megszólal: Ethram Valdemar, mikor megkapta a meghívást, megkért, hogy jöjjek el helyette és adjam át köszönetét a meghívásra. Ő nem érzi elég erősnek magát, hogy személyesen tiszteletét tegye a fogadáson.

Koverskivel Foxgloveról és kereskedelemről beszélget

"Egy Foxglove családot ismerek Magnimaban. Régi kereskedőcsalád. Hercegi címe is volt az öreg Vorelnek. Ő építette az Elveszett Parton az első házat 80 éve. Ma is Foxglove Kastélyként ismert. Úgy tudom, hogy a Hetek Testvérisége finanszírozta az építkezést és egy évszázad után, tehát nagyjából húsz év múlva a tulajdonjog vissza száll a Testvériségre. De sokra nem mennek vele, mert húsz évvel a kastély felépítése után a lakóit holtan találták. Valami ismeretlen kórság vitte el őket. Aztán újabb újabb közel negyven év múlva a rokonság egyik tagja költözött be a feleségével. De alig hat évre rá leégett a kastély. Még innen a városból is látszott a füstje. Állítólag két árvagyereket találtak csak életben a romok között. Talán az egyik ez az Aldern Foxglove, de lehet, hogy csak távoli rokon..."

"A Kereskedelmi Szövettség inkább a Városháza hatáskörébe nem tartozó nagyobb hivatalos ügyekkel foglalkozik: Ha valaki hajót szeretne bérelni, hivatalos üzenetet küldeni Varisia más városába, vagy a környező vidék tulajdjogi ügyeit akarja intézni, akkor ebben tudunk segíteni. (OOC - Egyfajta ügyvédi segítség üzleti ügyekben, nyilván nem olcsón.)"

"Hetek Testvérisége: Annyit lehet tudni róluk, hogy egyike Magnimar kereskedelmi szövettségeinek, kartelljeinek. Mint a Sandpointi Kereskedelmi Liga. Magnimar elég nagy város ahhoz, hogy ilyenekből akár több tucat is legyen."

Közben megérkezik még két vendég egyszerre: Zantus atya és Adalaide nővér...

Közben megérkezik egy újabb vendég: egy szakállas férfi nagy szemüveggel az orrán. - Quink

Quinket a múltról, környékről, toronyról, szigetről kérdezem, s egy történelmi ismertetőre bejelentkezem.

Kis idő múlva befut még egy díszesebb ruhás férfi, valaki megsúgja Tanagáéknak, hogy ő Titus Scarnetti. A férfi röviden mentegetőzik a késés miatt, mondván, üzleti ügyeket intézett a fűrészmalom vezetőjével, majd kezet fog a Hősökkel és bemutatkozik. Barátságosnak tűnik, a többi jelenlevő sem tűnik barátságtalannak vele.

Mindenki helyet foglal a Tanaga által javasolt helyre, és Ameiko és Bethana felszolgálja a vaddisznó-sültet.

A vacsora kezdetén zajló beszélgetésekből a következőket lehet leszűrni:

A kovács általában a városi élethez való dolgokkal foglalkozik, amibe persze beletartozik néhány fegyver és páncél is, de az őrség ellátása nem az ő feladata. Mithralról hallott már, de nem emlékszik, hogy lett volna vele dolga.
Deres gyógyul, még egy-két nap és teljesen rendbe jön. De ahogy hallotta itt Ameiko és Shalelu beszélgetéséből, nem jó ötlet a gazdájától arra menni vissza, ahonnan jöttek.
Eddig minden polgármester Deverin volt, de választás útján nyerik el mindig a tisztséget. Viszont általában ameddig le nem mond, meg nem hal, vagy el nem mozdítják, addig marad, nem adott időre szól a megbízatás.
Foxglove családot nem igazán ismerik, úgy tűnik. Valami magnimari nemes família, annyi derül ki mindössze az első beszélgetések során.
Veznut, Ilsoari és Quink kisebb vitába keveredik az öreg torony eredeti rendeltetése kapcsán: Quink határozottan állítja, hogy soha nem volt világítótorony, hanem komoly tűzerejű harci eszköz volt, míg a másik kettő ezt kétségbe vonja és azzal érvel, hogy a tengerparton áll, tehát mindenképpen világítótoronynak kellett lennie. Quink azzal vág vissza, hogy akkoriban itt még nem volt tenger, még az Elveszett Part elnevezés is erre utal. Ez utóbbira Veznut elbizonytalanodik: Való igaz, azért hívják Elveszett Partnak, mert a tenger helyén valaha egy szárazföld volt, ami elveszett a Becsapódás (Skyfall az eredeti név, amikor egy hatalmas üstökös vagy hasnló becsapódott a bolygóba) után.

Érdekes kihívás lenne elsőnek felderíteni a romokat. Nem beszélve arról, hogy a romokban könnyen megbújhatnak akár goblinok is. Érdemes lesz kiterjesztenünk a járőrözést a romok és a sziget területeire is, sőt a vízparton is körülnézhetnénk egy csónakkal.

Amos Deverin volt az első polgármester 23 évig, majd a fiát Fenchust választották meg. Mindketten balesetben haltak meg: Amost egy elszabadult ló taposta el a Festivál utcán, Fenchust egy kígyó marta halálra és vaddisznó vadászat során. Fenchus lánya a mostani polgármester, aki eredetileg nem akart polgármester lenni, de Casp Avertin (a volt sheriff) javasolta, aki elsöprő többséggel nyert Titus Scarnettivel szemben. (Will esetleg elmeséliheti valamikor a pletykát, miszerint Avertin sheriff és Kendra Deverin össze akartak házasodni, de amikor a sheriffer Chopper megölte, akkor Kendra teljesen a polgármesteri munkának szentelte az életét.

Erről beszélek! bólogat Quink. Ráadásul ahogy hallottam, maga Veznut említette, hogy azért hívják a környéket Elveszett Partnak, mert régen a tenger helyén szárazföld volt! A tenger helyén a nagy kataklizma előtt Thassilon egyik tartománya terült el, amely folyamatos harcban állt azzal a tartománnyal, amelyik helyén most Varisia van. Éppen itt, az Elveszett Part környékén volt a két tartomány határa, ahova mindkét tartomány őrtornyokat épített. De ezek nem egyszerű őrtornyok voltak: az általam összegyűjtött információk szerint ezek nagyon komoly tűzerővel rendelkeztek. Az ősi írások szerint Bakhrakan őrtornyai több mérföld távolságra is tudtak halálos tüzet kilőni. Márpedig ez a torony az egyik ilyen torony volt. Néhány évvel ezelőtt még ki lehetett olvasni az oldalán a thassiloni rúnákból Bakhrakan nevét...

Hogy a korábbi kérdésekre visszatérjek folytatja az öreg Tanaga korábbi kérdéseire utalva, amelyekre nem volt idő válaszolnia , a felszínen nincs bejárata, ami egy világítótorony esetében elég valószínűtlen. Valószínűleg valahol a föld alatti alagúton keresztül lehetett máshonnan elérni. Ki tudja, talán van valahol a környéken egy alagút bejárata, de alighanem az alagút már régen beomlott.

Még egy ok, hogy körülnézzünk a vízről is, talán arról indul a bejárata, valamelyik barlangból, ha régen nem volt ott tenger.
De természetesen első a járőrözés és a város védelme. Viszont nem zárhatjuk ki azt sem, hogy a déli "barlangi goblinok" járatai össze vannak kötve egy itteni járattal.

A kérdésre, hogy lehetett-e a toronynak köze az öt éve történtekhez, Quink nyomatékosan megismétli (amit az OOC szálba összefoglaltam): A toronyba valahol a felszín alatt vezet legalább egy alagút valahonnan. Lehet, hogy beomlott már persze. Nem tudni vajon milyen ismeretlen dolgok lapulnak ott Thassilon idejéből. Ismerve a két háborúzó szomszédról fennmaradt ősi írásokat, minden lehetséges. Akár valami haragot gyűjtő eszköz itt jelentőségteljesen Biilë felé pillant Csopper szigete pedig nagyon közel van a toronyhoz, így akár az ott történteknek lehet köze valami ősi gonosz tárgyhoz...
Quote this message in a reply
#4
3. nap

Amelie Barett férje áldozat
Polgármester este mondta, hogy amikor járt a Kaijitsu háznál, az öreg éppen elment valahova és nem mondta meg a szolgáknak hova, következő nap újra próbálkozik nála.
----------

Reggel a megszokott módon korán kel imádkozni és elvinni sétáltatni a kutyákat, majd reggelire visszatér a fogadóba.
Mai napra délután 5-kor van egy találkozónk.
Ezenkívül térképért akart menni, valamint Quinkhez előadásra, meg csónakázni az öbölben barlangokat keresve.
Be kell iktatni egy börtönlátogatást, hogy megtudott-e valamit a fickó.
Nomeg persze járőrözés, mutogatni magunkat, hogy itt vagyunk védeni a várost, ha kell, ha nem.

Aki először lemegy a fogadó alsó szintjére, az egy három főre terített asztalt talál, plusz a pult mögött mosogató Bethanát.
Keyador már elment a Vinder lánnyal valahova tudom meg Bethanától, ezért van csak három teríték.

B: Ameikot este láttam utoljára. Akkor úgy tűnt, tényleg megrázta az ügy, mert nagyon elgondolkodott arccal ment be a szobájába. Most egyébként nem tudom, hol van, biztos elkísérte Shalelut egy darabon és majd később jön vissza...

Nyolc óra körülre Keyador is visszaér, ha nem megy másfelé közben.

A Kaszárnya bejáratánál az őr megállítja a társaságot egy pillanatra, de amikor felismeri az érkezőket, akkor kinyitja a kaput nekik. Feltételezve, hogy kér valaki tőle útmutatást, megmutatja, merre menjenek a tömlöc felé.
A tömlöcbe lépve először egy kisebb, félhomályos helyiségbe lehet érkezni, amelynek közepén egy faasztal áll, mögötte egy székkel. A szemközti falon egy vastag vasajtó zárja el a további utat. A szék sarkára felakasztva egy nagy vaskarikán kulcsok lógnak, bizonyára az egyik nyitja a vasajtót is. A kulcskarikát elemelni viszont nem lenne túl bölcs dolog, mivel a széken ül a nagydarab Shoanti, Vachedi.
Vachedi sok mindent megtudott a közben elhalálozott őrült goblintól: http://forums.rpgaddicts.com/showthread....1#pid14021
Azt állította, hogy van valahol Északra a várostól egy tábor, ahol egy démoni kinézetű nő parancsolgat a félelfnek is meg a többi goblinnak és egyéb lényeknek is.
Állítólag két további csapat is jött az északi kapun. Az egyik tegyük fel, hogy a temetőhöz ment, de mit csinált a másik?

A sheriff leghamarabb holnap este várható.

Mivel Vachedi sok mindent megtudott és mivel rangidős tiszt nincs a városban Tanaga úgy dönt, hogy beavatja pár dologba és jöjjön velük a polgármesterhez.
Tanaga próbálja meggyőzni a polgit, hogy Ameiko apját őrizetbe kellene venni mielőtt elszökik és átkutatni a palotát, gyárat.
-----------------
Üveggyár
Két főbejárat (van kulcs), valamin egy bejárat boltba és egy személyzeti.
A bolt ajtaján levő üvegen be lehet látni a boltba, amelyben a bútorokon és némi árun kívül nincs senki. Az épület többi ablaka le van függönyözve.
A boltnak nyitva találta a külső ajtaját, ám az onnan nyíló mindkét ajtó zárva volt.

Tanaga felvetésére kettéválunk, hogy bekerítsük a bent lévőket. Tanaga a kutyákkal nyugatról megy, egyik kulccsal kinyitja, Gorvi elviszi másik kulcsot a többieknek és őrködik az ajtónál. Kölcsön adja neki hosszúkardját.

Az ablakokon beszűrődő fény világítja csak meg az eddig feltárt helyiségeket.

A kémény az épület közepétől valamivel nyugatra helyezkedik el. Ahova Tanaga belát, hogy a folyosó elkanyarodik. Attól nyugatra.

Nyugati oldalon gonosz jelenlétet érzékeltem.

Ahogy Tanaga megpóbálja a kilincset, az ajtó nyitható. Ahogy óvatosan megpróbálja résnyira kinyitni, valaki belülről felrántja azt és egy goblinfej ordít Tanaga arcába visító hangon, kezében egy törött, véres üvegdarabbal.

A helyiségből egyelőre sok nem látszik, bár nem szükséges a darkvision, mert a tetőablakokon kívül még más fény is megvilágítja: a belső falnál hatalmas kemencében izzik a tűz, morajló hangot adva. A nyitott ajtó mellett azt is hallani, hogy valahol a teremben még további goblinok visonganak tombolva.

Ajtóban 2 goblin.

Az ajtó mögötti helyiségből hangos morajlás hangja hallatszik, mint amikor erősen ég a tűz. Az asztalon egy tűpárna fekszik, amely emberből készült, a tűk helyett pedig hosszú üvegszilánkok állnak ki belőle. Ha Will, Biilë és Keyador nem a hozzájuk berohant goblinra figyelnének, akkor alighanem felismernék a tűpárnában Lonjiku Kaijitsu holttestét.

Egy hatalmas kemence ég a délkeleti falnál, nyilván ebben készül az üveg. Márvány asztalok vannak a teremben itt-ott az üveg megmunkálásához. A kemence hangja miatt -4 Perceptionra mindenkinek, aki a teremmel egy légtérben tartózkodik. A teremben a már megismerteken kívül további hat goblin randalírozik. Mindent feldúltak, a türkiz színű téglalapon belül mindenfelé üvegszilánkok borítják a padlót a széttört üvegek nyomán (itt a sulyomra vonatkozó szabályok érvényesek minden mezőn). Az asztalokon nyolc plusz egy holttest fekszik, mindegyikből véres üvegdarabok állnak ki, ahogy mint valami óriás tűpárnát a goblinok kidíszítették őket. A gyár nyolc munkása illetve a gyártulajdonos hullái.
A goblinok egyelőre a még megmaradt üvegalkotások összetörésével vannak elfoglalva (egyébként majd mindegyik 17-nél jön a következő körtől).

A goblinok meglátva a betolakodókat a kezük ügyébe akadó üvegdarabokat (némelyik még folyós állapotban levő olvadt részekkel is rendelkezik) kezdik dobálni a legközelebb levő ellenfélre, hárman Biilë felé, kettő Tanaga felé. De úgy tűnik, a roll20 szerint nem tudnak jól célozni, mert mind mellé megy. A Tanaga mellett álló goblin is majdnem elejti a dogslicerét, amikor megpróbálja vele megsebezni Tanagát (2-t dobott a roll20 neki).

Többszöri felszólításra sem adták meg magukat, 8-ból 4-et leszedtünk, menekülni akarnak, de nem tudnak, ketten egy felborított asztal mögé bújnak fedezékbe. Az utolsó az asztal mögött megadta magát, s kikérdeztük hol a főnök. Elmondta, hogy odalent vannak ketten. Ezenkívül még egy lett stabilizálva, a két kötözött foglyot átadtuk Gorvinak az ajtónál, aki tovább adta egy őrnek és maradt az ajtónál.
Tanagat az is érdekli, hogy melyik törzsből van, készségesen válaszol, hogy a Thistletop törzsből, ahogy a többiek is a gyárban.

Szóval irány arra amerre mutatot, ahonnan a többség jött, s ott lejáratot keresünk. Esetleg feliratot, ha már gyárról van szó, hátha címkézve van, hogy raktár, mosdó, bolt, főnök, pince, stb.

Tanaga a nagy terem melletti folyosón megy végig a kutyákkal, egyrészt ne kelljen nekik üvegszilánkon, másrészt hátha éreznek valami szagot valamelyik ajtó mögül, ha esetleg a gobbó hazudott, s vannak még itt fent nehogy mögénk kerüljenek miután lementünk valahova. Feltételezi, hogy a folyosó végigmegy a terem másik oldalára mivel van a végén egy ajtó. A többiek meg a másik oldalról megközelíthetik.

Idefent útközben nem érzékeltem több gonoszt. Irodák, kamrák, raktárak, majd megtaláljuk a lejáratot.

Hagyom a csendesebbeket, Will és Keyador lelopakodni.

Tanaga Apollot a lépcső tetején hagyja, Blondy megy vele lefelé Biile után, lépcső alján újra detect evil abba az irányba ahol Willék vannak. Van gonosz.

Will átnéz az ajtókon és megtalálja az egyik mögött Tsutot a másik mögött a megkötözött Ameikot. Csuklója és bokája megkötözve.

Biilë az ÉK (jobb alsó) sarokig elmerészkedik, amikor kinyílik a Will melletti ajtó és kilép rajta Tsuto.

Mivel a csapattársak nem túl informatívak, így Tanaga a zajok hatására megindul a sarok felé megnézni, hogy mi történt pontosan (20láb move és közben flail elővétel), de előtte Blondynak kiadja a parancsot, hogy guard a lépcső aljánál (move action) - Tanaga nem tudja, kik és hányan vannak (csak feltételezzük, hogy a főnök + 2 gobbó), esetleg északról menekülhetnek kifelé, meg egyébként is szűk a hely. Szóval Tanaga elér a sarokig, s megáll Biile előtt, hogy "megvédje" őt egy esetleges támadástól Smile Amint meglátja, hogy nem gobbók, hanem egy hegyesfülű, ferdeszemű jött ki a nyitott ajtón, feltételezi, hogy csak ő lehet az a bizonyos keresett gonosztevő főnök, ezért bekapcsolja ellene a smite evilt (swift action), minden további vizsgálódás nélkül megkockáztatja.

Add meg magad, Iomedae nevében! Semmi esélyed! - szólítja fel a pusztakezű(?) félelfet a fegyveres lovagnő (free action) miközben felé mutat fegyverével.
Többszöri felszólításra sem adja meg magát. Egy hatalmas ütésemet jól viseli, de hamarosan futásnak indul (withdraw).
Megyek utána és próbálok túlfutni rajta (overrun), hogy elébe kerüljek a szűk folyosón. Olyan jól sikerül, hogy sikerül elsodorni és a földre esik közben. Végre megadja magát, mert nem mozdul.

A nagy tumultusban Biilë nem túl kapkodósan körülnéz a részeg szobájában. Odabent egyebek mellett talál egy füzetet. http://forums.rpgaddicts.com/showthread....6#pid17546

Megkötözzük, átkutatjuk. Említésre méltó egy mágikus gyűrű, amelyről később kiderül protection +1.

Az Ameikót rejtő ajtó természetese zárva van. Keyador kinyitja: a raktárnak tűnő helyiség közepén a földön, megkötözve fekszik valaki, aki ránézésre Ameikonak tűnik (az arca az ajtóból nem látszik). Biilë is csak azért nem látja, mert éppen olvas a másik szobában.

Ameiko? - kérdi Tanaga miközben berongyol a szobába a fogoly mellé és megnézi, hogy valóban ő-e az, magánál van-e, illetve milyen állapotban.
Kiszedi Ameiko szájából a rongyot és megérinti, hogy magához térjen (LoH). Dogslicere-rel elvágja a köteleket.
Ameiko magához tér, zavarodottan beszél. http://forums.rpgaddicts.com/showthread....2#pid17642
Próbálom megnyugtatni, hogy Tsutot elfogtuk biztonságban van, apjáról egyelőre nem beszélek.
Továbbra is zavarodottan beszél. http://forums.rpgaddicts.com/showthread....9#pid17669

Az alagúthoz vezető ajtón nincs zár, csupán egy kart megfogva lehet felrántani, a másik oldalon pedig behúzni az ajtót. Így sajnos nem zárható.
Keyadort elküldjük Gorviért és őrökért.

Apollo a lépcső lejáratánál várakozik, Blondy a járatba vezető ajtó előtt guardol nehogy újra szökni próbáljon vagy onnan jöjjön valaki.

Ameiko elől nem titkolhatom tovább apja halálát, mert erősködik, ezért elmondom. A hírre, hogy az apja halott, Ameiko még kiszámíthatatlanabbá válik, ezért odavezetem mielőtt elrohanna.
Ameiko a halott apját látva összeroskad és reménytelenül sírni kezd.
Nyugtatgatja, közben megjönnek Gorvi és az őrök. Gorvit megkéri, hogy figyeljen Ameikora, majd Keyador és az őrök után lemegy ő is, azzal a szándékkal, hogy gyorsan a börtönbe kísérjék Tsutot, s visszajöjjenek a járatot megnézni.

Hát ezzel meg mi történt és miért meztelen? - kérdi csodálkozva Tanaga, aki most már nem csak modortalannak, hanem perverznek is gondolja a törp atyát - Most, hogy fogja így Vacedi kihallgatni? Mire magához tér, lehet késő lesz. - mérgelődik

Ez a bal alkarján, a csukló közelében található és Will a zarándoki emlékeiből könnyedén előássa, hogy látta már korábban. Ezt szokták az ozirioni hajókon szolgáló matrózok magukra tetoválni, hogy a többi hajósnak jelezzék Ozirionhoz való kapcsulatukat. Vagyis Tsuto korábban tényleg szolgált Ozirion valamelyik hajóján matrózként.

Megmutatják nekem is a szobában talált füzetet, melyben bizonyíték van Tsuto és Naulia ellen a korábbi támadással és Tobyn atya maradványainak elrablásával kapcsolatban. Továbbá Lamatshu szolgálatával kapcsolatban, valamint egy újabb támadás tervei.
Ripnugget - földfelszíni támadás vagy csempész alagúton, utóbbi Tsuto terve
Bruthazmus - nem ért egyet Tsutoval
Malfeshnekor - démon, felszabadul?
Naulia - átalakul miután apja maradványait elégette a Thistletop oltárnál -> succubus

Az őrök kicsit tétováznak az eszméletlen és ruhátlan fogoly elcipelésével. Az egyikük szóvá is teszi. Furcsán néznek Tell atyára.
Megelégelve a tétlenséget belekerem Tsutot egy takaróba/lepedőbe és leszállítom a tömblöcbe. Utána a polgármestert értesítem és a helyszínre sietek vele, útközben beszámolok az eseményekről neki.
Quote this message in a reply

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  
Users browsing this thread:
1 Guest(s)

Forum software by © MyBB - Custom theme © iAndrew 2014 - All Material and Content © artCain, HJCain, and RPGAddicts 2009 - 2015
     
ABOUT US
A gaming group started in late 2005 when several members (from all over the world) came together on a long-running forum website called Plothook.net (formally known as Highmoon.net). Several games transformed from a by-the-book format to highly modified versions that became new hybrid systems with completely custom rules and abilities. Ten years later, these faithful players wanted to secure their work and their stories, becoming the basis of these forums.