RPG Addicts | We Know You're Hooked

Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account   Login to account
$81.68 donated / $385 needed
for site upkeep Jun 2017-2018!

  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


[IC] Hetedik fejezet - Rongy és arany
#1
Hely: Tölgybucka, Fogadó a Vén Vaddisznóhoz
Időpont: A nyári napforduló után három nappal
Jelen vannak: Eric, Fuzz, Konyak, Laikus

OOC - az Eric és Fuzz kalandjait taglaló részt IC (itt) vagy OOC (ott) is összefoglalhatjátok Konyak részére. A fogadóba terelésért elnézést kérek, legegyszerűbb, ha ilyen nyilvánvaló helyről folytatjuk.

A nap még nem ér delelőre, amikor Konyakhoz az üllő csendülésén át gyermekek hangos vidámsága jut el, majd a lenge nyári szél Dem anyó feddő szavait sodorja végig a főutcán, s a gyerekek ezután már csak halkan mernek kuncogni. A kovács kíváncsian tekintget az utca felé. Alig telik el pár perc, és Dem anyó ajtaján két régi ismerős lép ki, eléggé fura, szedett-vedett gúnyában, ami a nyár hőségétől éppen még véd is valamelyest. Hátizsák, fegyver, s úgy egyáltalán: látható felszerelés nincs náluk.

Az általános derültség hangja Laikust is előcsalja abból a kis parasztházból, ahol szállást kapott, kezében épp a frissen javított, de még nem egészen kész íjjal. Meglátja a kukucskáló Konyakot, s int neki, az "igyunk egy pohárral" egyezményes jelével.

A négy bajtárs végül a Vén Vaddisznóban köt ki, egy-egy kupa ital mellett, Laikus kontójára.
#2
Fuzz beszámol nekik a történtekről onnantól hogy elmentünk egészen idáig. Kiemeli, hogy már éppen majdnem megszöktek amikor váratlanul elengedték őket, így kútba esett a szökési terv. Ezért most sajnos mehetnek vissza Erkiért és a többiekért.

Laikus, megtaláltuk a mesterkészleted, de a goblinok sajnos elszedték, mint minden mást. Fel kell szerelkeznünk, s mielőbb lecsapni rájuk, most biztos nem számítanak rá, hogy visszamerészkedünk, meg különben is már megfeleztük a létszámukat.
Lehet kénytelen leszek eladni Virgoncot, vagy letétbe adni, ha lehet, mert nem maradt más amelyen fegyvert vehetnék. Vagy esetleg ti tudnátok kölcsönözni?
#3
OOC - Fuzz beszámolhat IC vagy OOC, hogy aki nem vett részt a privát levelezésben, az is tudja... (lehetőleg ne 100 postban, hanem egyet update-elve...)
#4
Találkoztunk 2 orkkal, Dyrrával és Arkussal, velük együtt betörtünk a goblinok területére, szépen haladtunk is előre amíg a füstös teremhez nem értünk, ott is elintéztünk egy adagot hobgoblinostól, de aztán rengeteg goblin termett mindenhol, s győzött a túlerő. Mípó persze megfutamodott, nem csoda hisz kobold, de mi utolsó leheletünkig küzdöttünk miközben próbáltunk visszavonulni az eszméletlen Dyrrával. Aztán minden elsötétült és egy sötét szobában ébredtünk 3 kobold és Erki társaságában. Itt kiszabadultunk a bilincsekből majd Erkit rácsait is kifeszítettük és a 3 koboldot is eloldoztuk, hogy elmeneküljünk, amikor hirtelen nagy zaj támadt, majd bejöttek és zsákot húzva a fejünkre kivezettek minket. Így fuccsolt be a szökési terv, röviden ennyi.
#5
- Ki az az Erki? Hol az a kér ork? Azt tudjátok, hogy fejenként 200-200 aranyat fizetünk értetek és a két orkért azaz összesen 800-at? Dem vállalta a kezességet értetek én meg vállaltam felé, hogy ha ti vagy az orkok nem fizetik meg az orkok részét, akkor én teszem majd meg azt.
Mihamarabb vissza kellene szerezni azt a pénzt. Induljunk is vissza!
#6
Erki egy jófej gnóm, Garl követője (asszem Garl volt).
Az orkokkal nem tudom mi van, nem voltak velünk együtt bezárva. Lehet megették őket. Erki mesélte, hogy pár hete az elveszett kalandozók is be voltak zárva, majd elvitték őket. Mivel nem tértek vissza, feltehetően nem engedték el őket, mint minket, hanem megették.
Ja, visszafelé véletlenül benéztünk a koboldokhoz is, Eric eltévesztette a kifelé vezető utat (legalábbis Fuzz szerint csak így lehetett, mivel megmondta neki, hogy irány a város, de mégis ott kötöttek ki minden előzetes jelzés nélkül). Nem sokon múlt, hogy végül nem ők ettek meg minket. Meg is teszik, ha még1x sárkány nélkül és persze felszerelés nélkül elébük kerülünk. Ja, Mípó meg hadnagy lett hirtelen.

Hűha, ennyi pénzt kifezettetek? Olcsóbb lett volna megszökni, no mindegy, szerezzük vissza, még egy ok, hogy mielőbb induljunk. Ja, de nem ártana valami felszerelés, mint mondtam. Tudtok kölcsönadni egy vértet, pajzsot, kardot, íjat, furulyát? Ja, meg persze valami fényforrás is kellene, mert durván sötét van odalent, s nem jó ha nem látni semmit, nagyon nem jó, hidd el. Volt egy örökké égő gyertyánk is, amit a csontis teremben szereztünk, de az sincs meg. Ja, ezt sem meséltük még, sikerült benyitni a kőajtón és mindenfelé csontik voltak. De majd látod ha arra megyünk.
#7
És miért fizettetek értünk pénzt? Hogy vetted fel a kapcsolatot a goblinokkal? kérdezi gyanakvó hangon Eric. Honnan gondoltad, hogy ennyiért elengednek bennünket?
#8
Konyak felidézi a történéseket:
Először is Juszdál mondta, hogy jó eséllyel váltságdíjat kérnek majd négyetekért. Utána kiderült igaza is van,  mert megjött a követelésük két nyílvesszőn:
Az egyiken egy pergamentekercs volt, rajta négy pálcikafigura és négy erszény ábrája, bennük gyöngybetűkkel egyenként: "200 arany". Alatta újabb képen egy magányos fa és egy lenyugvó nap.
A másikra egy fuvolát húztak fel kegyetlen módon.

Parancsolj a fuvolátd.
- adja át Fuzznak a kissé megviselt fuvoláját.
És itt van a levél is. - nyújtja át a pergamentekercset Ericnek.
#9
Fuzz talán sírva is fakad; a hangszer menthetetlen.

Sent from my HUAWEI SCL-L01 using Tapatalk
#10
(04-01-2016, 06:25 PM)DM Surranó Wrote: Fuzz talán sírva is fakad; a hangszer menthetetlen.

Sent from my HUAWEI SCL-L01 using Tapatalk

A gonosz kis barbárok, ezért megfizetnek.
- szorul ökölbe a keze.

ooc - mágikus repair sem? mending?

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  
Users browsing this thread:
1 Guest(s)

Forum software by © MyBB - Custom theme © iAndrew 2014 - All Material and Content © artCain, HJCain, and RPGAddicts 2009 - 2015
     
ABOUT US
A gaming group started in late 2005 when several members (from all over the world) came together on a long-running forum website called Plothook.net (formally known as Highmoon.net). Several games transformed from a by-the-book format to highly modified versions that became new hybrid systems with completely custom rules and abilities. Ten years later, these faithful players wanted to secure their work and their stories, becoming the basis of these forums.