RPG Addicts | We Know You're Hooked

Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account   Login to account
$81.68 donated / $385 needed
for site upkeep Jun 2017-2018!

  • 1 Vote(s) - 2 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Biilë a paplakban
#1
(02-11-2016, 10:24 AM)DM Rodrick Wrote: Ha a társaság véget vet a beszélgetésnek, akkor a sheriff elköszön a távozóktól, Zantus atya pedig elkíséri Biilë-t a paplakhoz, egyenesen egy Erastil papnőhöz, akit Abigail néven mutat be. Van persze rajta kívül még egy másik Erastil pap is a paplakban, de Zantus atya úgy gondolta, hogy Biilë valószínűleg szívesebben beszél nőnemű pappal.

Abigail mosolyogva mutatkozik be a lánynak és udvariasan mutat egy asztal melletti két székre, ahol nyugodtan beszélgethetnek. Közben Zantus atya elköszön és távozik.

Biilë tisztelettel meghajol és a lényegre tér.

- Tisztelendő anyám, ezt a drágaságot mentettem meg gyilkos koboldok karmaiból. Sajnos, úgy látom, a gonosz kezek korrumpálták a hatalmát. Mivel Erastil szimbólumát viseli, úgy gondolom, Erastil templomát illeti. Ha lehetséges visszaállítani a varázserejét, akkor segítségedre leszek a szükséges dolgok beszerzésében, legyen az bármiféle hozzávaló vagy egyszerűen csak aranypénz.

Ezzel átadja a "drágaságot" alaposabb vizsgálatra.
Quote this message in a reply
#2
Abigail megfogja a "drágaságot" és jól megnézni az asztalon levő lámpa sárgás fényében minden oldalról.

Igen, látom Erastil szimbólumát bólint a vizsgálódás közben, majd mikor megfordítja a tárgyat, megkérdezi: Itt valami írást látok. Tudod, mi lehet? Közelebb tartja a fényhez, de nem tudja kiolvasni (nyilván nem érti a nyelvet, amin íródott).
Quote this message in a reply
#3
Biilë bólint.
- Félszerzet írás, nehéz hűen visszaadni a nyelv eredeti szépségét, de talán a "hozz gyümölcsöt", vagy "életed legyen gyümölcsöző" a legjobb közelítés. Egyfajta termékenységi felajánlásnak vélem, de nem hinném, hogy a mágia, ami valaha benne volt, az szorosan kötődne hozzá. Talán csak valamiféle védelmező mágia.
Quote this message in a reply
#4
OOC: Valamiért erről a threadről nem kapok értesítést. Talán mert nem én indítottam?

Abigail bólint: Ha mágikus tárgy, akkor az utóbbi fordítást tartom valószínűbbnek. De a félszerzeteknél nem lehet tudni. Ha itt hagyod egy napra, megvizsgálom hátha valamit ki tudok róla deríteni. Vagy próbálkozhatsz Veznuttnál. Ő maga is ért a mágiához. Bár Erastil szimbóluma alapján egy varázsló talán kevesebbet tud, de a könyvtára még hasznos információt nyújthat.
Quote this message in a reply
#5
OOC: mert nem subscribe-oltál rá. Jobb fölső sarok "THREAD MODES". Ha ott "subscribe to this thread", akkor katt. Ha ott "unsubscribe from this thread", akkor már feliratkoztál rá.

Biilë tiszteletteljesen meghajol.
- Biztos vagyok benne, hogy a Te kezedben jó helye lesz.

Azzal, mivel nem szószátyár típus és nem szereti mások idejét rabolni (mint ahogy azt se, ha az övét rabolják), röviden elköszön és a lehető legrövidebb úton tér vissza a fogadóba (értsd: ha lehet, háztetőkön át Smile )
Bíborszárny a feje fölött ügyel, nehogy valami kellemetlenségbe (pl őrjárat vagy bárki, aki rossz szemmel nézheti, ha tetőkön mászkál).
A hold hogy áll mostanság? Egyáltalán, tiszta az ég? Ha látható, a fogadó közelében valami magaslaton (khm...) igyekszik kicsit elhelyezkedni és a holdfényben meditálni, mielőtt visszatér a fogadóba.
Quote this message in a reply
#6
Nagyjából egy hét van teliholdig. Most az előző éjszakai eső után tiszta az ég, látszik minden csillag, aminek ilyenkor látszódnia kell.
Quote this message in a reply
#7
Akkor Biilë gyönyörködik egy órácskát, mielőtt bemenne vacsorázni (feltéve, hogy még kiszolgálják. egyébként marad az úti elemózsia), majd ha a többiek már nem beszélgetnek, akkor ő is elvonul aludni.
Quote this message in a reply
#8
Abigail nővér mosolyogva fogadja Biilë-t. Az asztal mellé invitálja, amelyen ott van a medál.

Annyit sikerült kiderítenem, hogy ez a medál valamikor ételt tudott varázsolni. De valamitől elszállt belőle a mágia. Talán mert véges számú használatra készült, de ezt nem tudtam egyértelműen megállapítani. A rossz hír, hogy a jelenleg ismert mágiával valószínűleg nem lehet a mágiáját visszaállítani. A jó hír viszont az, hogy az ősi birodalomban, amely helyén Varisia található, alighanem létezett olyan mágia, amellyel vissza lehetett állítani egy ilyen varázstárgy erejét. Ebben azonban én nem vagyok ismerős, de Quinn mester a múltkor mesélt valami ilyesmiről. Ő nagy tudósa az ősi birodalomnak. Ott lakik az ősi Világítótorony mellett (8). A teljes neve Brodert Quinn. De azért vigyázni kell vele, mert vannak furcsa elképzelései is. Szerinte például a Világítótorny nem is világítótorony volt, hanem harci torony.
Quote this message in a reply
#9
Biilë megköszöni a segítséget, meghajol, és elkocog arrafelé, amerre Quinn lakik.
Menet közben fejben számolgatja, mennyit tud áldozni az Erastil-hívők támogatására.
Ha emberi időben vagyunk egy látogatáshoz, akkor megkísérel udvariasan bejutni (kopog, csenget, szól az ajtónállónak vagy amit ott lehet)
Quote this message in a reply
#10
Miután Biilë meghúzza a kapucsengő zsinórját, némi várakozás után egy ősz szakállú, szemüveges férfi nyit ajtót. A férfi haja is ősz lenne, ha nem hullott volna már ki szinte az összes.

Ki az és mi járatban? kérdezi kicsit rekedtes, de tiszta hangon, miután kinéz a szemüvege mögül.

   
Quote this message in a reply

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  
Users browsing this thread:
1 Guest(s)

Forum software by © MyBB - Custom theme © iAndrew 2014 - All Material and Content © artCain, HJCain, and RPGAddicts 2009 - 2015
     
ABOUT US
A gaming group started in late 2005 when several members (from all over the world) came together on a long-running forum website called Plothook.net (formally known as Highmoon.net). Several games transformed from a by-the-book format to highly modified versions that became new hybrid systems with completely custom rules and abilities. Ten years later, these faithful players wanted to secure their work and their stories, becoming the basis of these forums.