RPG Addicts | We Know You're Hooked

Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account   Login to account
$81.68 donated / $385 needed
for site upkeep Jun 2017-2018!

  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


[IC] Helyi hősök
#1
Az eső több órán keresztül felhőszakadásként esett, majd hajnalra kicsit megszelídült. Azonban egészen dél körülig csendesen, de folytatódik.

Reggel a fogadóban egyszerű reggeli várja a vendégeket, valamint néhány helybéli. Láthatóan várnak valaki(k)re. Bethana éppen a tányérokat rendezi el az egyik asztal mellett. Ez egy akkora asztal, amihez hatan kényelmesen odaférnek, ehhez képest négy tányér van rajta. Középen pedig a szokásos egzotikusságot képviselő ételek egy tálon, mellette egy kancsó (természetesen fapoharak is vannak a fatányérok mellett). Az egyik szék mellé, a földre két tányér van szintén készítve.

A szomszédos asztalnál Aldern Foxglove reggelizik éppen.

Időpont: 4707. Rova 23, reggel 7 óra körül
#2
Tanaga kipihenten ébred a nap első sugaraira és a kutyák nyüszítésére. Ilyen jót már régen aludt, úgy látszik megtette a hatását a páncél nélküli alvás, mert fittebbnek érzi magát mint bármikor valaha. Úgy dönt, a tegnapi események hatására, hogy jobb lesz, ha ezentúl a könnyebb páncélját használja, így hát felölti a chain mailt, majd a tetejére a szokásos katonai uniformist, s leviszi gyorsan a kutyákat, hogy elvégezzék a dolgukat. Ha Ameikoval vagy Bethanaval találkozik akkor nagyon röviden szóba elegyedik velük, megkérdezi, hogy Daverint mikortól illik zavarni reggel, illetve, hogy Shalelu férfi-e vagy nő, mert ez nem derült ki számára. Majd visszatérnek a szobába, s elvégzi a szokásos reggeli imádságokat.
Teljes felszerelésben megy le reggelizni, készen állva a tervezett indulásra.

Ha Bethana nem mondja auto, hogy hol foglalhat helyet amikor lejön, akkor megkérdi, mert feltételezi, hogy ez nekik készült.
Majd Foxglove asztala mellett elhaladva odaköszön.

Jó reggelt, uram. Ismét összefutottunk, de szerencsére kellemesebb körülmények között.
#3
Á, üdvözletem, szép hölgy! Örülök, hogy ilyen hamar viszontlátom. A többieket hol hagyta? válaszolja a fickó. Bethana a kérdésre egyértelműen int a négy személyre terített asztal felé. A többi helyi, aki a fogadóban lézeng, ahogy meghallja a beszélgetést közelebb jön. Az egyikük megszólítja Tanagát: Kegyed egyike azoknak, akik elbántak tegnap este azokkal a zöld rémségekkel?
#4
(01-25-2016, 03:17 PM)DM Rodrick Wrote: Á, üdvözletem, szép hölgy! Örülök, hogy ilyen hamar viszontlátom. A többieket hol hagyta? válaszolja a fickó. Bethana a kérdésre egyértelműen int a négy személyre terített asztal felé. A többi helyi, aki a fogadóban lézeng, ahogy meghallja a beszélgetést közelebb jön. Az egyikük megszólítja Tanagát: Kegyed egyike azoknak, akik elbántak tegnap este azokkal a zöld rémségekkel?

Mindjárt itt kell lenniük, mert hamarosan indulnunk kell a goblinvadászatra, ha az Istenek is úgy akarják. - néz el egy pillanatra a lépcső felé (ooc - talán már jönnek is éppen lefelé Smile)

Igen, én lennék az egyikük, Tanaga Paladina - válaszol a megszólítónak bólintva - Ők pedig hű társaim, Apollo és Blondy, szintén kivették a részüket a kis zöldek ritkításában. Reméljük ma is lesz szerencsénk elkapni néhányat odakint. Ezt a gyalázatos tettet nem hagyhatjuk annyiban. Önben kit tisztelhetek?
#5
(01-25-2016, 03:39 PM)Tanaga Wrote: Igen, én lennék az egyikük, Tanaga Paladina - válaszol a megszólítónak bólintva - Ők pedig hű társaim, Apollo és Blondy, szintén kivették a részüket a kis zöldek ritkításában. Reméljük ma is lesz szerencsénk elkapni néhányat odakint. Ezt a gyalázatos tettet nem hagyhatjuk annyiban. Önben kit tisztelhetek?
Örvendek, Tanaga Paladina feleli a férfi, majd folytatja: A nevem Gaven Deverin. A többiekkel azért jöttünk, hogy megköszönjük önöknek a segítséget, amit az este a városnak nyújtottak. Bátor cselekedetük valószínűleg sokak életét megmentette. Nem beszélve a pusztításról, amit a tűz okozott volna, ha azok a rémségek végre tudják hajtani, amire a jelek alapján készülhettek. Én a magam nevében túl sok mindent nem tudok felajánlani, lévén csupán egy szeszfőzdét vezetek, de azt hiszem a város lakóinak túlnyomó többsége nevében mondhatom, hogy szívesen látjuk önöket a városunkban. Akik pedig nem így gondolják esetleg, azokra nem kell időt pazarolni.

A hosszú beszéd alatt a többiek helyeslően bólogatnak, időnként "Úgyvan!", "Igen" meg hasonló szavak hallatszanak. (Hogy rövidítsek: Amikor a többiek is lejönnek, akkor nagyjából ugyanezt a szöveget fogja mégegyszer elmondani mind a négy PC jelenlétében is.)
#6
Igazán nincs mit - piromkodik - Csak a kötelességünket teljesítettük, bárki meg tette volna hasonló helyzetben. De attól tartok, hogy ez csak valaminek a kezdete volt. Van okunk gyanakodni, hogy a korábbi szörnyű gyilkosságok és a régi templom leégése, valamint a tegnapi támadás között összefüggés lehet. Bár hogy pontosan mi azt még nem tudjuk, de igyekszünk kideríteni, hogy megvédjük a várost legjobb tudásunk szerint. Ebben viszont mindenki segíthet aki valami információval, vagy akár csak kósza pletykával rendelkezik az 5 évvel ezelőtti eseményekről. Tudom, hogy ezek fájó sebeket tépnek fel, de szembe kell nézni a valósággal és a gonosszal, össze kell fogni a városlakóknak. Ezért arra kérek mindenkit, hogy szedje össze bátorságát, s ne féljen beszélni a régi időkről, ha arról kérdeznénk, s segítse tevékenységünket, elvégre a város védelme érdekében igyekszünk cselekedni. Kérem, ezt tudassák barátaikkal, szomszédaikkal, ismerőseikkel. Tanagara és társaira számíthatnak.
#7
Keyador kissé fáradtan, de goblinvadász lázban égve sétál lefelé a lépcsőn. Amint meglátja az embereket, int egyet, majd mormogva köszön: "Reggelt."
Tekintete megakad a sok finomságon és a Tanaga körül álló embereken, majd odalép hozzájuk.
- Jó reggelt! Mi lesz itt ilyen korán reggel? Szépen megterítettek. Ez is a rendezvényhez tartozik? - hangján kicsit hallatszik, hogy reméli a válasz az lesz, hogy számukra terítettek ilyen szépen

Odafordul Tanagához - Mikor indulunk a goblinokhoz?
#8
(01-26-2016, 05:16 PM)Keyador Wrote: Odafordul Tanagához - Mikor indulunk a goblinokhoz?

Reggeli után átmegyünk Daverinhez, s megbeszéljük vele a lehetőségeket, reméljük vállalja a felderítést a tegnapi események után. A sheriff szerint ő talán tud kölcsönadni lovat is, mivel a városőrségnek sajnos csak egy darab lova van.
#9
A férfi az öt éve történtek említésére elkomorul, de nem szól semmit. Egyelőre nem történik más, amíg mind a négy PC meg nem jelenik reggelizni.

Majd ha mindenki itt van, ismét elmondja a köszönet-beszédét a férfi, majd a többi helyi távozik, de ő nem, hanem kér Bethana-tól egy kis mézsört és leül egy üres asztalhoz vele.
EDIT: A férfi egyébként már elég idős, úgy hatvan felé közeledhet...
#10
(01-25-2016, 02:41 PM)Tanaga Wrote: Tanaga kipihenten ébred a nap első sugaraira és a kutyák nyüszítésére. Ilyen jót már régen aludt, úgy látszik megtette a hatását a páncél nélküli alvás, mert fittebbnek érzi magát mint bármikor valaha. Úgy dönt, a tegnapi események hatására, hogy jobb lesz, ha ezentúl a könnyebb páncélját használja, ...
Will kipihenten ébred kora reggel jóval a napfelkelte előtt. Ilyen jót már régen aludt, úgy látszik megtette a hatását a tegnapi kis testmozgás,  mert fittebbnek érzi magát mint bármikor valaha. Úgy dönt, a tegnapi események hatására, hogy jobb lesz, ha ezentúl nem használja a páncélját.
Felveszi a felszerelését,  kizárja az ajtót majd kinyitja az első emeleti szobájának ablakát és leereszkedve leugrik és kigurulja az esést (ooc - take 10 acrobatics =16).
Visszasiet a paplakba,  átöltözik gyakorló felszerelésbe és elmegy a szokásos napi edzésre.
Mint mindig most is meditációs imával kezdi,  majd jöhet a testgyakorlat előbb puszta kézzel majd az íjjával.
Ébredése után cirka 4 óra múlva izzadtan, erősen bűzölögve és átázva belép a sárkány ajtaján.

OOC - itt majd a DM segít az időben szinkronizálódni a többiekkel

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  
Users browsing this thread:
1 Guest(s)

Forum software by © MyBB - Custom theme © iAndrew 2014 - All Material and Content © artCain, HJCain, and RPGAddicts 2009 - 2015
     
ABOUT US
A gaming group started in late 2005 when several members (from all over the world) came together on a long-running forum website called Plothook.net (formally known as Highmoon.net). Several games transformed from a by-the-book format to highly modified versions that became new hybrid systems with completely custom rules and abilities. Ten years later, these faithful players wanted to secure their work and their stories, becoming the basis of these forums.