RPG Addicts | We Know You're Hooked

Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account   Login to account
$81.68 donated / $385 needed
for site upkeep Jun 2017-2018!

  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


[IC] SOLO - Will érkezése Sandpointba
#1
Will Helm Tell kb. egy éve (nem sokkal a tavalyi Swallowtail Festival után) érkezett Sandpointba, hogy megtanulja a thassilon nyelvet egy itt élő szakértőtől.

The Sage
The sole occupant of this ancient building is an old man named BRODERT QUINK(NG male human), abalding scholar of Varisian history and engineering. Brodert claims to have spent 2 decades of his youth studying with dwarven engineers at Janderhoffand 3 decades as a cataloger at the Founder's Archive in Magnimar, and is continually baffed and enraged that his learning and obvious intelligence haven't afforded him more prestige. Broderthas been studying ancient Thassilonian ruins for the past several years and has recently become obsessed with the Old Light. No one believes his theories that the tower was once a war machine capable of spewing fire to a range of more than a mile.
Az érkezése után a helyi paplakban helyezkedett el és egyházi szolgálattal keresi meg a minden napi betevő falatot. Mára már szinte helyi lakosnak számít.

Úgy húsz perccel kilenc előtt Zantus atya felkeresi a paplakban lakókat: "Inge nővér, Tell testvér, lenne számotokra egy egyszerű feladatom. A Fehér Szarvasban szálltak meg a mai szentelésre a világból érkezett egyházi személyek. Át kellene menni értük és a Városházára kísérni őket kilenc órára. A polgármester szeretné őket köszönteni még a Fesztivál hivatalos megnyitása előtt." (A Fesztivál 10 órakor fog kezdődni hivatalosan.)

- Hányan vannak? Hogy hívják őket? Kik ők? (Faj, vallás, hova valók, ...)

Zantus atya: - A nevüket nehéz lenne felsorolni. Főleg mert nem tudom, pontosan kik érkeztek. Mindenesetre Varisia minden részéről vártunk vendéget, különféle vallások képviselőit. Először ti fogtok együtt találkozni velük. Annyi a teendő, hogy elvezetitek a társaságot a Városháza tanácstermébe. Oda akkor is beférnének, ha ezren lennének, de becslésem szerint valahol 20 és 40 között lehetnek összesen.

- Na gyere Inge mert mindjárt elkéstünk.

Inge és Tell megérkezik a fogadóhoz, ahol már várják őket az egyházi személyek türelmesen. Inge szól hozzájuk pár szót és kéri, hogy
kövessék a párost. (Inge egyébként félelf, Desna szolgálatára felesküdött papnövendék (még csak leendő pap, de nem mágikus, hanem normál lesz.)). Elindul a két helyi után a kb. háromtucatnyi szentember. Az egyik Erastil papnő először kicsit tétován körbenéz az utcán, aztán vállat vonva követi a többieket.

- Mi gond van papnő? - kérdi Will.

- Semmi - feleli a nő. - Csak a kísérőmet kerestem, mert elment reggeli után megismerkedni a környékkel. De úgy tűnik, még nem ért vissza. Nem baj!

- Ha megengeded, akkor addig is leszek a kísérőd. - ajánlja fel Will.
- És mi a véleményed a ... - ről? (itt számára érdek feszítő vitás vallás történeti kérdésesek hozz szóba).

A Városházához közeledve, a laktanya felől érkezik éppen Hemlock sheriff egy páncélozott gyalogsági égimeszelő és a kutyája társaságában.
A péncélos a sheriffel beszélgetve Willék felé mutat. Aztán a sheriff válaszol valamit, majd megáll a Városháza ajtaja mellett. A páncélos
nem hasonlít a városőrökre. Valami idegen lehet. Kb. 5 láb, 7 hüvelyk magas, első ránézésre erős férfiember lehet a páncél alatt. Oldalán
egy hosszúkard fityeg, bal kezében egy fémpajzs hosszúkard díszítéssel (határozottan Iomedae szimbólumának néz ki).

Megvárja a sheriff a közeledőket és megkérdezi az elől haladó törpés és félelfet: "Zantus atya...?"
Közben a páncélos is a közeledőket nézi.

- Zantus atya nem ért rá. - tippeli meg az okot Will. Ezután a páncélos felé fordul:
- Én Will Helm Tell vagyok és téged hogy szólíthatlak Iomedea követője? Téged is a polgármesterhez kell kísérjelek?

Mielőtt a páncélos válaszolhatna, a papnő, akivel beszélgetett válaszol a törpe mögül:
- Ő az eltűnt kísérőm...
A páncélos bólint:
- Tiszteletem Tell atya! Tanaga Paladina a nevem, de szólítson csak Tanaganak - válaszol a törpnek.
- Igen, én kaptam a nemes feladatot, hogy Adelaide papnőt Sandpointba kísérjem. A további teendőimről nem kaptam pontos utasítást a kolostorban, de Adelaide papnővel együtt úgy lettünk tájékoztatva, hogy az egyházi személyeket valamikor délelőtt várják a városházán. Mivel az egyházhoz közel állónak tartom magam, így megtisztelne atyám, ha én is Önökkel tarthatnék a polgármesterhez. - hajt fejet illedelmesen.

A sheriff végighallgatja a beszélgetés, majd megszólal:
- Zantus atyának más dolga van? Tudtommal ő szervezte a fogadást, tehát itt kellene lennie. - aztán vállat von és hangosabban, hogy mindenki hallja, folytatja: - Tisztelendő hölgyek és urak! Belor Hemlock sheriff vagyok. Köszöntöm önöket a városőrség nevében Sandpointban. Kérem fáradjanak utánam a tanácsterembe!
Azzal kinyitja a Városháza ajtaját és kézmozdulatával is beinvitálja a többieket.Bent a tanácsteremben Deverin polgármester és Zantus atya
várakozik (amíg Inge és Tell elment a fogadóba, addig ő átjött a Városházára). A sheriff egymás után bemutatja őket, majd előbb Zantus
atya, majd a polgármesterasszony mindenkivel kezet fog, röviden érdeklődnek mindenkinél, hogy honnan jött stb.

Ezzel szépen el is megy az idő, így Zantus atya javasolja is, hogy menjenek ki a Templom térre, ahol ekkorra már szép tömeg gyülekezik.
Quote this message in a reply

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  
Users browsing this thread:
1 Guest(s)

Forum software by © MyBB - Custom theme © iAndrew 2014 - All Material and Content © artCain, HJCain, and RPGAddicts 2009 - 2015
     
ABOUT US
A gaming group started in late 2005 when several members (from all over the world) came together on a long-running forum website called Plothook.net (formally known as Highmoon.net). Several games transformed from a by-the-book format to highly modified versions that became new hybrid systems with completely custom rules and abilities. Ten years later, these faithful players wanted to secure their work and their stories, becoming the basis of these forums.