RPG Addicts | We Know You're Hooked

Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account   Login to account
$81.68 donated / $385 needed
for site upkeep Jun 2017-2018!

  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


[IC] SOLO - Tanaga érkezése Sandpointba
#1
Késő délutánra jár az idő, amikor a folyón lassan úszó hajóból feltűnnek Sandpoint házai, köztük nem sokkal a folyó balkanyáratól délre a felszentelésre váró Katedrális tornya. Ám a hajónak még lejjebb kell úsznia, át a város déli bejáratát képező híd alatt, hogy a kikötőhöz érjen.
Mikor a kis hajó végül kiköt és utasai kiszállnak, a parton néhány halászembert találnak csupán, akik éppen a halászat után a hálóikat készülnek rendbetenni a másnapi ünnepet követő későbbi munkához.
Adalaide megszólítja az egyiküket és megkérdezi: "Jóember, hol találni itt megfelelő fogadót?"
A férfi így válaszol: "Az attól függ, hogy a hölgynek és az úrnak (itt Tanaga felé int) milyen igényei vannak. Ha szeretik az ízletes, sőt kifejezetten finoman fűszerezett ételeket, no meg a barátságos kiszolgálást, akkor menjenek a Rozsdás Sárkányba. Ott van a déli hídhoz vezető utcán. Túl kell menni a Vásártéren és nem lehet eltéveszteni (mutatja az utat kelet felé az ujjával)."
"Aztán itt van a Nyálkahal. Ott sok halat lehet enni, nagyon finoman készíti el az öreg Quinn..." Ahogy Adalaide és Tanaga körbenéz, láthatják is, hogy kb. ötven méterre kötöttek ki az említett létesítménytől.
"Vagy ott van még Risa, oda ugyan idegenek nem igen járnak, de mi nagyon szeretjük a fűszeres paradicsomja meg az almabora miatt. Ott van a templom oldalában, a Magas úton túl, a temető fala mellett. Először a Piactérre (Vásártér) kell elmenni, ott balra végig a Fesztivál utcán egészen a temetőig, majd ott megint balra fordulni a kis utcában."
"Ha szeretik a testmozgást evés közben, akkor itt van a Kövér Abrakolója a parton kicsit fentebb, a Lazac utca végén." A többi halászt mintha valami köhögésféle kapta volna el, de Tanaga úgy érzi, mintha a nevetésüket akarnák visszatartani. De lehet, hogy téved...
Mindezek után a halászok elköszönnek és kettesben hagyják a két szentembert. Kérdés, melyik fogadó felé veszik az irányt...
Quote this message in a reply
#2
ooc - A térkép szerint úgy néztem, hogy a folyó Magnimarba megy, s Sandpointhoz le kell szállni előbb, s gyalog folytatni, ezért írtam így a sztoriban, de ha volt még egy mellékág Sandpointba akkor az mégjobb.

Tanaga természetesen Adelaidera hagyja a választást, mivel ő csak a kísérője.

ooc - a templom mellettit preferalnam, felteve, hogy ez az a templom ami celallomas
Quote this message in a reply
#3
ooc - Valóban! Összekevertem a folyóneveket. Sandpoint folyója a Turandarok.

Ez esetben a két utazó a déli hídnál találkozik pár emberrel, akik nem halászok és intelligensebbek a halászoknál, így rájönnek, hogy nem csak enni akarnak az idegenek, hanem szállást is. Ezért kicsit más információt adnak (közben én is megtaláltam a fogadót, amit tegnap nem találtam):

3. Fogadó a Fehér Szarvashoz: az északi kapu közelében, most valószínűtlen, hogy van szabad szobájuk, mert sokat a holnapi katedrális-szentelésre érkezett egyházi vendégnek adtak már ki. De még lehet szabad hely.
33. The Hagfish: ezt fordítottam Nyálkahalnak
42. Fatman's Feedbag: ezt a kesdobálót a halászokkal ellentétben nem is említik.
37. Rozsdás Sárkány: ezt meg is mutatják, hiszen itt állnak meg mellette. Exotikus ízek, kellemes kiszolgálás, kényelmes szállás.
13. Riva finomságait megemlítik, de nem szállásként, csak mint feltétlenül megkóstolandó almabort és fűszeres paradicsomlét árusító étkezdét (Riva a tulajdonos neve).
Quote this message in a reply
#4
A páros a Fehér Szarvas fogadót célozza meg. A déli hídtól szép kis séta, de legalább az egész várost megismerik kicsit.

A Market, Festival, Hight street főútvonalat követik, elsődleges a papnő biztonsága, nem rövidítenek. Útközben Tanaga nézelődik, hogy melyik épület mi lehet. Milyennek tűnik a közbiztonság, mennyi katonát, őrt lát, mekkora lehet a népesség, stb, bármi ami útközben feltűnik, esetleg kifüggesztve főtéren vagy bárhol bármi infó, táblák, stb.
Magáról az ünnepségről tudjuk merre, milyen lesz, milyen szokott lenni? Pl. felvonulás a Festival streeten és záróünnepség katedrálisnál vagy fordítva, stb?
Quote this message in a reply
#5
Ahogy a páros elhalad az utcán (rendezett, jól karbantartott utca, útközben egyszer találkoznak a városőrséggel is, amely konkrétan két
emberből áll összesen. Mármint egy járőr...

Az útközben érintett házakból ennyit látni:
36: Ez egy húsboltnak néz ki, ahol most is vásárolnak a polgárok.
29: Egy halfling zárja éppen a boltot, így csak a cégérből sejthető ezis élelmiszerbolt lehet...
27: Az előtte álló házaktól nem sok látszik belőle, csak valami magas fal.
23: Díszes bejárata van, amin plakátok vannak, rajta a legnagyobb név ismerős hasonló plakátokról Magnimarból. Talán valami színésznő lehet
az illető...
24. Zárva van, a címeren véső, szög és kalapács.
15: Címere és a kívülről látható dolgok alapján kovácsműhely, néhány vörös szőrű kutya lebzsel a bejáratánál
12: Szintén fémáru látszik, a címeren egy kard meg egy pajzs látható.
5: Komoly rács van az ablakokon, az ajtó erősen vasalt és nagy lakatok vannak rajta. Egyébként masszív kőépület. Az ablakon át benézve ékszereket lehet látni a helyiség polcain.

A Fehér Szarvashoz érve kiderül, hogy nincs szabad szoba. De szerencsére várták Adelaide-t és kísérőjét, és Zantus atya nekik is foglalt ma éjszakára szobát (ezért is foglalt minden szoba: a város pénzén a meghívott egyházi személyeknek és kíséretüknek Zantus atya foglalta le őket). De hangsúlyozza az egyébként Shoanti származásu tulajdonos, hogy csak erre az egy éjszakára van kifizetve  szállás, minthogy a katedrális a holnap napnyugtakor sorrakerülő szentelésig zárva van. (Egyébként azért ekkora a katedrális, mert gyakorlatilag hat különböző egyház templomának ad helyet egyszerre.) A katedrálist kiszolgáló helyi papoknak a szállása egyébként a mellette levőépületekben lesz, miután felszentelték.
 
Garridan Viskalai, a fogadó tulajdonosa a másnapi eseményekről szűkszavúan annyit mond, hogy délelőtt tíz körül nyitja meg a polgármester, este pedig a katedrális felszentelésével és az azt követő tüzijátékkal fog zárulni. Aztán odébbáll, mert újabb vendégek érkeznek az északi kapu felől...
Quote this message in a reply
#6
- 23: megnézi részletesen, ha Adelaidet nem zavarja, hogy megállnak egy pillanatra. Elolvassa, hogy van-e dátum, holnapi nappal kapcsolatos fellépés, műsör szerepel-e rajta.

Tanaga melegen üdvözli a Shoanti származású fogadóst anyanyelvén, s megköszöni a nagylelkű elszállásolást. Miután elfoglalták a szobát meghagyja Blondynak, hogy vigyázzon Adelaidera (defend) és kimegy elbeszélget még egy kicsit a fogadóssal amikor éppen nem elfoglalt (türelmesen vár, ráér), (diplomacy), hogy miként került ide ilyen messzire,  mióta van itt, s ő maga is elmondja, hogy félig Shoanti, bár szüleit nem ismeri, megmutatja egyik alkar tetkóját is. Nagyon finoman megtudakolja, hogy Zantus atya melyik Isten szolgálója, ő-e a főperjel, ki vezeti a ceremóniát, milyen szokott lenni, miben lesz más, mint máskor. Illetve, hogy mit tud a korábbi templom leégéséről, itt lakott-e a közelben akkor is, látott-e valamit, mit tudni, hogyan égett le, stb. Felháborodásának is hangot ad, mert érzékenyen érintik a gyújtogatások.

Utána, ha nincs túl késő, sétál egyet a környéken Apolloval, körbeszaglásznak kicsit. errefelé mik vannak, Cliff streeten végig a Tower streetig, ott visszafordulva balra, majd megint balra a Shell streeten, majd jobbra a Church streetre a Tomb Streetig, ellenőrzi az északi kaput is a temető bejáratát zárva van-e (nem lenne jó ha éjszaka kijönnének az undeadek  Smile.
Quote this message in a reply
#7
23: a plakát tartalma:
"A Hárpia Átka
A hárpiakirálynő szerepében a híres magnimari díva
ALLISHANDA
Bemutató: Rova 23, kezdés este fél kilenckor"
Egyértelműen a helyi színház épülete...

Garridan nem túl beszédes, kicsit mogorva stílusban válaszolgat. Nyilván már fáradt lehet a nap folyamán érkezett sok vendég láttán.
A kérdésre, hogy Zantus atya milyen pap, kicsit még sértődött is lesz, hogy ezt nem tudja a vendég, mikor az ő meghívására érkezett a
városba. "Desna alázatos szolgája, természetesen! Ő a város főpapja!" A templom leégésérre vonatkozó kérdésre elkomorul és elhallgat. Láthatóan nem akar visszaemlékezni a történtekre. Végül ennyit mond: "Rossz idők voltak azok a városra. Szerencsére már elmúltak!" Újabb hallgatásba merülve nekiáll letörölni a recepciós pultot. Láthatóan nincs kedve a részletekbe belemenni. Ha Tanaga tovább kérdezősködik, mentegetőzve eltűnik, mondván valamit meg kell néznie, hogy rendben van-e.

A 4-es épület valaha istálló lehetett, de láthatóan új gazdája átépítette valami mássá. A régi épületrészen néhol régi tűz nyomai látszanak, ahogy a környező épületek egyikén-másikán is látni arra utaló nyomot, hogy valamikor komoly tűz pusztíthatott errefelé.

Az északi kapu zárva van, két őr vigyázza. A 6-os felé viszont nem igazán van kedve elmenni, látva, hogy az mekkora hatalmas szeméthalom. Már
alig néhány lakóval találkozik, akik éppen hazafelé tartanak. Szépen beesteledett, nyilván mindenki készülődik otthon a másnapi nagy ünnepségre.

Egyedül a High Streetről szűrődik lámpások fénye, ahogy az utcát díszítik a fesztiválhoz. Hasonló módon  a Katedrális előtti téren is készülődnek: a hatalmas templom előtt keresztben egy nagy emelvényt állítanak éppen össze.
Quote this message in a reply
#8
- Zantus atyát természetesen csak akkor kérdezi meg, ha nem tudja (játékos nem ismerte, de ha a PC igen, akkor nem kérdi), de ha kérdi akkor mint írtam finoman, dimplomáciát használva, nem direkt kérdésként.
- Tanaga nem erőszakoskodik tovább, ha nincs kedve beszélgetni, sétál egyet, majd visszatérve nyugovóra tér.
- Séta: én is úgy gondoltam, hogy 6-os felé nem megy, hanem előtte délnek fordul, tehát 3,4,5,10,11,12,5 felé tesz egy hurkot (Cliff-Tower-Shell-Church Streets)
- Akkor ez egy viszonylag kisebb város, ha csak 2 fő védi a városkaput, hány fős lehet maga a város? 10-11 épület barakkféleségek?
Quote this message in a reply
#9
Garridan volna hajlandó beszélgetni, de egyrészt sok a dolga, másrészt érezhetően a tűzesetről nem akar beszélni, mintha tabu lenne a téma. (Alapvetően kicsit mogorvának tűnik alapból, talán a Shoanti származása miatt...)

10: Valami erődszerű kőépítmény, alighanem laktanya lehet, mert amikor Tanaga arraj ár, akkor a kapuján kilép két városőr és elindul az északi
kapu felé. Talán leváltani az őrséget?

11: Ez egy kétszintes kőépület (a város házainak túlnyomó többsége kővel erősített falú faépület), a bejáratánál széles lépcsővel, a bejárat fölött háromszög (nem jut eszembe a neve ennek a görög épületelemnek hirtelen), benne egy címerrel, amit a fényviszonyok miatt nem lehet egyértelműen kivenni, de mintha hasonló lenne a katedrális homlokzatán a hat szentszimbólum között is. Véletlenül éppen amikor Tanaga odaér, akkor nyílik a bejárat és kilép egy nagy darab fickó. Bár félig árnyékban van az arca, Tanaga mégis megismeri, hogy hozzá hasonló származású. Talán tolvaj? - merül fel Tanagában a kérdés, de a fickó barátságosan odaint az elhaladó városőröknek, akik visszaintenek. Sőt az egyikük odaszól a félorkhoz: "Hé, Gorvi, hogyhogy nem a Hagfishben iszogatsz?"
Gorvi mély hangon válaszol: "Munka van! Ki kellett takarítani a Városházát a holnapi vendégek miatt. Most meg megyek segíteni az emelvényt összeállítani." Azzal elsiet a térre.
Quote this message in a reply
#10
Ez egy befogadó kis városka ha vannak itt Shoanti és félork egyének is - gondolja magában Tanaga

Ha már így alakult, - mivel Tanaga is a tér felé megy vissza (feltéve, hogy a katedrális melleti térről van szó), de ő csak lassan sétálva, - amikor odaér a térhez, megáll kicsit nézelődni, kik és hányan építik az emelvényt.
Majd felhúzza a sisakját, hogy aki akarja az mostmár láthatja, hogy ő is félork, majd elhaladva Gorvi mellett határozottan odaszól. "Szép estét, ura(i)m! Jól megy a munka?"

ooc - amíg a téren bámészkodik, megy ám detect evil is az ott lévőkre, visszatérve pedig a kocsmárosra is, biztos ami tuti
Quote this message in a reply

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  
Users browsing this thread:
1 Guest(s)

Forum software by © MyBB - Custom theme © iAndrew 2014 - All Material and Content © artCain, HJCain, and RPGAddicts 2009 - 2015
     
ABOUT US
A gaming group started in late 2005 when several members (from all over the world) came together on a long-running forum website called Plothook.net (formally known as Highmoon.net). Several games transformed from a by-the-book format to highly modified versions that became new hybrid systems with completely custom rules and abilities. Ten years later, these faithful players wanted to secure their work and their stories, becoming the basis of these forums.