RPG Addicts | We Know You're Hooked

Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account   Login to account
$81.68 donated / $385 needed
for site upkeep Jun 2017-2018!

 • 0 Vote(s) - 0 Average
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5


[IC] Fecskefarkú Fesztivál
#1
Prológus
Az utazó az Elveszett Part Útján (Lost Coast Road) haladva hamar észreveszi, mikor közeledni kezd Sandpointhoz: a civilizáció nyomai egyre erősödnek a település felé. Farmok formálódnak a pusztában, és a vízerek, folyók száma megnő, a Varisiai-öböl kékeszöld vizén úszó halászhajók száma gyarapodni kezd. A patakok és folyók fölötti átkelést egyre inkább fahidak segítik gázló helyett. És maga az Elveszett Part Útja és kezd szélesebbb és gondozottabb lenni.

Akár déli, akár keleti irányból érkezik valaki az úton, a várost szinte az utolsó pillanatban látja csak meg egy kiemelkedő, lapos mészkőtömb alkotta terület, illetve a sziklás kiemelkedések és ritkás erdőkkel borított dombtetők miatt. De az út végül egy nagy kanyarral végül felfedi Sandpoint füstös kéményeit és forgalmas utcáit, amelyek várják az utazót, meleg üdvözlet és puha ágy ígéretével.

Délről Sandpoint bejáratát egy fahíd jelenti, míg északon egy alacsony kőfal nyújt a városnak biztonságot. Itt az Elveszett Part Útja egy kőkapun halad keresztül, amit általában egy vagy két őr felügyel. A déli híd ellenben normálisan őrizetlen. Az időnkénti goblin látogatásokat leszámítva a város lakóinak tradícionálisan kevés gondjuk volt/van támadásokkal vagy banditizmussal: egyszerűen a környék nem elég népes az ilyesmire.

Mind a kőkapunál, mind pedig a fahídnál egy-egy tábla van kifüggesztve a következő szöveggel: "Üdv Sandpointban! Állj meg és lásd magad, ahogy mi látunk!" ("Welcome to Sandpoint! Please stop to see yourself as we see you!")

Időpont: 4707  őszi napéjegyenlőség, azaz Rova 22.

A városka éppen a legnagyobb (de mindenképpen a legnépszerűbb) vallási ünnepre, a Fecskefarkú Fesztiválra készül, amely nevét a legfőbb védőszentjük, Desna szent szimbólumáról, a fecskefarkú lepkéről kapta. Az idei ünnepséget azonban a városlakók még nagyobb izgalommal várják, mint a korábbiakat: a tervek szerint az ünnepség csúcspontja az új katedrális felavatása lesz.

OOC: Folytatás majd akkor, ha mindenki készen áll... (Találtam a történetben egy időhurkot, amit csak úgy lehet kibogozni, ha az időpontot öt évvel későbbre tesszük. Update: megtaláltam a hivatalos magyarázatot a történet szerzőjétől, amiből kiderül, hogy az időhurkot egy nyomdahiba okozta, így marad az eredeti időpont. De megjegyzem, így is meredek egy kicsit...)
#2
Nyitány

Délelőtt tíz óra felé a Templom tér (a Katedrális előtti térnek legyen ez a neve, ha már a térképen nincs neve) kezd kicsit zsúfolttá válni: helyiek, átutazók és néhány vásári sátor népesíti be. A sátrakban még csak kezdenek kipakolni, de ruhától ételen, helyi kézműves termékeken át a szuvenírekig mindent fognak láthatóan árusítani.

A Katedrális előtti emelvényen (lásd roll20-on) négy ember jelenik meg, az elöl haladó egy nő díszes ruhában, a helyismerettel rendelkezők azonnal felismerik benne a polgármestert, mögötte egy Shoanti egyenruhába öltözve. Őt egy magas rangú Desna pap követi, majd egy díszesebb öltözetű fickó zárja a sort. Közvetlenül azelőtt, hogy a lépcsőn felmennének az emelvényre, egy pillanatra megálltak tanácstalanul, mire egy szerényebb ruházatú fickó odalépett melléjük és mondott valamit. Erre vállat vontak mind a négyen és továbbhaladtak az emelvényre.

   

Először a polgármester felemeli a kezét, mire a tömeg szépen lassan (pár perc alatt) elcsendesedik és mindenki figyelni kezd.

Polgármester: Kedves egybegyűltek! Örömmel köszöntök mindenkit ezen a szép napon. A nap fontosságát mi sem bizonyítja jobban, hogy még Larz Rovanky is képes volt elszakítani magát a munkától, hogy jelen lehessen. A jelenlevők nevetésben törnek ki, kivéve a megszólítottat, aki az emelvény déli szélén áll. Mielőtt kezdetét venné a mulatság, néhány szót még a mellettem állók is szeretnének szólni. Elsőként Hemlock sheriffé a szó, utána sajnos nem hallhatjuk Lonjiku Kaijitsu köszöntőjét, mert egy hirtelen jött betegség megakadályozta, hogy tiszteletét tegye, de helyette is meghallgathatjuk Cyrdak Drokkus barátunkat. Végül, de nem utolsó sorban Zantus atya kíván szólni. Sheriff?

   

Hemlock sheriff megköszörüli a torkát és a következőket mondja: Nos, én mindenkit szeretnék nyomatékosan emlékeztetni a biztonság szem előtt tartására! Főleg az esti tüzijáték idején figyeljen mindenki. Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy arra kérjem a jelenlévőket, hogy egy perc csöndes főhajtással emlékezzünk meg azokról, akik az öt évvel ezelőtti tűzvészben, amikor az előző templomunk leégett, az életüket vesztették, köztük emlékezzünk Ezakien Tobyn atyára és nevelt lányára, akik a templomban lelték halálukat! Ezzel elhallgat, ahogy mindenki más is a téren.

   

Cyrdak Drokkuson a sor, hogy a hangulatot, amit a sheriff beszéde elrontott, visszahozza: Barátaim! Hatalmas siker városunknak ez az új katedrális, amely itt áll mögöttünk, és amit ma este a tüzijáték előtt Zantus atya irányításával végre felszentelnek! Sandpoint lakói bebizonyították, hogy a jó ügy érdekében képesek összefogni. Deverin polgármester asszony kezdeményezésére alig a tűzvész után összegyűlt a pénz erre a szédületesen nagy építményre! Éljenek a sandpointi polgárok!!! Ja, és mielőtt elfelejteném: holnap minden szórakozni vágyót várok este fél kilenctől a színházba, az új produkciónk bemutatására, melynek címe: A hárpia átka. A főszerepben, a hárpiakirálynő szerepében nem mást láthatjátok majd, mint Magnimar ünnepelt díváját, Allishandát! Ezen a ponton Zantus atya diszkréten krákogni kezd, mire Drokkus elhallgat.

   

Zantus atya előre lép, és így szól: Testvéreim! Köszönöm, hogy eljöttetek, hogy együtt ünnepeljük Desna jóságát és együtt dícsérjük hatalmát! Ne feledjétek, alkonyatkor is várlak ide a térre benneteket a Katedrális felszentelésére! A Fecskefarkú Fesztivált pedig ezennel hivatalosan megnyitom!

Az utolsó mondat után nagy éljenzés tör ki, majd a tömeg elindul a sátrak és a Fesztivál utca felé.

OOC: Kíván-e valaki az eddigiek alatt valami megemlítendőt cselekedni?
#3
A következő 3 órában elvegyül a tömegben és gather information. - ooc - lásd email
#4
Tehát amíg tart a Városházán a fogadás és utána a térre menet Tanaga a sheriffel és a két helybélivel (Inge és Will Helm Tell) próbál beszélgetni az előző templom leégésének okáról. A sheriff teljesen őszintén annyit tud elmondani a dologról, hogy senki nem tudja, mi okozta a tüzet. Azt viszont elmodja, hogy a tűz éjjel keletkezett, így mire sikerült riadóztatni a város lakóit, a templom már menthetetlen volt. A Fehér Szarvas és az Északi Parti Istálló meg még három lakóház porig égett, mire sikerült a lángokat megfékezni.
Hogy még mit sikerül kideríteni az majd menet közben (ne rohanjunk át egy poszttal a fél napon! Smile ), főképp mert most kevés időm van utánajárni, de méginkább, hogy a többiek is cselekedhessenek.
#5
Persze játszhatjuk részletezve, csak leírtam, hogy neki mi a terve a következő 4 órában, nem tudja, hogy vannak más PC-k is a városban Smile Mivel van GI, így gondoltam ne kelljen mindenkitől egyesével megkérdeznie az 5 évvel ezelőtti incidensről és akkori eseményekről (meg sok lenne párbeszédben leírni).

Szóval igyekszik megtudni végre hogyan is égett le az előző templom. Először a sherifftől, majd a két helyi egyházi személytől, majd elvegyülve a tömegben az egyéb pletykákat is. A sheriff és a helyi papok tudhatják a legtöbb konkrét infót.
A tömegben először a sátrakat járja végig, hol mit árulnak és ki kicsoda, majd a nép közé vegyülve. Ezt akkor majd egyesével. Jelenleg úgy látom a kút környékén áll, mellette Tell atya. Szóval ha Tell atyának van még infója amit hajlandó megosztani, akkor ez megteheti IC, s talkolhatunk Smile. Ha nincs akkor Tanaga megy a legközelebbi sátorhoz körülnézni (ÉK).

Összefoglalva ilyesmikre keresi a választ:
- 5 évvel ezelőtt mikor égett le pontosan, melyik nap?
- Voltak-e gyanús körülmények szándékossága? Mire utaltak a jelek, lehetett-e véletlen baleset?
- Volt-e több áldozat is? A két bent égett áldozatnak ellenségei? Milyen pozícióban voltak? Ki lépett a helyükre? Hol volt a többi pap, volt-e egyáltalán?
- Ki volt korábban a sheriff, pont 5 éve van az új, mi van a régivel?
- Volt-e más kisebb incidens korábban? A kapuőrök incidensekről beszéltek, viszont 5 éve gyanúsan nyugi van.
- Lehet-e tudni, hogy biztosan a templom égett először, s onnan terjedt tovább, vagy lehetett a kiinduló pl. a fogadó
- Ki volt a fogadó korábbi tulajdonosa? Ugyanaz? Vagy mi lett vele? Ezekszerint lehet, hogy 5 éve jöhetett az új fogadós is szintúgy, mint az új sheriff, akik ráadásul shoantik és testvérek. Kicsit gyanús, ezért az is érdekli, hogy mióta élhetnek a városban.
- Minden érdekes pletyi érdekli ami 5 évvel ezelőtt történt a tűzesetkor vagy nem sokkal előtte, utána.
#6
Hogy Tell atya mit felel, azt majd ő megírja. Smile
A kérdéseket megismétlem megszámozva, hogy menet közben könnyebben tudjak rájuk hivatkozni:
 1. 5 évvel ezelőtt mikor égett le pontosan, melyik nap? 
 2. Voltak-e gyanús körülmények szándékossága? 
 3. Mire utaltak a jelek, lehetett-e véletlen baleset? 
 4. Volt-e több áldozat is? 
 5. A két bent égett áldozatnak ellenségei? 
 6. Milyen pozícióban voltak? 
 7. Ki lépett a helyükre? 
 8. Hol volt a többi pap, volt-e egyáltalán?
 9. Ki volt korábban a sheriff, pont 5 éve van az új, mi van a régivel?
 10. Volt-e más kisebb incidens korábban? A kapuőrök incidensekről beszéltek, viszont 5 éve gyanúsan nyugi van.
 11. Lehet-e tudni, hogy biztosan a templom égett először, s onnan terjedt tovább, vagy lehetett a kiinduló pl. a fogadó?
 12. Ki volt a fogadó korábbi tulajdonosa? Ugyanaz? Vagy mi lett vele? Ezekszerint lehet, hogy 5 éve jöhetett az új fogadós is szintúgy, mint az új sheriff, akik ráadásul shoantik és testvérek. Kicsit gyanús, ezért az is érdekli, hogy mióta élhetnek a városban.
 13. Minden érdekes pletyi érdekli ami 5 évvel ezelőtt történt a tűzesetkor vagy nem sokkal előtte, utána.
A legközelebbi sátornál még éppen kipakolja az árut két nő: süteményeket. Hosszas beszélgetés, de legfőképpen segítség, meg egy kis vásárlás eredményeként sikerül megtudni az alábbiakat:
5. Tobyn atyát mindenki tisztelte, kizárt, hogy voltak ellenségei. A lányát meg, a szépséges Nualiát mindenki szerette.
6, 7. Tobyn atya volt a város főpapja, ahogy most Zantus atya.
8. A többi pap vette észre a tüzet, ők még ki tudtak menekülni és riadóztatták az őrséget, majd a várost.
4. "Asszem az egyik házban egy család, meg talán a tüzet oltók közül is valaki. Rég volt már, jobb nem gondolni rá!"
9. "A régi meghalt. Chopper utolsó áldozata lett."
10. "Ne is beszéljünk a múltról! Elmúlt, ez a lényeg! Ez egy békés város, maradjon is az!"
11. A templom gyulladt ki először.
12. "Amióta az eszemet tudom, a Fehér Szarvas nem cserélt gazdát. Itt születtek a sheriff is meg a testvére is. Csak a sheriff városőr volt, nem fogadós."
#7
ooc - párhuazomasan folytatom a két szálat, ha esetleg Tell atya akar beszélgetni, s mellette a GI részletezését, hogy utána ne kelljen ezzel húznom az időt.

A. Jópofizik a mellette álló Tell atyával, hogy beszélgetést kezdeményezzen.
Nekem ez az első Fecskefarkú fesztiválom, gondolom Önnek már a sokadik. Mi a menete a fesztiválnak a nyitó- és záróbeszéd között?


B. Az egyik válasz pluszban felkelti az érdeklődését, így nem állja meg, hogy rákérdezzen.
9. Valóban sajnálatos esemény, de ki az a Chopper? Sosem hallottam a nevét. Eszerint több áldozata is volt. Mi lett vele? Remélem a téren végezte felakasztva.

A színpadon szereplők és a tömegben levők milyen felszerelésben vannak?
ooc - A színpadon 4-en vagy 5-en vannak? roll20-n 4-et látok, de Larz Rovankyval 5-en vannak, nem?
#8
(12-07-2015, 10:05 PM)Tanaga Wrote: B. Az egyik válasz pluszban felkelti az érdeklődését, így nem állja meg, hogy rákérdezzen.
9. Valóban sajnálatos esemény, de ki az a Chopper? Sosem hallottam a nevét. Eszerint több áldozata is volt. Mi lett vele? Remélem a téren végezte felakasztva.
Volt neki több áldozata. De Hemlock sheriff elkapta! Ne is beszéljünk róla többet!

(12-07-2015, 10:05 PM)Tanaga Wrote: A színpadon szereplők és a tömegben levők milyen felszerelésben vannak?
Mondjuk úgy: ünneplőben. Nyilván a sheriff az egyenruhájában, hiszen szolgálatban van. A polgármester díszes ruhában, a színész is díszes, feltűnő ruhában. Zantus atya pedig a Desna papokra jellemző ruhák közül az ünnepre szánt változatban.

A polgárok többsége szintén ünneplőbe öltözött, de normál polgári viseletű.

(12-07-2015, 10:05 PM)Tanaga Wrote: ooc - A színpadon 4-en vagy 5-en vannak? roll20-n 4-et látok, de Larz Rovankyval 5-en vannak, nem?
ooc - Négyen vannak (voltak) a színpadon. Rovanky az emelvény közelében állt, de nem fent.


Közben a tér közepén (nincs feltüntetve) egy asztalt állítanak fel a két oldalán két székkel, az egyik oldalon egy nagy táblával, rajta Varisiai és Shoanti nyelven a felirat: "Győzd le Gorvit és ihatsz egy pohár sört  vagy rumot!" Az egyik székre leül egy nagy darab félork, míg a másik szék mögött egy kisebb sor kezd kialakulni. Egy falábú férfi áll az asztal tábla felőli oldalán és magyarázni kezd. Mellette két hordó áll, rajtuk néhány fapohárral.
#9
A sör és rum nem hozza különösebben lázba Tanagát, de a kihívás és bizonyítási vágy már igen, így ha majd elfogy a sor (majd szólj, ha 1-2 ember marad) mindenképp elnéz arra is, de egyelőre megy a következő sátorhoz folytatni a gyűjtögetést. ooc - roll20-n jelöltem az útvonalat.
#10
(12-08-2015, 10:19 AM)Tanaga Wrote: A sör és rum nem hozza különösebben lázba Tanagát, de a kihívás és bizonyítási vágy már igen, így ha majd elfogy a sor (majd szólj, ha 1-2 ember marad) mindenképp elnéz arra is, de egyelőre megy a következő sátorhoz folytatni a gyűjtögetést. ooc - roll20-n jelöltem az útvonalat.
Úgy tűnik, egyelőre inkább szaporodik a sor. Úgy tűnik, sokan akarnak Gorvival szkanderezni. Közben az első próbálkozó már le is ült...

ooc: a második sátor leírásávál várok egy kicsit még, hátha a többiek is akarnak valamit reagálni.

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  
Users browsing this thread:
1 Guest(s)

Forum software by © MyBB - Custom theme © iAndrew 2014 - All Material and Content © artCain, HJCain, and RPGAddicts 2009 - 2015
     
ABOUT US
A gaming group started in late 2005 when several members (from all over the world) came together on a long-running forum website called Plothook.net (formally known as Highmoon.net). Several games transformed from a by-the-book format to highly modified versions that became new hybrid systems with completely custom rules and abilities. Ten years later, these faithful players wanted to secure their work and their stories, becoming the basis of these forums.