RPG Addicts | We Know You're Hooked

Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account   Login to account
$81.68 donated / $385 needed
for site upkeep Jun 2017-2018!

  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


[OOC] Fogadó a döglött goblinhoz
lehet, hogy nem is lehet ilyet ready-zni by-the-book, bár elég konkrét esemény.
azért érdekes a kérdés, mert a láthatóvá válás"ra" cselekedni mindenképp egy történés *utáni* cselekmény, míg a ready egy olyan cselekmény, amit kb. az ellenfél cselekményének szándékát felismerve, azon cselekmény *előtt* kerül rá sor.
Konkrétan a láthatatlanság formájára kitérve:
Invisibility (spell) Wrote:The spell ends if the subject attacks any creature. (...) If the subject attacks directly, however, it immediately becomes visible along with all its gear.
ebből tkp semmi nem derül ki, de asszem, konszenzus a neten, hogy az első "piszkoskodás mással" cselekedet után szűnik meg az invisibility, vagy legjobb esetben is "közben, amikor már túl késő reagálni".
Szóval technikailag azt mondanám, hogy ha a quasit initje pl 13.42, akkor Biilë új initje a DM-től függően 13.41 ("ready", ami nem igaz, mert rákövetkezik) vagy 12.42 ("delay", ami nem igaz, mert egy move-ot már cselekedett) lesz.
Quote this message in a reply
Readyzni valamire tudasz. Ha lathatova a cselekedete utam kerult, akkor arra. Ha a move actionjet meg nem hasznalta el, akkor kozben loheted amig kozel van, ...
Az hogy a kov kortol, hogyan oldod fel az init-et az mar egy fogas kerdes. Javaslatom, legyen ugy ahogy akkor van amikor ket azonos DEX-u leny egyformat dob.
Quote this message in a reply

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  
Users browsing this thread:
1 Guest(s)

Forum software by © MyBB - Custom theme © iAndrew 2014 - All Material and Content © artCain, HJCain, and RPGAddicts 2009 - 2015
     
ABOUT US
A gaming group started in late 2005 when several members (from all over the world) came together on a long-running forum website called Plothook.net (formally known as Highmoon.net). Several games transformed from a by-the-book format to highly modified versions that became new hybrid systems with completely custom rules and abilities. Ten years later, these faithful players wanted to secure their work and their stories, becoming the basis of these forums.