RPG Addicts | We Know You're Hooked

Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account   Login to account




$81.68 donated / $385 needed
for site upkeep Jun 2017-2018!

  • 1 Vote(s) - 3 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Question Szabályértelmező
#31
A "target" szó miatt én is arra hajlok, hogy nem olyan, mint a fireball vagy az entangle.
Quote:You launch a ball of webbing at a target, which must make ...
Ha nyelvészkedek, akkor ez a "target" nem lehet a fal, amiről visszapattan a háló és elkapja a láthatatlan ellenfél, mert az nem dob mentőt.De lehet úgy is tekinteni, hogy a fal dobjon mentőt, de szerintem annak nincs.
Tehát a quasit fogja dobni a mentőt, de akkor mert nincs line of sight, van total concealment.

Javaslatom:
ha d100 > 50,
akkor a quasit dob egy reflex save-et és annak eredményétől függően megfogja a web vagy nem,
különben nem talált.
Quote this message in a reply
#32
Ha egy láthatatlan varázsló olyan támadó spellt castol, aminek fullround az ideje, akkor mikor válik láthatóvá? Amikor kezdi a varázslást, vagy a fullround action végén?
Quote this message in a reply
#33
Ha kijott a spell direkt tamado effectje, akkor valik lathatova. Full round castingba bele is lehet szakitani, akkor meg bukta a spellt, ergo marad lathatatlan.
Quote this message in a reply
#34
Akkor egyet értünk. Tegnap este lefekvéskor villant be, hogy ha a quasit spellje fullround actiont igényel, akkor nem akkor hat a spell, amikor elkezdi, hanem a rákövetkező körtől. Ha így van, akkor majd akkor válik láthatóvá, addig a mentő dobás is várat magára.

EDIT: Elolvastam újra a spell leírását: Casting Time: 1 standard action. A full round action másra vonatkozik. Akkor marad az eredeti változat...
Quote this message in a reply
#35
Hold persont vitattad fent, mint már tudjuk, ezzel kapcsolatban: Korg már varázsolt a nagydarab félogréra vagy akármi volt is az, és nem emlékszem, ott a DM hogy döntött, ezt illetően:
Quote:Each round on its turn, the subject may attempt a new saving throw to end the effect.
Ha 21-nél varázsolt, Biilë pedig 9-nél jön, akkor:
A) az első mentő 21-nél van ("negates", vagyis nem hat rá, nem action, 9-nél jön rendesen), és a második mentő ugyanazon kör 9-nél (full round action)
B) az első mentő 21-nél van (lásd fenn), a második mentő köv kör 9-nél (full round action)
C) 21-nél nincs mentő, az első mentő ugyanazon kör 9-nél van (full round action)

Próbálom kikeresni, hátha @DM Hael se tolja fejből...

EDIT:
http://forums.rpgaddicts.com/showthread....0#pid22850
ezek szerint nem dőlt el akkor. A chat archive-ot megnéztem, de abból nehéz kisakkozni, hogy a főnök hány will save-et dobott hány kör alatt.
szóval mivel TBK-n még mindig nincs pap, se olyan, aki hold person-t nyomatna egyhamar, szerintem @DM Rodrick előjoga a döntés, persze kikérheti a DM nagytanács véleményét, amit én részemről implicit már leírtam abban a fórumban, hogy szerintem "RAW" hogyan értendő. Jelenleg viszont duplán érintett vagyok, mert egyrészt én vagyok a célpont, másrészt akár tudhatnám is ezt a varázslatot (hint: nem fogom Smile ), így inkább nem akarok konkrét javaslatot tenni.
Quote this message in a reply
#36
Akkor megvárom a DM nagytanács döntését! A kezdő mentőben nem voltam biztos, de újra átolvasva nem csak a mentő fajtája van a leírás elején megadva, hanem hogy "Will negates".

Szóval a leírás szerint valóban vagy a A) vagy a B) verzió lehet.
De kérdés, hogy az A) verziónak, amikor a célpontnak két mentője van egy körben, mi értelme van. A varázsláskor (itt 21-nél) dob egy mentőt. Utána úgysem cselekedne 9-ig, amikor újra dob egy mentőt. Tehát a következő cselekedetéig összesen két mentője van. Ennek csak úgy látom értelmét, ha egy folyamatban levő cselekvést (például több körig tartó varázslást, vagy varázslat fentartását, esetleg mozgást, lásd: repülő lény leesik) a közben rámondott Hold Person meg tud szakítani.
A B) verziót tudom így értelmezni: a castoláskor dobott mentő ha sikerül, akkor egy körig mozdulatlan, a folytatást az új mentő dobás határozza meg. Persze ekkor meg lehetne a castolás szegmensében is dobni a mentőt, de úgysem akkor fog cselekedni a célpont legközelebb, így ennek nincs jelentősége. Viszont mi van, ha ezt úgy tekintjük, hogy a második mentő ha sikerült, akkor azonnal vége a spelnek és a célpont szabadon cselekedhet már abban a körben (vagyis a kör végén dobja ki, hogy sikerült-e az előző full round alatt kiszabadulnia a spellből)?
Quote this message in a reply
#37
Egy vélemény:

Első mentő a castoláskor, onnantól mozdulatlan.
Többi mentő amikor az illető jön. Mivel ez a mentő full round action, egész körben koncentrál, akaratoskodik, hogy márpedig ő mozogni fog csakazértis, ha összejött neki akkor 1 full round után mozoghat csak újra. Ez a mentő a cselekedete abban a körben, én így értelmezem.

Ogrenak nem volt sok ideje, dobott mentőt sztem, de nem volt meg. Bár ha meglett volna akkor sem élte volna túl a full round action miatt asszem, mert addigra lovag végzett vele.
Quote this message in a reply
#38
Egyertelmuen A) a helyes.
Ha az elso mentot elb@szta, akkor min 1 korre kiesett a jatekbol, mivel full round action a kiszabadulasi kiserlet:
addig is AoO-t nem tud, ...
Quote this message in a reply
#39
Aha, tehát az első mentő jelentése, hogy sikerül elhárítania a mágiát. Ha sikerült, akkor gond nélkül cselekszik, mintha semmi nem történt volna. Ellenben ha nem sikerült, akkor a soron következő körét azzal tölti, hogy megpróbál kiszabadulni a spellből, erre dobja a saját szegmensében a mentőt, de ha az sikerül, akkor is csak a következő körben cselekszik, mert a mentő ekkor azt jelenti, hogy a full round action keretében sikerül a spellt leráznia magáról.
Így logikusnak tűnik.
Ekkor ebben az esetben Biilë bekapta a spellt, mert az első mentőt nem dobta meg. 9-nél dobott egy sikeres mentőt, tehát a köre befejeztével, a következő kör 9-nél már szabadon cselekedhet.
Jól értelmezem?
Quote this message in a reply
#40
Igen es 8-nal akar uthetne AoO-t is, ha lenne mivel es kire. Valamint 9-nel free action-oket mar tehet is.
Quote this message in a reply

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  




Users browsing this thread:
1 Guest(s)

Forum software by © MyBB - Custom theme © iAndrew 2014 - All Material and Content © artCain, HJCain, and RPGAddicts 2009 - 2015
     
ABOUT US
A gaming group started in late 2005 when several members (from all over the world) came together on a long-running forum website called Plothook.net (formally known as Highmoon.net). Several games transformed from a by-the-book format to highly modified versions that became new hybrid systems with completely custom rules and abilities. Ten years later, these faithful players wanted to secure their work and their stories, becoming the basis of these forums.