RPG Addicts | We Know You're Hooked

Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account   Login to account




$81.68 donated / $385 needed
for site upkeep Jun 2017-2018!

  • 1 Vote(s) - 3 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Question Szabályértelmező
#1
Ebben a threadben lehet kérdést feltenni a Pathfinder szabályaival kapcsolatos kérdést. Hogy a témák ne keveredjenek össze, minden poszt címébe kötelező beírni a témát indító poszt címét. Ebből az is következik, hogy a kérdést tartalmazó poszt címébe a témát meg kell jelölni.
Quote this message in a reply
#2
A Magical Knack (vagy bármilyen forrás) által kapott +2 caster level hogyan viselkedik?
pl harcos 2 / sorc 4
Szerintem: class level = 4, caster level = 6
Csakhogy nem mindenhol találtam, hogy a "level" az "class level"-t vagy "caster level"-t jelent.

a) known spells sorc 4-ként vagy sorc 6-ként? azaz tud fireballt vagy nem?
b) spells per day sorc 4-ként vagy sorc 6-ként? 
c) varázslat ereje sorc 6-ként (ez az egy biztos), azaz magic missile 3d4+3.
d) famulus sorc 4-ként vagy sorc 6-ként?
e) varázstárgy-használat sorc 4-ként vagy sorc 6-ként?
Quote this message in a reply
#3
http://paizo.com/pathfinderRPG/prd/coreR...arted.html

A fenti oldalon a következő meghatározások állnak:

Quote:Level: A character's level represents his overall ability and power. There are three types of levels. Class level is the number of levels of a specific class possessed by a character. Character level is the sum of all of the levels possessed by a character in all of his classes. In addition, spells have a level associated with them numbered from 0 to 9. This level indicates the general power of the spell. As a spellcaster gains levels, he learns to cast spells of a higher level.



Quote:Caster Level (CL): Caster level represents a creature's power and ability when casting spells. When a creature casts a spell, it often contains a number of variables, such as range or damage, that are based on the caster's level.
Ezek alapján szerintem a caster level azt határozza meg, hogy a tudását (amit az class level határoz meg) milyen erővel tudja használni Azaz egy adott, már meglévő képességet tud úgy használni, mintha olyan class levelje lenne, amennyi a caster levelje.
Ez alapján szerintem:
a) known spells sorc4, tehát nem tudja a fireballt
b) spells per day sorc4-ként
c) varázslat eredeje sorc6
d) famulus szerintem sorc6, mert ez képesség (?)
e) varázstárgy használat, ha/amiben a használó caster levelje számít, akkor sorc6[/color]
Quote this message in a reply
#4
Volt mar ilyen jellegű feat dnd-ben is ott csak az adta,  ha spelljeid 2 szintell magasabban jotek ki.  Szerintem PF-ben is csak ezt tudja,  uanna nem olvastam.  Igy is eleg durva.
Quote this message in a reply
#5
Sztem is így van ahogy Sir és Szabi írta. De a famulus szerintem class level, mivel master class levelt ír mindenhol famulussal kapcsolatban nem caster levelt, a class level pedig 4.
Quote this message in a reply
#6
(10-22-2015, 12:28 PM)DM Hael Wrote: Sztem is így van ahogy Sir és Szabi írta. De a famulus  szerintem class level, mivel master class levelt ír mindenhol famulussal kapcsolatban nem caster levelt, a class level pedig 4.

A caster levelt ír a szabály, akkor egyértelmű. Azért raktam oda kérdőjelet, mert ebben kétségeim voltak a Level-ek leírása alapján.
Quote this message in a reply
#7
A dnd-ben a familiar vegyes volt HD-t,  mentoket, ....  Character lvl alapjan kapta.  Share spell es egyebeket class lvl alapjan.
Quote this message in a reply
#8
(10-22-2015, 12:28 PM)DM Hael Wrote: Sztem is így van ahogy Sir és Szabi írta. De a famulus  szerintem class level, mivel master class levelt ír mindenhol famulussal kapcsolatban nem caster levelt, a class level pedig 4.

ezzel értek egyet én is.
Quote this message in a reply
#9
A kérdéses szabály: http://www.d20pfsrd.com/gamemastering/ot...ero-points

Én úgy értelmeztem, hogy ez egy opcionális szabály, ahol a DM-re van bízva, hogy mikor ad Hero Pointot és mire lehet pontosan használni. Ez alapján eredetileg úgy gondoltam, hogy induláskor a PC-k még nem elég ismertek ahhoz, hogy legyen nekik Hero Pointjuk, azaz nullával indulnak. Egy szintlépéshez elég hősies tett kell ahhoz, járjon, de ezen kívül is lehet más olyan esemény, ami után jogos egy-egy Hero Point. Konkrétan a sandpointiak az este történtek után hősként tekintenek a PC-kre, azaz kiérdemeltek egyet.

Két kérdés vetődik fel:
  1. Járjon-e induláskor 1 Hero Point, ahogy a fenti szabályban szerepel, vagy ne? Előbbi esetben aki első szintű, annak kettő, aki második szintű, annak három HP van. Utóbbi (általam preferált) verzióban egy illete kettő HP van az első fejezet után.
  2. A felhasználásra elfogadható-e az, hogy egy csatában legfeljebb egy Hero Pointot lehet felhasználni? Ha nem, mi legyen a felhasználás határa?
("Maximum Hero Points: Characters can have no more than 3 hero points at any one time. Excess hero points are lost." Tehát nagyon nem érdemes úgysem gyűjtögetni...)
Quote this message in a reply
#10
1. Ha van fórumban vagy faqban valahol leírva úgy, hogy induláskor jár 1, akkor azt támogatom, egyébként meg azt, hogy nulláról indult.
Quote this message in a reply

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  




Users browsing this thread:
1 Guest(s)

Forum software by © MyBB - Custom theme © iAndrew 2014 - All Material and Content © artCain, HJCain, and RPGAddicts 2009 - 2015
     
ABOUT US
A gaming group started in late 2005 when several members (from all over the world) came together on a long-running forum website called Plothook.net (formally known as Highmoon.net). Several games transformed from a by-the-book format to highly modified versions that became new hybrid systems with completely custom rules and abilities. Ten years later, these faithful players wanted to secure their work and their stories, becoming the basis of these forums.