RPG Addicts | We Know You're Hooked

Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account   Login to account
$81.68 donated / $385 needed
for site upkeep Jun 2017-2018!

  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Karakterek hátterei
#1
Ide kell elhelyezni a karakterek hátterét karakterenként egy-egy posztban a következő formában:
Az egyes blokkok a spoiler tagokban írandók, hogy kinyithatók/becsukhatók legyenek. Ennek formája itt elolvasható.
A blokkok a következőképpen nézzenek ki:
Előzmények: 
Ide írd a karakter múltját...
Motivációk:
Milyen céljai vannak? Mit szeretne elérni? stb.
Egyéniség:
Milyen figura? Mogorva? Barátságos? Barátkozó? Bizalmatlan? Mennyire hajlandó kockázatot vállalni a társaiért? Nyilván a jellemével összhangban levő dolgok kellenek ide.

Mindháromnál szabadjára lehet engedni a fantáziát. Az itt leírtak azért is jók, hogy közben átgondolod, milyen karaktert is szeretnél eljátszani. Másrészt, ha úgy alakul, hogy valamikor egy rövid időre a DM-nek kell átvennie a szerepét a távollétedben, akkor ezek alapján tudom, hogyan viselkedjen.
Quote this message in a reply
#2
Will Helm Tell progress bar : 97%
Előzmények: 
Will egy ősi törpe család sarjaként "látta meg a napvilágot" a császár csúcs (Emperor's Peak) alatt lévő Highhelm városában (Druma nation - Five Kings Mountains region). Apja korai halála után ő örökölte nagyapja régi kacatjaival teli raktárját. Itt egy dupla fenekű ládába rejtve egy csodálatosan megmunkált visszacsapó íjat és egy könyvet talált. Az íjon sok ismeretlen rejtélyes írásjel között felfedezte a családi "címerüket". A könyv is ezen jelekkel volt teli. Senki nem tudta, hogyan kerülhetett a család tulajdonában ez az íj,  azt meg főleg nem, hogy ki használta. 
Will ezen titok kiderítésének szentelte az életét és vándorolni kezdett,  hátha a nyomára bukkan családja elfeledett titkának. Vándorlásai során karavánokat kisérgetett és megtanulta használni ősei fegyverét majd eljutott Varisiába is. A régión belül sokfelé látta az ősi romokat amelyeken hasonló írásjelek láthatóak, mint az íján és a könyvében, de nem talált senkit aki ismerte volna a nyelvet vagy hajlandó lett volna rá megtanítani. Jónéhány év vándorlása után eljutott Sandpointba, ahol Brodert Quink megtanította a Thassilon nyelvre, ha cserébe itt hagyja neki a könyvet vagy annak egy másolatát. 
Will készített egy másolatot a könyvről és hálából a tanításért az eredeti példányt hagyta itt Brodertnek. Jelenleg a könyvet (A zen íjászat művészete) tanulmányozza és az abban foglaltakat gyakorolja.
Motivációk (prioritási sorban):
A családjának elfeledett múltját megtalálálni.
A zen íjászat művészetének  elsajatítása.
Érdekli minden ami az ősi Thassilon nyelven íródott.
Régi elveszett tudások felfedezése / megismerése.
...
Világ uralom.  Smile
Egyéniség:
Will kissé zárkózott egyéniség aki nehezen nyílik meg vad idegenek, de ha már valaki barátjának tudhatja, akkor számára leomlanak ezen falak.
Zárkózottságát látszólagos nyíltsággal igyekszik palástolni. Szívesen beszél mindenről ha a téma nem ő maga. Ha rá terelődik a szó gyorsan másfelé tereli a beszélgetést.
Szeret nagyot mondani és viccelődni, de a humora kissé karcos főleg az egyébb humanoid fajok számára. Ezért néha előfordul, hogy a kevésbbé toleránsok megsértődnek viccein, viselkedésén.
Alapesetben ő nem egy  jótékonysági intézmény, de ha valaki az általa fontosnak tartott dolgok ellen lép fel, el akarja azokat pusztítani, akkor méltán számíthat Will haragjára.
Quote this message in a reply
#3
Előzmények:
Anyja, Ardana, "Hold of Belkzen"-ből származik, egy sámán családból. Még viszonylag fiatal, de annál inkább karizmatikus félork sorcerer volt az orkokból és félorkokból álló martalócok törzsében, amikor újítani akart néhány társával együtt, akik a törzs békés letelepedését támogatták a folyamatos vándorlás és harcolás helyett. Feltehetően az ő human ágának felmenői a Cinderlands területén levő valamelyik Shoanti törzsből valók voltak, mint a legtöbb félork, hiszen jó ideje oda jártak fosztogatni, s ilyenkor nem voltak híjján az erőszakos fajegyesítésnek sem.
Egy sikeretelen puccskisérlet után az "Új szelek fújnak" csoport túlélői menekülni kényszerültek, köztük volt Ardana is. A "Yondabaraki" folyón távoztak sietve, meg sem álltak egészen Sirathuig, ahol ideiglenesen megtelepedtek, s új életet kezdtek egy békésebbnek tűnő világban. Itt többfelé szakadt a kis társaság, volt aki itt maradt a környéken, mások tovább álltak. Igyekeztek beolvadni az emberi társadalomba, hogy megmutassák ők nem szörnyek, ahogy a legtöbb ember tekint rájuk első ránézésre. Persze az előítéletek legyőzése nem volt egyszerű az emberek körében sem. Ardana két társával egy karavánhoz csatlakozott amely Whistledownba tartott a "Fenwall Mountains"-on keresztül. Útközben megismerkedett egy középkorú katonával Thomas-szal, akiről kiderült, hogy anyai ágon a Shoanti törzsből való, s mint ilyen alapvetően ellenségnek számít (vagyis számított régen). Apai ágon pedig Varisian, s mint ilyen ő is félvérnek számít valamilyen szinten, mégha teljes értékű ember is. Thomas egy Erastil kolostorba tartott a Fenwall Mountains területére, hogy ott teljesítsen szolgálatot. Úgy alakult, hogy a hosszú karavánút alatt sokat beszélgettek, Ardana is elmesélte történetét Thomasnak, majd végül közel kerültek egymáshoz és összejöttek. Ezért úgy döntött, hogy letelepedik a kolostor közelében levő kisvárosban, s két félork társa is hasonlóan tett, akik egy párt alkottak egyébként. Bár a kisvárosban sem szerették az idegeneket, főleg ha azok orkfélék, de szerencsére a háromtagú városi tanács egyik vezető tagja, Mr. Smith, aki egyben a kovácsmester is, a pártjukat fogta, s támogatta a befogadásukat. Úgy alakult, hogy egy idő után Ardana és Thomas rendszeresen találkoztak, amikor Thomas a kimenőjét töltötte a kisvárosban. Kapcsolatuk gyümölcse lett Tanaga, aki tehát azon ritka félorkok közé tartozik, akik nem erőszakkal fogantak. Mindazonáltal a szülők úgy döntöttek, hogy ezt egyelőre titokban tartják, mivel mindketten idegenek, nemrég érkeztek csak erre a vidékre, s nem tudják a helyiek miként reagálnának egy ember és félork együttélésére, éppen elég ellenzője volt így is a befogadásuknak. Tanaga, anyja vonásait örökölte, elméletileg negyedork lenne, de a fél-ork vérvonal erősebb volt mint az emberi, mint mindig, így félorkként látta meg a napvilágot. Mivel mind a félork törzsben, mind a Shoanti törzsekben hagyomány volt a tetoválás, így Ardana ennek megfelelően ellátta gyermekét mágikus tetoválásokkal, melyek együtt nőttek vele. Jobb alkarjára egy félork törzsi tetkó, bal alkarjára egy Shoanti tetkó került.
Alig múlt két éves amikor anyja meghalt, mert utolérte a törzs bosszúja. A menekülők után küldött bérgyilkosok sikeresen felkutatták majd végeztek az "árulókkal", végül pedig a házukat is felgyújtották, de a véletlenül útjukba került védtelen városiakat sem kímélték azon a végzetes éjszakán. Az égő házból a síró gyermeket végül elragadták magukkal, s mint váratlan zsákmányt leszállították az ork sámánnak. A sámán - a gyermek korára való tekintet nélkül - igyekezett "megnevelni", azaz éjjel csicskáztatta, nappal pedig egy sötét veremben tartotta. Így a fegyelem jó korán beépült a zsigereibe. Ha életben akart maradni, rendkívüli kitartásra és minden erejére szükség volt. Mivel jóval több időt töltött sötétben mint szeretett volna, így a sötétben látása megerősödött. Menekülését egy véletlennek köszönheti. 8 éves korában egy gazdáját csatában elveszített kiképzett nagy kutyával hozta össze a sors amikor éjszaka vizes vödröket cipelt a közeli patakból. Úgy látszott jó érzéke van az állatokhoz, mert gyorsan összebarátkoztak. Bár ezt eddig is sejtette, mert a legjobb barátai ebben a sanyarú helyzetben a harcosok lovai voltak akiket időnként gondozott. Tervezte is, hogy majd idővel lóháton megszökik, ha nagyobb lesz. De úgy döntött nem vár tovább, így hát belekapaszkodott az okos kutya nyakörvébe, majd ráfeküdt a hátára, az pedig futva megindult vele nyugatnak. Szerencsére Shoanti őseitől jó reflexei voltak a spontán lovagláshoz így elég messzire jutottak a tábortól ahhoz, hogy egy Erastil vándor rátaláljon a teljes kimerültség szélén álló gyermekre. A ranger magához vette a kutyát, Tanagat pedig beadta egy árvákat befogadó Erastil kolostorba, ahol egy Thomas nevű katona is szolgálatot teljesített. De már nem mint egyszerű őr, hanem a kolostor kutyáit felügyelő és kiképző tiszt. Thomas egy alkalommal észrevette a lány alkarjain a két tetoválást, amely egyértelművé tette számára, hogy halottnak hitt lánya az. Csodával határos módon nem végeztek vele azon a szörnyű éjszakán, nem égett meg a tűzben sem, s valahogy idekerült. Lassan összebarátkozott a kis "árvával", feltűnően különös figyelmet fordított rá, s igyekezett megismerni eddigi sorsát. Tanaga a tűzeset részleteire természetesen nem emlékszik, de néhány kép bevillan neki időnként, s tudat alatt mélységes gyűlöletet érez a gyújtogatók iránt. A vele történt egyéb dolgokat pedig apránként elmesélte a kíváncsi Thomasnak miközben a kutyákkal "játszott".
Thomas sokat vívódott, de végül úgy döntött, mindkettejüknek jobb lesz, ha továbbra is csak ő tud a rokoni szálról, s nem fedi fel előtte, hogy ő az apja, úgy vélte mindenkinek jobb lesz, ha csak barátként tekint rá. Folyamatosan szemmel tartotta, s próbálta egyengetni az útját. Pár év múlva előlépett a kolostor védelmét ellátó kapitánnyá, így megengedhette magának, hogy páratlan figyelmet fordítson Tanaga felé. Megtanította harcolni, az állatok szeretetére, tiszteletére és kiképzésére. [ ... ]
A kolostorban a commont és a Shoanti nyelvjárást használták leginkább, de Thomastól tökéletesen megtanulta a Varisian nyelvjárást is.
Tanaga jó és törvénytisztelő neveltetésben részesült az Erastil kolostorban. Az elméleti tanulás nem volt az erőssége, inkább a gyakorlati dolgok érdekelték, ezért Thomas közbenjárására 14 évesen felvették az apródképzőbe. Félork [...] létére többet kellett teljesíteni mint a többi emberfiúnak, mert ki akart emelkedni, s meg akarta mutatni mindenkinek, hogy ő lesz a "legkiválóbb vitéz".
[...]
Ezután szeretetét másfelé fordította, először egy Apollo, majd kb. egy évre rá Mastiff kölykök kiképzésében vehetett részt Thomas segítségével, egyet-egyet választhatott magának mindkét alomból. A sötét szőrű hím "Apollo" hunter kiképzésben részesült, míg a világos szőrű mastiff szuka, "Blondy" guard képzést kapott.
A lovagképzés végeztével Erastil helyett Iomedaet választja követendő példának, rá esküszik fel, mivel közelebb áll hozzá a harcos nőszemély személye. A hivatalos ünnepségen kapja meg hosszúkardját, amely Iomedae kedvelt fegyvere.
Mint említettem a tanulás nem igazán kötötte le (knowledge), de ki tudta magyarázni ha nem is tanult kellőképpen (diplomacy), jobban érdekelte a fegyverek forgatásának elsajátítása, a vértek vizsgálata és a tényleges küzdelem gyakorlása, valamint az állatokkal való bánásmód (animal handling, elsősorban kutyák és lovak).
A divine és arcane mágia iránt is mutatott némi érdeklődést, de ezek szintén kimerültek a tárgyak gyakorlati használatában, az elmélet itt sem kötötte le. Volt a kolostorban egy esetlen, magányos, de jószívű varázsló, aki szintén árvaként, de még jóval Tanaga előtt került be a kolostorba. Ő volt a második legjobb barátja Thomas után, s egyben a kolostort fővarázslójának segédje. Hozzá gyakran bejárt, főleg amíg kisebb volt jobban elkápráztatták a mágikus tárgyak és használatuk, meg persze néhány mutatvány is.
Az idősödő Mr. Smith aki már nem a tanács tagja, viszont jó barátságot ápol Thomas-szal a tragikus tűzeset óta (hetente egyszer összejártak malmozni és iszogatni), szintén szárnyai alá vette Tanagat, Thomas kérésére, s megtanította neki a páncélkészítés alapjait. Készített is magának először egy chain mailt, majd idővel egy banded mailt. A kolostoron belül a chain mailt használta, a banded mailt arra tartogatta, ha majd egyszer elhagyja a kolostort.
Miután betöltötte a 18. életévét már bőven tele volt tettvággyal, s elkezdte tervezgetni, hogy elhagyja a kolostort és útra kel Iomedae nevében a gonoszt keresni és elpusztítani. Nem is kellett sokat várnia az alkalomra, mert egyszercsak önkénteseket kerestek egy feladatra. A korábban leégett sandpointi templom helyére épült katedrális avató ünnepségére kellene elkísérni valakinek a kolostor képviselőjét. A leégett templom hallatán egy belső hang arra ösztönözte, hogy neki mindenképp oda kell mennie. Mint kiderült egy kisebb rangú Erastil papnőt, Adelaidet, kell elkísérni a templomszentelési ünnepségre, aki a kolostorukat képviseli [...] Mivel a papnő ott is fog maradni Sandpointban, helyet kap a katedrális működtetésében pár évre, így Tanaganak további feladata, teendője nincs. Megkezdheti lovagi kóborlását vagy vissza is térhet a kolostorba.
Elérkezett a nagy nap amikor két hűséges társával és minimális felszerelésével (páncélok, kard, szerszámok, élelem) útra kelt, hogy a célhoz kísérje a papnőt. Mivel a hegyvidéken hideg volt - bár hozzá volt szokva, így alap nála a meleg ruházat (Outfit, Cold-Weather). Emellé indulás előtt becsomagolta az apjától kapott katonai öltözetet is (Outfit, Soldier's Uniform), mert úgy hallotta Sandpointban kevésbé lesz szükség meleg öltözetre.
A már említett felszereléseken kívül nem készült semmivel (még kötele sincs, stb.), mivel most még nem kalandozni indult, hanem a rá bízott feladatot teljesíteni.
A "Yondabaraki" folyón hajózva közelítették meg Sandpointot, majd a folyóparttól gyalogszerrel folytatták útjukat a városig. Szerencsére eseménytelenül telt az utazás, s időben érkeztek. Természetesen a nagyszabású vallási ünnepségre ő is kíváncsi, ezért pár napot mindenképpen ott tervez tölteni, aztán majd meglátja hogyan tovább. Ha arra alkalmasnak ítéli a környéket, lehet meg is telepszik egy időre.

Motivációk:
Egyszerű céljai vannak, szolgálni a jó ügyet Iomedae képviseletében, purgálni a gonoszt az ő segedelmével, betartani és betartatni a törvényeket. Mindez meg van töltve egy jó adag bizonyítási vággyal, hogy félorkként van olyan jó harcos és lovag, vagy jobb mint bármely más human férfiember.

Egyéniség:
Egy jól megtermett humanoid (kb. 5ft. 7in. és 200 lb), első ránézésre erős férfiembernek tűnhet, aki tetőtől talpig páncélban van, így nehéz megmondani, hogy embere-e vagy más faj képviselője amíg a sisakját le nem veszi. A sisakot általában csak akkor veszi le ha valakivel beszélgetésbe elegyedik, illetve ha a törvény vagy etikett megkívánja.
Maga előtt egy nagy, nehéznek tűnő zsák hever miközben büszkén a katedrális avató ünnepségét figyeli az első sorból - persze csak miután Adelaide papnőt biztonságban elkisérte. Menet közben a vállán átvetve hordozza a zsákot, így egy mozdulattal elengedve máris szabaddá válik a keze, s kardot ránthat szükség esetén. Oldalán egy hosszúkard figyeg, jobb kezében pedig egy fénylő fémpajzs hosszúkard díszítéssel (Iomedae szimbólum).
Két oldalán egy-egy fegyelmezetten ülő kutya foglal helyet (Apollo és Blondy), akik hosszú pórázon vannak tartva (10láb), a póráz végét a pajzsos kezében lazán szorongatja, hogy szükség esetén el tudja engedni.
Sandpointban a Varisian nyelvet preferálja, commont csak akkor használ, ha valaki nem értené a helyi nyelvet. Korához képest határozott, de barátságos és érdeklődő, természetesen segítőkész, nem futamodik meg a kihívások elöl, van benne egy adag megfelelni, megmutatni vágyás. De azért igyekszik kontrollálni magát, hogy a bátorság ne csapjon át esztelen vakmerőségbe. A rosszarcú idegenekkel először bizalmatlan, de ha valaki tettekkel bizonyítja jószándékát és tiszteletben tartja a törvényeket, akkor gyorsan bizalmába fogadja. Tisztában van vele, hogy nem lehet mindenki L és/vagy G, vannak esendőbb teremtmények, akik ennek ellenére megérdemlik a védelmet és a biztonságot. A gonoszokkal viszont kíméletlenül leszámol.


Attached Files Thumbnail(s)
   
Quote this message in a reply
#4
Bíborhold Biilë

Előzmények: 
Biilë árva gyermek, kit a keleti erdők tündéi neveltek fel, majd otthonát elhagyva egy mocsári gyíkember törzzsel ismerkedett meg. Egy koboldokkal vívott csatában megsebesült, de sérülését nem mutatja senkinek.
A törzs totemje a Hold, ő is a Hold Szellemének követője.
Motivációk:
Sérülését gyógyítandó jött Sandpointba, Hold Anya (Desna) templomába.
Egyéniség:
Zárkózott, de ha piszkálják, csípősen visszavág. A tréfát érti, de nem szereti, főleg ha ő a célpontja. Beszédében gyakran használ "királyi többest", utalva lelki társára, a Bíborszárny névre hallgató, de kicsit sem bíborszínű kuvikra.
Quote this message in a reply

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  
Users browsing this thread:
1 Guest(s)

Forum software by © MyBB - Custom theme © iAndrew 2014 - All Material and Content © artCain, HJCain, and RPGAddicts 2009 - 2015
     
ABOUT US
A gaming group started in late 2005 when several members (from all over the world) came together on a long-running forum website called Plothook.net (formally known as Highmoon.net). Several games transformed from a by-the-book format to highly modified versions that became new hybrid systems with completely custom rules and abilities. Ten years later, these faithful players wanted to secure their work and their stories, becoming the basis of these forums.