RPG Addicts | We Know You're Hooked

Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account   Login to account
$81.68 donated / $385 needed
for site upkeep Jun 2017-2018!

 • 1 Vote(s) - 5 Average
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5


Read First! Tudnivalók
#1
Indulásképpen néhány információ és teendő:
 1. A roll20 hozzáférés linkje: https://app.roll20.net/join/943921/aDi5aQ
 2. A történet indulásáig még van idő, először a karaktereket kell véglegesíteni. Ehhez a szükséges megbeszélni valókat a Karakterek születése thread használható.
 3. A karakterlap online változatát a roll20-on kell elhelyezni, a háttértörténetet a Karakterek háttere threadbe, itt minden játékos egy posztba helyezze el, az első poszt mintájára.
 4. Lesz egy thread, amiben a szabályokkal kapcsolatos eszmecseréket folytathatjuk le. Itt akár nekem is lehet majd kérdésem. Bárki számára nem világos valamely szabály, akkor itt kérdezheti majd meg.
 5. Szokás szerint lesz egy OOC (Bandi kedvéért out of character).
 6. Ha mind a négy (vagy több?) karakter startra kész, de leghamarabb november 15-én indul az első in character, azaz IC thread.
Folytatás:

Az Adventure Path-hoz tartozó két Players Guide a dropboxomban: Mindkettőt javaslom elolvasni, mert az utóbbi nem ismétli az előbbit, hanem kiegészíti.

Ability meghatározás: 7 x 4d6-legkisebb érték módszerével a hat legjobb érték felhasználásával, vagy ha ez nem tetszik (esetleg eleve ezzel kezdve) High Fantasy (25 pontos) pontosztás

A Core Rulebook tartalma használható alapértelmezésben a karakter elkészítéséhez. Emellé az Advanced Player's Guide tartalma szinte biztosan engedélyezett lesz, miután kapok referenciát az átolvasásához, egyéb kiegészítők használata referencia megadás után egyéni elbírálás alá esik.

Induló felszerelés a Core Rulebook szabályai alapján, az adott osztályban járó pénz maximális értékével számolva.

Trait-ek: Alapértelmezésben ket trait választható. Javasolt az egyik a fentebb belinkelt Anniverasry Edition Players Guide campaign traitjei közül, de ez nem kötelező. Emellett az Advanced Player's Guide alapján lehet Alternate Racial Trait-et választani, ami egy létező faji tulajdonságot másikra cserél (ettől is egyedibbé válik a karakter). Amennyiben a karakter háttértörténetével összeillik valamelyik trait, akkor az alap kettőn felüli felvételről egyedi egyeztetés során lehet "bótolni" (a cél, hogy minden pc azonos mennyiségű és minőségű képességekkel induljon, de amennyire lehet egyedi, jól kidolgozott legyen).

Fontos: az IC threadekben mindig a karakter nevében, egyes szám harmadik személyben kell leírni, a cselekvéseket.

Házi szabályok:
 • Azaz a szintlépéssel kapott új lehetőségek csak az alvás utáni ébredéssel jelentkeznek. Ez könnyebbé teszi bizonyos tulajdonságok könyvelését...
 • Szintén könnyítheti a játék gördülékenységét, ha nem kell lépten-nyomon XP-osztással foglalkozni. Ezért - ha nincs ellenvetés - az XP-t én tartom nyilván mesélőként és magánüzenetben jelzem a játékosnak, ha a karaktere szintet lépett (utána eldöntheti, hogy a többiekkel közli-e). Ezt a szabályt még megszavaztatom!
 • Az esetleges egyet-nem-értést a szabályok tekintetében utólag intézzük el: az adott helyzetet valamilyen módon kezeljük, majd külön szálon megtárgyaljuk az érintett szabályt és azt követően (de nem visszamenőleg) tartjuk magunkat a szabály értelmezéséhez, esetleg házi szabályt vezetünk be rá, amely szabály itt feltüntetésre fog kerülni ilyen esetben.
 • Csata esetén annak részleteit a roll20-on tárgyaljuk meg, aminek összefoglalását (többé kevésbé folyamatosan szerkesztve) a DM helyezi el az IC threadben.
 • IC threadben Out of Character szöveget dőlt betűvel célszerű elhelyezni (OOC: előtag után), mivel a fekete alapon a szürke szöveg esetleg nem elég olvasható.
 • A szereplők szövegét a normáltól eltérő színnel szoktuk írni, lehetőleg mindig ugyanazt a színt használva az egyes PC-k esetén, amit a roll20-on az adott szereplő használ/beállított magának. (NPC-k esetében előfordulhat több eltérő, de mindenképpen a PC-ktől eltérő szín az egyes NPC-k megkülönböztetésére.)

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  
Users browsing this thread:
1 Guest(s)

Forum software by © MyBB - Custom theme © iAndrew 2014 - All Material and Content © artCain, HJCain, and RPGAddicts 2009 - 2015
     
ABOUT US
A gaming group started in late 2005 when several members (from all over the world) came together on a long-running forum website called Plothook.net (formally known as Highmoon.net). Several games transformed from a by-the-book format to highly modified versions that became new hybrid systems with completely custom rules and abilities. Ten years later, these faithful players wanted to secure their work and their stories, becoming the basis of these forums.