RPG Addicts | We Know You're Hooked

Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account   Login to account
$81.68 donated / $385 needed
for site upkeep Jun 2017-2018!

  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


[IC] Ötödik fejezet - csontos képletek
#1
Legutóbbi találkozásunk idején a két orkkal négyfősre bővült csapat sikeresen leszámolt a szentélyben lévő öttagú élőholt őrséggel.

- Ez az jó kis csapat vagyunk! - örvendezik Fuzz a győzelem után.
Összeszedi a cuccait, s ott folytatja az asztalon ahol abbahagyta azaz megvizsgálja a tárgyakat közelebbről.

A gyertya mágikusnak bizonyul, ami már sejthető volt, mert a nagy szeleskedés-ugrálás közepette sem aludt ki.

A fém fiola valamiféle védőmágiát sugároz.

A kis üveggömbnek látszó tárgy közelebbről szemlélve egy összegömbölyödött sárkány, melynek farka hegyén és acsargó pofáján is apró rést fedez fel a kíváncsi félszerzet. Oldalába törp rúnákkal vésték: "Azan-Gund", vagyis (Eric szerint) Éjhozó.
Fuzznak a névről fölrémlik, mintha az ősi idők legendái említenének sötét törp mestereket, akik ilyen tárgyakat csináltak.
Amit még Fuzz furcsának talál, az a súlya: még tömör üvegből se kéne ilyen nehéznek lennie (úgy egy fontot nyomhat). Mi lehet?

Fuzz a gyertyafény egy villanásánál kiszúr egy apró hajszálrepedést, és addig matat körülötte, míg az oltáron levő egyik sárkányszárnyacska elfordításával halk szisszenés kíséretében kimozdul egy panel a helyéről. Óvatosan kinyitja, és egy apró ládát talál benne. A láda nem sugároz mágiát.

A szarkofágokban (amelyek szorosan a fal mellett vannak, csak a kép csal) és a csontiknál a közönséges fegyvereiken és vértjükön kívül egyéb említésre méltó tárgyat nem találni.
#2
Húú - állapítja meg Fuzz - ez talán egy sárkányidéző tárgy, jobb lesz ha vigyázunk rá, nehogy illetéktelen kezekbe kerüljön.

Ezeknek még jó hasznát vesszük (mondja a két mágikus tárgyra) - majd a gyertyát közelebb teszi a megtalált ládához, hogy jobban megvizsgálja miféle motívumok vannak rajta, esetleg láthatóan csapda. Majd kihúzza, ha bírja, ha nem, megkéri Ericet. Odakint kinyitja, ha tudja Smile Ha nem tudja, akkor - Ehhez szükségünk lesz Laikus szerszámaira, nézzük meg hol is van (vagy begyűjtöttük már? valami rémlik hogy Fuzz összeszedte, s belehuppant lyukba - hacsak nem álmodtam). Szóval ha nálunk van azzal a szerszámmal próbálkozik.
#3
OOC - mindhárom tárgy (gyertya, fiola, üvegsárkány) mágikus.

A ládika kicsi, még Fuzz is könnyedén kiveszi. Különösebb díszítés vagy bonyolult zár nincs rajta, Laikus bigyóival Fuzz is könnyen kinyitja. Hat olívaszín drágakövet talál benne, melyek elnagyolt sárkányfigurákra hajaznak. Egyenként tíz-tíz aranyat érhetnek.
#4
Mindenhol sárkányra utaló dolgok gondolkodik el Eric. Ez az Éjhozó nem éppen bíztató név...
#5
Nem ám, ezért helyezzük biztonságba, majd később megvizsgáljuk őket. Viszont erre nem jutunk el a goblinokhoz, nincs tovább út  - mondja, majd elindul és mutatja tovább az utat. (korábban bejelöltem roll20-n útvonalat ha jól emlékszem pati fészekig elmentünk s onnan jöttünk vissza searchelve, ezt folytathajtuk a csengős ajtóig) Odakint volt valami tüzes kút (hogy miért az a neve arra már nem emlékszem), ahol a gyertyát meggyújtotta, ott most megpróbálja ugyanazt a mágikus gyertyával, lehelyezi, s vár pár percet amíg abban a teremben körülnéznek. Mivel az előző kúton volt csapda, így hasonló "lyukat" próbál itt is keresni, de nem nyúl bele egyelőre, nehogy leégjen a haja Smile Feltételezi, hogy az előzőnél méreg felhő volt, akkor itt tűz várható ha már egyszer tüzes kút (de miért is az?)
#6
Az volt ráírva Konyak és Laikus szerint, hogy "Jöjj el tűz", sárkányul.
A gyertya elhelyezése semmi különöset nem vált ki a kútból.
Fuzz nem talál semmiféle hasonló "lyukat". Az egyetlen, amit talál, az maga a falikút kifolyónyílása, és lefelé, nem a kút előtt álló valaki felé néz.
#7
ooc - csak lefolyónyílása van, befolyó nincs?
ooc - néztem roll20-at, s úgy látom a másikkal ellentétben ez a kút mágikus volt, milyen jellegű és erősségű mágia az megvolt?

Érdekes egy falikút az amelyen nem azt írják, hogy jöjj víz, hanem jöjj tűz. Jöjj el tűz, vajon mit jelenthet? Ti el tudjátok olvasni a feliratot? - elmélkedik, majd megkérdi a két orkot, de persze a választól függetlenül folytatja a mondókáját
Lehet, hogy Konyak félrefordított valamit, vagy megint kihagyta az apró betűs részt. Ez a kút elég nagy ahhoz, hogy egy titkos járat legyen mögötte. Szerintem, ha kitaláljuk mit jelenthet a "Jöjj el tűz", csak ki kell mondanunk a megfelelő varázsigét, s a mágia hatására Szezám feltárul előttünk. Persze könnyebb dolgunk lenne ha azt írná, hogy "Mondd jó tűz és lépj be". Hogy van tündéül, hogy jó tűz? - néz kérdőn a többiekre
#8
kifolyó = ami a falból jön
lefolyó = ami lefelé megy.
de jogos, mindkettő van.
Fuzznak tippje sincs, milyen mágia lehet.

A két ork sajnálkozva rázza a fejét.
- Nem ismerjük ezt a nyelvet.

A tündés felvetést szóra se méltatják.
#9
Fuzz elmélkedését hallgatva Eric emlékeiben előbukkan egy gyerekkori emlék. A Thunderfist monostorban járt akkoriban egy gnóm bárd, aki az egyik este a törpe gyerekeknek fura történeteket mesélt. Egészen addig, amíg meg nem kérték a törpe asszonyok, hogy hagyja végre aludni a gyerekeket. Az egyik mesében volt valami ahhoz hasonló mondat, mint amire Fuzz rákérdezett, hogy hogyan mondják elfül. Valami Kardalf nevű mágus is szerepelt abban a mesében. Az emlékek nyomán visszakérdez Eric pár perc múlva: Nem dinnye? Vagy dünnye? Nem tudom...
#10
OOC - höhö Smile

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  
Users browsing this thread:
1 Guest(s)

Forum software by © MyBB - Custom theme © iAndrew 2014 - All Material and Content © artCain, HJCain, and RPGAddicts 2009 - 2015
     
ABOUT US
A gaming group started in late 2005 when several members (from all over the world) came together on a long-running forum website called Plothook.net (formally known as Highmoon.net). Several games transformed from a by-the-book format to highly modified versions that became new hybrid systems with completely custom rules and abilities. Ten years later, these faithful players wanted to secure their work and their stories, becoming the basis of these forums.